Jeśli ma w cenach podobnych do Ali to i ja wezmę :-)
Waluta jest podobna.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 15 listopad 2019 - 12:36
Jeśli ma w cenach podobnych do Ali to i ja wezmę :-)
Napisano 16 listopad 2019 - 19:44
Koledzy, poleci ktoś dobrą mocną latarkę ?
Napisano 16 listopad 2019 - 21:11
Napisano 16 listopad 2019 - 21:26
Dotarła echosonda. W sumie szybko bo około 3 tygodnie, może krócej. Chyba będzie musiała poczekać do przyszłego sezonu na wodowanie.
Słyszałem, że testowałeś echo i podobno jest kozackie Jak wrażenia?
Napisano 17 listopad 2019 - 10:51
Napisano 18 listopad 2019 - 02:15
Napisano 18 listopad 2019 - 21:45
skilhunt h2., xtar warboy.
Napisano 18 listopad 2019 - 21:49
Mam taki kilka razy złapał mnie solidny deszcz ale telefon suchy.
https://s.click.alie...com/e/5ckGdh6pl
jest podobna wersja z pianka (telefon bedzie plywal). Nie testowalem z telefonem, ale wsadzilem do srodka zwitek srajtasmy i jakies obciazenie i wrzucilem do wiaderka z woda na pol dnia. ani kropli wody w srodku.
https://www.aliexpre....27424c4dC1D79h
Napisano 18 listopad 2019 - 23:28
Zapytam Was o przesyłki z Ali. Dziś przyszły do mnie dwie paczuszki ( zamawiałem pierwszy raz ) i były wrzucone do skrzynki na listy. Nie było żadnego potwierdzenia z mojej strony dla chyba listonosza. Czy takie dostarczenie bez potwierdzenia odbioru to normalka?
Napisano 18 listopad 2019 - 23:38
Normalka choć ostatnio zdarza się dla odmiany że przesyłkę przynosi kurier poczty :-)
Nawet smsa dostajesz wtedy z informacją "została nadana przesyłka kurierska.." itd
Użytkownik Norbas7 edytował ten post 18 listopad 2019 - 23:39
Napisano 19 listopad 2019 - 00:06
Zapytam Was o przesyłki z Ali. Dziś przyszły do mnie dwie paczuszki ( zamawiałem pierwszy raz ) i były wrzucone do skrzynki na listy. Nie było żadnego potwierdzenia z mojej strony dla chyba listonosza. Czy takie dostarczenie bez potwierdzenia odbioru to normalka?
do Poland za pośrednictwem China Post Ordinary Small Packet Plus"
Jak rozwiniesz - jest na końcu taki "ptaszek" to zobaczysz wszystkie rodzaje przesyłek w danej aukcji.
Jak sobie wybierzesz bezpłatną dostawę, to zazwyczaj bez śledzenia - ot taki zwykły list.
Przesyłki płatne są ze śledzeniem - masz wgląd dokładny gdzie w danym momencie jest przesyłka.
I są to szybsze przesyłki - do miesiąca.
Napisano 19 listopad 2019 - 00:21
O chwileczkę.
Darmowe przesyłki w 70% przypadków też mają śledzenie.
Wystarczy że sprzedawca wprowadzi jej numer i dają się odnaleźć na China Post , 17Track itd...
Użytkownik Norbas7 edytował ten post 19 listopad 2019 - 00:39
Napisano 19 listopad 2019 - 10:18
Czy kurtki na wyprawy jesienno-zimowe, chroniące przed wiatrem i coś tam przed deszczem są jakieś godne uwagi? Znalazłem jakieś na ali, ale czy warto się nimi zainteresować? Możecie coś polecić?
Napisano 19 listopad 2019 - 10:42
Często darmowa jest wysyłka "Aliexpress Standard Shipping". Śledzenie jest od początku do końca i do rąk przynosi kurier Pocztex, a paczka dociera nawet w 10 - 14 dni. "China Post Ordinary Small Packet Plus" można śledzić jeśli sprzedawca wprowadzi numer przesyłki ale tylko do chwili opuszczenia przesyłki terytorium Chin - potem przesyłka "znika".
Użytkownik Alek_Art. edytował ten post 19 listopad 2019 - 10:42
Napisano 19 listopad 2019 - 11:27
O chwileczkę.
Darmowe przesyłki w 70% przypadków też mają śledzenie.
Wystarczy że sprzedawca wprowadzi jej numer i dają się odnaleźć na China Post , 17Track itd...
Masz rację, lecz w Polsce tych przesyłek już nie "wyśledzisz".
I kolega wyżej też ma rację
Napisano 19 listopad 2019 - 18:07
Convoy S2+ lub S3. Jeśli oczywiście masz na myśli coś małego, uniwersalnego. Kosztuje toto około 10€. Bardzo solidnie wykonane i moc też zdecydowanie wystarczająca.
skilhunt h2., xtar warboy.
Mam Convoy S2+ oraz Skilhunta H2.
Te S2+ na promocjach można dorwać poniżej 40 zł, skilhunt jest droższa ok 2-3x.
Obydwie są fajne i do większości zastosowań ich moc jest w zupełności wystarczająca. H2 świeci bardzo szeroko i przez to bliżej. W S2 światło jest bardziej wąskie, powiedziałbym skupienie jest optymalne. Denerwujące w H2 jest to, że przez szerokie świecenie skutczenie oślepia inne osoby, nawet jeśli nie są w centrum wiązki światła.
Sądzę, że jeśli nie jest potrzebna czołówka, to nie warto dopłacać do H2
Napisano 19 listopad 2019 - 22:37
Mam Convoy S2+ oraz Skilhunta H2.
Te S2+ na promocjach można dorwać poniżej 40 zł, skilhunt jest droższa ok 2-3x.
Obydwie są fajne i do większości zastosowań ich moc jest w zupełności wystarczająca. H2 świeci bardzo szeroko i przez to bliżej. W S2 światło jest bardziej wąskie, powiedziałbym skupienie jest optymalne. Denerwujące w H2 jest to, że przez szerokie świecenie skutczenie oślepia inne osoby, nawet jeśli nie są w centrum wiązki światła.
Sądzę, że jeśli nie jest potrzebna czołówka, to nie warto dopłacać do H2
Panowie a coś prościej?Jakiś link bezpośredni dla osiołka?Bo ja wpisuje to co mówicie ale wychodzi tyle opcji, że bez doktoratu ani niu niu...no proszę Was, widać, że wiecie o czym piszecie:). Tak z opisem jak krowie na rowie - ta ->..... jeśli chcesz to, ta ->..... jeśli chcesz to Pewnie nie ja jeden skorzystam z Waszej wiedzy
Napisano 19 listopad 2019 - 22:41
Napisano 19 listopad 2019 - 22:56
1 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych