no niby tak ale jeszcze nigdy nie zamawialem nic na ali i nie bardzo ogarniam
Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin
#4821 OFFLINE
Napisano 06 kwiecień 2020 - 18:43
#4822 OFFLINE
Napisano 06 kwiecień 2020 - 18:49
no niby tak ale jeszcze nigdy nie zamawialem nic na ali i nie bardzo ogarniam
Aaaa ok. To wyjaśnia punkt.
Jak nie znajdziesz pomysłu, to napisz do mnie priva kupię ci to i wyślę do Ciebie a rozliczymy się przelewem.
Zakupy jak na Allegro, dosyć intuicyjne. Strona po polsku to https://best.aliexpress.com/?lan=pl
- BOB, przemo_w i S.N. lubią to
#4823 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2020 - 12:10
Komuś udało już się zamówić coś z Ali do paczkomatów?
- pampi lubi to
#4824 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2020 - 12:13
Nie
#4825 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2020 - 13:01
Prawda, prawda, wyjątkowsze są te z nazwami marek...
Przeciez ja nie pisalem ktore są, jak to napisales, „wyjatkowsze”.
Dla mnie i jedne i drugie są tak samo... nie, nie bede konczyl
Oczy mnie bolą. Ale tak jak pisalem, to wszystko kwestia gustu.
Bez obrazy
- eRKa lubi to
#4826 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2020 - 15:42
Jak kręcą te Saltisty?Nie wiem czy będzie mi dane w tym sezonie połowić,ale trochę zakupów poczyniłem ,kilka zamówień w toku i kilka w planach.
Jak dojedzie reszta zamówień postaram się napisać i wkleić zdjęcia.
Oczywiście po przetestowaniu napiszę recenzje w stosownym temacie.
Pozdrawiam Tomi
Użytkownik salmon1977 edytował ten post 07 kwiecień 2020 - 15:43
#4827 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2020 - 15:46
Mam pytanie co do tych młynków ?Czy wersja 3000 będzie dobra pod większe gumy ?Jak myślisz do ilu gram obsłuży przynęty.Potrzebujelę kołowrotka który zastąpi mi penna Slamera 360.I myślę właśnie nad lurekiller saltist tylko nie wiem czy 3000 czy 4000.Dzięki za pomoc.Nie wiem czy będzie mi dane w tym sezonie połowić,ale trochę zakupów poczyniłem ,kilka zamówień w toku i kilka w planach.
Jak dojedzie reszta zamówień postaram się napisać i wkleić zdjęcia.
Oczywiście po przetestowaniu napiszę recenzje w stosownym temacie.
Pozdrawiam Tomi
Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
#4828 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2020 - 17:32
Mam pytanie co do tych młynków ?Czy wersja 3000 będzie dobra pod większe gumy ?Jak myślisz do ilu gram obsłuży przynęty.Potrzebujelę kołowrotka który zastąpi mi penna Slamera 360.I myślę właśnie nad lurekiller saltist tylko nie wiem czy 3000 czy 4000.Dzięki za pomoc.
Slammera to on Ci raczej nie zastąpi. Ogólnie z opinii użytkowników jest to całkiem fajny młynek ale pisanie przez sprzedawcę o niesamowitej mocy i hamulcu 35 kg to zwykła ściema nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością.
https://jeanpaulchar...-du-grand-hart/
- przemo_w lubi to
#4829 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2020 - 18:09
Jak Koledzy wyżej pisali już było o tych przesyłkach i głośnej umowie podpisanej przez Banasia i pocztę. Problem polega na tym że (tu mogę się pomylić co do liczb bo już nie pamiętam) miesięcznie czy też dziennie z chin wpływa na magazyny poczty ponad 10 000 przesyłek (w innym miejscu pisali o 100000 ale to chyba miesięcznie), a poczta jest w stanie sprawdzić 800-900, system nie daje rady wszystkiego zweryfikować i sprawdzają głównie duże gabaryty które wyglądają na drogie.
Moze tak byc jak piszesz.Ja niedawno kupilem obudowe do wzmacniacza za 300 USD ktora wazyla z 5kg. Dostalem z urzedu kwit na 280pln. Wczesniej musialem im tez wyslac skan zaplaty oraz skan ze strony gdzie to kupilem tak wiec wczesniejsze umawianie sie ze sprzedawca na zanizenie wartosci poszlo sie ...
Użytkownik Luckyguliver edytował ten post 07 kwiecień 2020 - 18:11
#4830 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2020 - 18:33
Dzięki bardzo.To może jednak kupię Daiwe BG 3000.Slammera to on Ci raczej nie zastąpi. Ogólnie z opinii użytkowników jest to całkiem fajny młynek ale pisanie przez sprzedawcę o niesamowitej mocy i hamulcu 35 kg to zwykła ściema nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością.
https://jeanpaulchar...-du-grand-hart/
#4831 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2020 - 20:27
Mega fajny młynek. Co prawda ta przekładnia w nim nie jest mosiężna jak opisach a zwykła odlewana jak w Zauberowatych ale zapasowa grosze kosztuje. Wózek posuwu ma na rolkach jak Certate i tu jest mega zaskoczenie :-)
Za tą kasę bajka.
- salmon1977 lubi to
#4832 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2020 - 20:53
tak ja dostałem
jakoś chwile przed terminem że reklamowali że dostawa do paczkomatu bedzie to pojawiło mi się przy jakims zakupie na Alli darmowa dostawa do paczkomatu to wziąłem dla testu
Ogólnie
działało megakiepsko - wybór paczkomatu to był dramat jesli chdzi o znalezienie tego w którym chciałem odebrać
a w sumie i tak trafiło do paczkomatu obok tego który wybrałem
ale ogólnie zadziałało i sms z kodem i QRkodem przyszedł
Użytkownik selk edytował ten post 07 kwiecień 2020 - 20:55
#4833 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2020 - 20:59
- serekturek lubi to
#4834 ONLINE
Napisano 07 kwiecień 2020 - 21:21
...
Za tą kasę bajka.
Lepszy niż Zauber?
Cena podobna.
#4835 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2020 - 21:42
Nie wiem jak odpowiedzieć bo Zauber to klasyk :-) i to trochę inna konstrukcja.Lepszy niż Zauber?
Cena podobna.
Saltist jest Daiwowaty.
Kręci bardzo fajnie.
Ma wiele rozwiązań rodem z wyższych modeli Daiwy. Przekładnia jest twardsza niż w Zauberze bo trochę trudniej było ją śrubokrętem skaleczyć :-)
Ja bym brał Saltista i od razu przekładnię na zapas bo coś koło 50 zl koszuje. Więc to śmieszna cena.
No i korba jest wkręcana.
Na minus ( choć mi akurat nie przeszkadza) to waga. Przy obecnych trendach to ciężki młynek ale cały alu.
Ps. Mimo że ma rozwiązania z Certate to Daiwą Certate nie jest :-)
Użytkownik przemo_w edytował ten post 07 kwiecień 2020 - 21:44
#4836 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2020 - 21:54
- minnow lubi to
#4837 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2020 - 06:33
A swoją drogą, tydzień wcześniej przyszły mi maseczeki dla dzieci o podobnej wartości zamówienia (ok. 100 PLN) i żadego info o ocleniu na monitorowaniu przesylki nie ma.
Użytkownik sslonio edytował ten post 08 kwiecień 2020 - 06:34
#4838 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2020 - 07:20
50% moich przesyłek w aplikacji ma taki status ale w nawiasie zawsze pisze (Ten status nie oznacza dodatkowych opłat).
Zamawiałem już ponad 100 przesyłek i nie wiem co to CŁO także możesz raczej spać spokojnie
Użytkownik Mielony edytował ten post 08 kwiecień 2020 - 07:22
- sslonio lubi to
#4839 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2020 - 08:55
#4840 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2020 - 08:57
Na monitorowaniu przesyłki z aliekspress mam statusy "przesyłka przyjęta na odprawę celną" oraz "przesyłka oclona", wartość produktów ok. 105 PLN (2 maseczki ochronne,antysmogowe, do jazdy na rowerze) to oznacza, że mam zapłacić od tej wartości jeszcze cło i podatek? W jaki sposób mam to zrobić? Przyślą mi jakieś kwity do domu czy może poczta pobierze przy doręczeniu? Moje pierwsze zamówienia z ali więc nie bardzo wiem jak to idzie :-)
A swoją drogą, tydzień wcześniej przyszły mi maseczeki dla dzieci o podobnej wartości zamówienia (ok. 100 PLN) i żadego info o ocleniu na monitorowaniu przesylki nie ma.
jeśli mają naliczyc Ci jakies myta celne to musi byc w srodku jakiś dowód zakupu na podstawie którego naliczą -Chińczyk cfaniak nigdy takiego dokumentu nie załacza dla osób prywatnych
jesli nie ma w przesyłce takiego dowodu służby celne beda chciały ustalic z Toba za ile kupiłes
tak czy tak musza uskutecznic komunikacje listem poleconym
- naliczylismy cło zapłac
- podaj dowody za ile kupiłeś
przesyła w takim wypadku jest wstrzymana do czasu ustalenia wartości i /lub uiszczenia opłaty
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych