Masz rację gumy tpr kuszą czasami ale tyle zachodu jest z nimi zacząłem warto odpuścić.
Albo nastawić się na same tpr
Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka
Eee... bez przesady, od tego są przegródki w pudełkach żeby oddzielać przynęty.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 09 maj 2024 - 19:45
Masz rację gumy tpr kuszą czasami ale tyle zachodu jest z nimi zacząłem warto odpuścić.
Albo nastawić się na same tpr
Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka
Napisano 09 maj 2024 - 20:06
tez mi sie tak wydawało dokąd nie wyciagałem glutów z pomiedzy innych gum
Jesli Ty tak robisz to jestes bardzo zorganizowanym i systematycznym człowiekiem - szacun
ja nad woda wyciagam jedną gume to na jej miejsce wjkładam inna i w ten sposób zawsze pomieszam
Napisano 09 maj 2024 - 21:43
tez mi sie tak wydawało dokąd nie wyciagałem glutów z pomiedzy innych gum
Jesli Ty tak robisz to jestes bardzo zorganizowanym i systematycznym człowiekiem - szacun
ja nad woda wyciagam jedną gume to na jej miejsce wjkładam inna i w ten sposób zawsze pomieszam
Również kilka razy mi się tak zdarzyło, jak tobie. Dlatego na pokrywie pudełka napisałem sobie w których przegródkach mam gumy TPR i staram się tego pilnować
Napisano 10 maj 2024 - 09:10
Taka mała uwaga. Nie mieszaj gum wykonanych z TPR ze zwykłymi gumami, bo powstanie jeden wielki glut.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
To prawda, niektórzy sprzedawcy o tym informują. W jednym pudełku mogą być gumy z różnych materiałów, ale ważne, żeby były w osobnych przegrodach, bo zrobi się z tego budyń ;p
Napisano 10 maj 2024 - 09:14
Napisano 10 maj 2024 - 09:15
Czy ktoś wie jaka carbonowa korba pasuje do Alijoz 300/400 ? Pojedyńcza mi nie odpowiada. Tam jest mocowanie jak w Daiwa czy Shimano?
Napisano 10 maj 2024 - 09:16
Gumy z materiału tpr najlepiej kupować w pudełkach. Wtedy znika problem mieszania gum, tylko trzeba taszczyć ze sobą sporo pudeł
Ja tak robię, przynęty z tpr typu larwy lub raczki kupuję właśnie w pudełkach
Użytkownik wilczybilet edytował ten post 10 maj 2024 - 09:21
Napisano 10 maj 2024 - 09:20
Czy ktoś wie jaka carbonowa korba pasuje do Alijoz 300/400 ? Pojedyńcza mi nie odpowiada. Tam jest mocowanie jak w Daiwa czy Shimano?
Zmierz oś korby i wszystko się wyjaśni. Z tego co pamiętam Daiwa 8x5, Shimano 7x4
Albo po prostu napisz do Daniela, chwalił się że posiada.
https://jerkbait.pl/...amów/?p=3186897
Użytkownik drChlubicz edytował ten post 10 maj 2024 - 10:01
Napisano 14 maj 2024 - 09:40
Panowie, czy natknęliście się na kopie gum relax king shad ?
Relaxy kopyta itp. twory są, a kingshadów nie udaje mi się znaleźć i nie wiem czy kiepsko szukam, czy ich nie robią ?
Napisano 14 maj 2024 - 09:47
Popytaj rękodzielników, przy cenach relaxów raczej kiepski interes. Raczej jak ktoś to robi to jak kolor wychodzi z produkcji a jest super łowny. Można kupić formę ale chyba tylko na własny użytek bo jak pisałem interes z tego słaby.Panowie, czy natknęliście się na kopie gum relax king shad ?
Relaxy kopyta itp. twory są, a kingshadów nie udaje mi się znaleźć i nie wiem czy kiepsko szukam, czy ich nie robią ?
Napisano 14 maj 2024 - 09:49
Grzesiek, chodzi mi o twory z Ali...
Robią kopyta, mannsy, to może i kingshady również, ale nie mogę ich namierzyć
Napisano 14 maj 2024 - 09:58
Pewnie tak, ale im musi się opłacać. Zapytaj tych co robią kopyta. Może mają w ofercie. Zrobią aukcję i wyślą ci link. Często tak jest że nie wystawiają a wyszukiwarka na Ali to porażka.Grzesiek, chodzi mi o twory z Ali...
Robią kopyta, mannsy, to może i kingshady również, ale nie mogę ich namierzyć
Napisano 14 maj 2024 - 10:38
Napisano 14 maj 2024 - 11:52
Napisano 14 maj 2024 - 12:12
Ale do wahadłówek ok😀
Napisano 15 maj 2024 - 12:59
Miał ktoś z Was do czynienia z tą serią wędek? Jeśli tak, mógłby co nieco napisać jak wrażenia, jakość wykonania i praca pod rybą ?
https://pl.aliexpres...ayAdapt=glo2pol
Napisano 15 maj 2024 - 13:02
Chińczyk za 1000 zł. ? Pomyłka przez tak wielkie P, że szok przez jeszcze większe S ...
Ogólnie kyorim jest całkiem ok bo miałem , ale nie taki model. Sorki, że nie w temacie.
Napisano 16 maj 2024 - 13:38
Miał ktoś z Was do czynienia z tą serią wędek? Jeśli tak, mógłby co nieco napisać jak wrażenia, jakość wykonania i praca pod rybą ?
Mam wersje L i M. Szybkie kije o progresywnym ugięciu. Wykonanie świetne. Jak dla mnie to jest to uniwersał, który nada się pod szczupaka jak i sandacza.
Swoje wyrwałem w okolicach 600zł i uważam to za świetny deal.
Na youtube jest ciekawa recenzja:
Użytkownik teetee edytował ten post 16 maj 2024 - 13:39
Napisano 16 maj 2024 - 13:44
Za 6 setek to jest taki wybór w fajnych wędkach na gwarancji, że głowa boli, a w używanych jeszcze większy.
Użytkownik S.N. edytował ten post 16 maj 2024 - 13:45
Napisano 16 maj 2024 - 14:09
Za 6 setek to jest taki wybór w fajnych wędkach na gwarancji, że głowa boli, a w używanych jeszcze większy.
nic mnie tak nie bawi jak wypowiedzi osób, które danej rzeczy na własne oczy nawet nie widziały, a wygłaszają tak kategoryczne opinie. Każdy robi ze swoimi pieniądzmi to co uważa za słuszne. Kupiłem ostatnio 12 wędek z chińskiej półki premium i śmiem twierdzić, że w takich pieniądzach w Polsce w castingu bym nic podobnego nie dostał.
Do bólu przeciętny Dragon Proguide kosztuje 400-500zł, a nie ma nawet porównania do tych wędek od chińczyka.
Ostatnio połamałem szczytówkę w Purelure Wild, drugą dostalem gratis do kolejnego zamówienia. Tyle w kwestii gwarancji.
Użytkownik teetee edytował ten post 16 maj 2024 - 14:12
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych