Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8890 odpowiedzi w tym temacie

#8861 OFFLINE   eRKa

eRKa

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2608 postów
  • Lokalizacjacentralna Polska
  • Imię:Romek
  • Nazwisko:K

Napisano 04 marzec 2025 - 20:52

https://pl.aliexpres...ayAdapt=glo2pol

Te są niezłe.

Przykładowy link, ale warto poszukać bo bywają tańsze.

Użytkownik eRKa edytował ten post 04 marzec 2025 - 20:52

#8862 OFFLINE   Loloniusz

Loloniusz

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 0 postów

Napisano 04 marzec 2025 - 21:42

Witam. Czy ktoś z kolegów jest w stanie polecić konkretną firmę/markę która produkuje dobre baty? chodzi o aliexpress  7,8,9m dzięki za pomoc

#8863 OFFLINE   Sołtys

Sołtys

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 256 postów
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Kiersnowski

Napisano 05 marzec 2025 - 08:56

Loloniusz, Na ali nie ma dobrych teleskopów o podanych wymiarach. Taniej i lepiej kupisz u nas.

• godski i Przemek_M lubią to

#8864 OFFLINE   Qcyk

Qcyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3246 postów
  • LokalizacjaBug / Wisła
  • Imię:Daniel

Napisano 05 marzec 2025 - 19:18

eRKa, on 04 Mar 2025 - 19:52, said:

https://pl.aliexpres...ayAdapt=glo2pol

Te są niezłe.

Przykładowy link, ale warto poszukać bo bywają tańsze.

Romek używałeś? Jak z ostrością i wytrzymałością? Kształtem trochę jak bimoo, które swojego czasu lubiłem

#8865 OFFLINE   drChlubicz

drChlubicz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 717 postów
  • LokalizacjaGA
  • Imię:Michał

Napisano 05 marzec 2025 - 19:44

Qcyk, on 05 Mar 2025 - 18:18, said:

Romek używałeś? Jak z ostrością i wytrzymałością? Kształtem trochę jak bimoo, które swojego czasu lubiłem

Swego czasu zamówiłem kilka paczek 1/0 i 2/0, od siebie mogę polecić, są mocne i ostre. Zbroiłem duże jerki, 15 i 17 cm

• Qcyk lubi to

#8866 OFFLINE   Loloniusz

Loloniusz

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 0 postów

Napisano 05 marzec 2025 - 23:16

Sołtys, on 05 Mar 2025 - 07:56, said:

Loloniusz, Na ali nie ma dobrych teleskopów o podanych wymiarach. Taniej i lepiej kupisz u nas.

Dzięki za info.

#8867 OFFLINE   eRKa

eRKa

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2608 postów
  • Lokalizacjacentralna Polska
  • Imię:Romek
  • Nazwisko:K

Napisano 06 marzec 2025 - 00:43

Qcyk, on 05 Mar 2025 - 18:18, said:

Ostre, powtarzalne, wystarczająco wytrzymałe.

Dla każdego rozmiaru.

Zdecydowanie przewyższają te o symbolu 35647

Bez problemu przechodzą taki mój test wytrzymałościowy - ściskam dwa groty, próbując je dogiąć do siebie. Nawet na 14 tego nie jestem w stanie zrobić. Na innych modelach, bywało, że i 6 doginałem.

#8868 OFFLINE   Lokityrem

Lokityrem

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 164 postów

Napisano 06 marzec 2025 - 13:27

drChlubicz, on 05 Mar 2025 - 18:44, said:

Swego czasu zamówiłem kilka paczek 1/0 i 2/0, od siebie mogę polecić, są mocne i ostre. Zbroiłem duże jerki, 15 i 17 cm

Bardzo mocne i ostre, teraz w ofercie łączonej 10 sztuk za 7 zeta.

#8869 OFFLINE   sero1975

sero1975

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1549 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Sergiusz

Napisano 13 marzec 2025 - 20:48

Czy ktoś zna namiar i może podlinkować raczki powyżej 10 cm ?

#8870 ONLINE   jacek.hetflaisz

jacek.hetflaisz

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 2491 postów
  • LokalizacjaGwiazdowo
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Hetflaisz

Napisano 17 marzec 2025 - 21:52

Może ktoś z Was już to kupował?
Jakąś opinie o tym chętnie bym przeczytał 😊.
Załączony plik  Screenshot_20250317-214453_Temu.jpg   68,21 KB   16 Ilość pobrań

#8871 OFFLINE   selk

selk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 816 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Zbyszek

Napisano 18 marzec 2025 - 07:04

chyba to samo kamatsu sprzedaje lub robinson w PL tak organoleptycznie patrząc na malowanie

• jacek.hetflaisz lubi to

#8872 OFFLINE   Lokityrem

Lokityrem

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 164 postów

Napisano 18 marzec 2025 - 08:28

selk, on 18 Mar 2025 - 06:04, said:

chyba to samo kamatsu sprzedaje lub robinson w PL tak organoleptycznie patrząc na malowanie

Ta, szczupaki w niego walą, co tu dużo pisać..

#8873 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6439 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 18 marzec 2025 - 19:13

Johncoo Kota, 2,59m i egi 1.8-3.5, na naszą słowiańską nomenklaturę 5-20g. Wyrzut realnie dużo mniej w moim odczuciu do 12-15g max. Waga deklarowana 102g, realna 96g. Sprawdziłem ją, bo gdzieś mignęły mi wpisy, że waży właśnie te 96g. Na sucho szybki kij ale głęboko będzie się ładował i pracował pod rybą. Porównałem długość roboczą z Beast Masterem FX 2.7m i różnica od foregripu to jakieś 2cm na korzyść BM. Łowię uniwersalnymi kijami poniżej uncji, zwykle do deklarowanych 21g. Uncjówki w przedziale 7-28g to już dla mnie trochę za dużo i myślę, że będzie fajnym patykiem właśnie do lekkiego łowienia. Co mi się nie podoba, to drobne przelotki (Fuji), liczyłem na oczko większe pod kątem wiślanego syfu, chyba będzie to u mnie patyk bardziej na KŻ i Narew, praktyka pokaże. Z czym mi się jeszcze kojarzy, to rodzime szybkie L/UL, ale tutaj też wyjdzie w praktyce. Warto zaznaczyć, że komentarzach do ofert na Ali są zdjęcia egzemplarzy połamanych przy rzutach. Chodzi o rzuty wabikami egi, więc możliwe, że było dokładane za dużo śrutu. Ja, ze względu na to, że łowię lżej, specjalnie się nie przejmuję. Piszę Wam informacyjnie, że to nie jest blank do przeciążania.
Ja zapłaciłem niecałe 180zł bo trafiłem na jakieś promki i dodałem Ali cebuliony.

Załączony plik  IMG_20250318_123318.jpg   32,77 KB   12 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_20250318_123353.jpg   30,63 KB   12 Ilość pobrań

#8874 OFFLINE   Valo

Valo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 103 postów

Napisano 19 marzec 2025 - 06:46

Nie przekonasz, nawet jak ich samych zwolnią to wytłumaczą sobie powodem łatwym do zaakceptowania nie mającym nic wspólnego z rzeczywistością i antagonistę zrobią z lokalsa. W rozgoryczeniu na poprawę humoru zostaną zamówione kolejne paczki z towarem najwyższych lotów.
  • godski, S.N. i Przemek_M lubią to

#8875 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4800 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:S.
  • Nazwisko:N.

Napisano 19 marzec 2025 - 07:52

Przemek_M, on 19 Mar 2025 - 06:22, said:

Ważne, że pierdoły można kupić tanio.. po co myśleć o następstwach

Myśleć trzeba zawsze.
  • Voldemort i Przemek_M lubią to

#8876 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Ekspert

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 5069 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 21 marzec 2025 - 09:01

Powiem tak.. W tej swojej fałszywie rozumianej nowoczesności, z prawdziwą euforią dorabiamy cały świat  :) 

Chiny, cały swój rozwój oparły na globalistycznym pomyśle, rodem z tzw zachodu. I tą niespodziewaną szansę, wykorzystały perfekcyjnie dzięki bezstresowym wieśniakom z globalnej wiochy - czyli współczesnej wersji światowców..

Polskie fermy i tuczarnie też wykupili. I znów tyramy na innych.. nim światowców na bruk nie wywalą :)

#8877 OFFLINE   wilczybilet

wilczybilet

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1225 postów
  • Imię:Maciej

Napisano 21 marzec 2025 - 12:40

Panowie, możecie polecić kij w spinie z przeznaczeniem szczupak na lekko (tubular)? Szukam czegoś najlepiej do około 15g z głębszym cieplejszym ugięciem pod rybą, żeby do minimum ograniczyć spady. Przynęty to głowacze oraz jigi szczupakowe oraz gumy na lekko. Głowacze są zrobione na główce 5g, jigi 5-7g. Oczywiście po namoczeniu ważą więcej, ale te 15g w zupełności wystarczy.

Użytkownik wilczybilet edytował ten post 21 marzec 2025 - 12:42

#8878 OFFLINE   Valo

Valo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 103 postów

Napisano 21 marzec 2025 - 19:55

Nie lubię stylu pleciony. Ale film w punkt. Największymi zwolennikami zakupow z pominięciem naszego rynku sa osoby najwięcej na tym tracące w kontekście redystrybucja renty, 800plusy i wszelkie inne benefity płynące z kasy państwowej.

Z podatków finansowane jest całe państwo, oświata, służba zdrowia itp jakoe by to nie było im więcej kupujecie tamntym mniej w naszej sakwie zostaje. Ale tak najgłośniejszyminorendownikami zakupów sa ci którzy w pierwszej kolejności beda głośno skomleć i to w calkoem niedalekiej perspektywie czasowe.

https://youtu.be/fC-...iuHgiNPoHXOb2Dq

Użytkownik Valo edytował ten post 21 marzec 2025 - 19:56

#8879 OFFLINE   Lokityrem

Lokityrem

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 164 postów

Napisano 21 marzec 2025 - 22:05

Valo, on 21 Mar 2025 - 18:55, said:

Nie lubię stylu pleciony. Ale film w punkt. Największymi zwolennikami zakupow z pominięciem naszego rynku sa osoby najwięcej na tym tracące w kontekście redystrybucja renty, 800plusy i wszelkie inne benefity płynące z kasy państwowej.

Z podatków finansowane jest całe państwo, oświata, służba zdrowia itp jakoe by to nie było im więcej kupujecie tamntym mniej w naszej sakwie zostaje. Ale tak najgłośniejszyminorendownikami zakupów sa ci którzy w pierwszej kolejności beda głośno skomleć i to w calkoem niedalekiej perspektywie czasowe.

https://youtu.be/fC-...iuHgiNPoHXOb2Dq

Czyli mam przepłacać, żeby finansować całe Państwo ze wszystkimi jego patologiami, jak wspomniane 800+, NFZ... Na całe moje szczęście, podatków od wielu lat nie odprowadzam, jedynie tutaj bywam i ze  spokojnym sercem, mogę sobie na Ali kupować do oporu. JEst tyle złodziejstwa w tym kraju, że takie kupowanie na Aliexpress to jakiś odsetek, ale to nie wątek  na dysputy.

#8880 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Ekspert

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 5069 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 21 marzec 2025 - 22:55

O wa!! :) Jakiż prosty patent na szparagi z całodziennym wyżywieniem i przyodziewkiem..plus wyżebrany socjal  :)    

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych