Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8890 odpowiedzi w tym temacie

#8881 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18856 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 22 marzec 2025 - 06:37

Valo, on 21 Mar 2025 - 18:55, said:

Nie lubię stylu pleciony. Ale film w punkt. 

Proszę Cię, daj spokój. Dotrwałem do momentu jak zaczęli gadać kocopoły o "ręcznym lepieniu blanków" - tego się nawet nie da komentować, to po prostu dezinformacja. Jedyne na co ten film zasługuje to zgłoszenie do YT za szerzenie nieprawdziwych treści.

#8882 OFFLINE   trout master

trout master

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4520 postów
  • LokalizacjaRZ
  • Imię:Arko

Napisano 22 marzec 2025 - 08:28

Ręcznie wszystko się da „ulepić”. Nie będzie to high end czy top i na Księżyc się tym nie poleci. Czy blank węglowy się da? Nie wiem. Tonkinowy na pewno.

#8883 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4790 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:S.
  • Nazwisko:N.

Napisano 22 marzec 2025 - 08:54

Bardzo dobrze, że w ogóle taki film się pojawił. Z grubsza, z bardzo grubsza troszeczkę tłumaczy o co kaman. Niestety dla prowadzących (i żywię głębokie przekonanie, że to przeczytają) po ich wcześniejszych występach i "elo" "mordeczkach" mało kto podejdzie do tematu poważnie czyli np. troszeczkę się nim zainteresuje bez wnikania w całokształt, ale jeśli coś tam doczyta to już będzie sukces.

#8884 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6431 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 22 marzec 2025 - 09:40

Majki, guru ekonomiczny jerkbaita, biznesmen filantrop, z każdej wędki oddaje dolę na samotne matki i ich dzieci. Dorosłe i niepracujące. Polski patriota fiskalno - społeczny... dalej nie mogę wymieniać, bo łzy wzruszenia kapią na ekran telefonu, ale teraz też to widzę, Nobel ekonomiczny, Nobel pokojowy. Bezapelacyjnie!

Koledzy, nie róbcie tego sobie. Nie róbcie tego nam
Wyjaśnienie dlaczego źle wybraliście patrona tej dyskusji, naraziłby mnie na ewentualność sformalizowanych wyjaśnień mojego stanowiska. Uwierzcie na słowo, "to nie był ten most".

https://youtu.be/_n4..._iF3zktLedgj9ic

#8885 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18856 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 22 marzec 2025 - 09:49

trout master, on 22 Mar 2025 - 07:28, said:

Ręcznie wszystko się da „ulepić”. Nie będzie to high end czy top i na Księżyc się tym nie poleci. Czy blank węglowy się da? Nie wiem. Tonkinowy na pewno.

[tech] ręczne lepienie blanków czyli farmazony w sosie słodko-kwaśnym - Rodbuilding (budowa wędek) - jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

#8886 OFFLINE   Pluszszcz

Pluszszcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 678 postów

Napisano 22 marzec 2025 - 11:10

Friko, on 22 Mar 2025 - 08:49, said:

Całą zabawę Żeś Waść popsuł tym filmem. :) To całkiem nie ten klimat.

https://www.facebook...811554859580052

#8887 OFFLINE   jachu

jachu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1142 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Skowron

Napisano 22 marzec 2025 - 11:36

Dałbym ekonomicznemu geniuszowi mandrel i wycięty z samoprzylepnej taśmy "prepeg" i równo, ładnie kazał to na mandrel nawinąć. Powodzenia.  :) Jak mawiał jeden z moich profesorów: bajdy ciotki Adelajdy. Arku, da się zrobić ręcznie dziesięć identycznych tonkinowych blanków. Pod warunkiem, że dokładnie pomierzysz każdy centymetr każdego ze splitów. Ale mogę się założyć, że nawet najzgrabniejsze chińskie rączki nie nawiną dziesięciu takich samych prepegów w sposób identyczny. 

#8888 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6431 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 22 marzec 2025 - 11:55

Blanki to jedna kwestia. Kiedy Michał złożył wizytę w Chinach, to producent powiedział mu, (w tajemnicy, puścił przecież oko), że podrabia przelotki Fuji w swoich wędkach. Musiała ich tam onieśmielić jego osobowość, albo zwrot "majfrend" na jednak głębsze znaczenie niż dotychczas myśleliśmy. Z drugiej strony wielki szacunek dla niego, bo wiedział, a nie wziął tych podróbek do swoich wędzisk.

Użytkownik Hesher edytował ten post 22 marzec 2025 - 11:56

• Friko lubi to

#8889 OFFLINE   Pluszszcz

Pluszszcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 678 postów

Napisano 22 marzec 2025 - 12:18

jachu, on 22 Mar 2025 - 10:36, said:

Dałbym ekonomicznemu geniuszowi mandrel i wycięty z samoprzylepnej taśmy "prepeg" i równo, ładnie kazał to na mandrel nawinąć. Powodzenia.  :) Jak mawiał jeden z moich profesorów: bajdy ciotki Adelajdy. Arku, da się zrobić ręcznie dziesięć identycznych tonkinowych blanków. Pod warunkiem, że dokładnie pomierzysz każdy centymetr każdego ze splitów. Ale mogę się założyć, że nawet najzgrabniejsze chińskie rączki nie nawiną dziesięciu takich samych prepegów w sposób identyczny. 

Ręczne wyciskanie pęcherzyków powietrza przy nawijaniu prepregu musi być bardzo satysfakcjonujące. Świstakom można by jakoś dać znać :)

Ekonomicznie, to chyba trzeba przyznać, że każdy po prostu jakoś próbuje się odnaleźć. Nic więcej.

• Friko lubi to

#8890 OFFLINE   neronhell

neronhell

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 235 postów

Napisano wczoraj, 13:04

Cześć, czy ktoś testował jakieś żyłki, które może śmiało polecić? Jest coś wartego uwagi? Szukam czegoś do feederów. Z góry dziękuję.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik neronhell edytował ten post wczoraj, 13:05

#8891 OFFLINE   Tiur

Tiur

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 193 postów
  • LokalizacjaŻywiec
  • Imię:Kamil

Napisano wczoraj, 14:54

Primanki kanał wejdź.