Teton TTS632UL to bardzo delikatny kij jakiego jeszcze nie używałem, myślałem o zmontowaniu zestawu stricte okoniowego, ale nigdy nie miałem do czynienia z multikiem, i nie wiem czy dobrze kombinuje ?
Kompletne pomieszanie z poplątaniem Ci wyszło.Jeśli zamówiłeś kij o symbolu jak powyżej to zamówiłes wersję spinningową i żaden multik Ci do niej nie spasuje.Castingi mają początek TTC.Poza tym,do tak delikatnego(4lb)casta multik ze szpula ważącą 12 czy 14g moim zdaniem się nie nada.Mam ten kijek,jest świetny ale do tego jest potrzebny multiplikator dedykowany do UL,z lekką i płytszą szpulą.Myślę że takie minimum to Revo LT z fabrycznych lub coś z tunningową szpulką i łożyskami.Zwróć uwagę że górne cw.tej wykałaczki to 4g.(realnie 5-6g.rzuci ale to nic nie zmienia).Poza tym,zaczynanie przygody z castem od tak ekstremalnie lekkiego "pułapu" jest dość ryzykowne-możesz się zrazić.Ja tego Assasina też zamówiłem ale do kija 8-14lb. i przynęt od 7,8g.skupionej masy-myślę że do tego się nada.To że w opisach obydwu multików jest słowo "ultralight" nie znaczy że komfortowo ogarna tak lekkie łowienie.Bardziej odnosi się to do ich wagi,faktycznie są lekkie.
Edit:żeby nie było,żaden ze mnie castingowy cesarz .Drugi pełen rok dopiero kończę,z UL dopiero od zeszłej jesieni.Tetona 4lb jednak mam już jakiś czas,sporo nim już porzucałem i połowiłem i niestety-aby porzucać przynętami o wadze do jakich kij jest dedykowany multik musi być odpowiedni-Assassin ze szpulką 14g.raczej nie da rady.
Użytkownik drag edytował ten post 19 listopad 2017 - 00:34