To się tyczy całej polski .
Tym bardziej dziwi mnie brak szumu medialnego w tym temacie. Może w Okręgu Kielce ktoś coś źle zinterpretował...
Użytkownik Iwan krk edytował ten post 09 styczeń 2019 - 19:51
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 09 styczeń 2019 - 19:48
To się tyczy całej polski .
Użytkownik Iwan krk edytował ten post 09 styczeń 2019 - 19:51
Napisano 09 styczeń 2019 - 21:02
Napisano 10 styczeń 2019 - 17:11
Napisano 10 styczeń 2019 - 17:43
No wielkie dzięki Tomek.
Napisano 10 styczeń 2019 - 18:22
Też pierwsza moja myśl była taka, że okręg kielecki chce się wycofać z wprowadzonych przepisów. A najlepszym sposobem będzie zwalenie winy na np. Wody Polskie.
Bo jak wyjaśnić to, że wiele okręgów już dawno wprowadzało różne obostrzenia, i jakoś do tej pory Wody Polskie lub wcześniej RZGW nie interweniowało w tamtych sprawach....
Napisano 10 styczeń 2019 - 18:29
Napisano 10 styczeń 2019 - 18:31
Przemek chyba tylko tak można to tłumaczyć...Też pierwsza moja myśl była taka, że okręg kielecki chce się wycofać z wprowadzonych przepisów. A najlepszym sposobem będzie zwalenie winy na np. Wody Polskie.
Bo jak wyjaśnić to, że wiele okręgów już dawno wprowadzało różne obostrzenia, i jakoś do tej pory Wody Polskie lub wcześniej RZGW nie interweniowało w tamtych sprawach....
Napisano 10 styczeń 2019 - 18:32
Przemek chyba tylko tak można to tłumaczyć...Też pierwsza moja myśl była taka, że okręg kielecki chce się wycofać z wprowadzonych przepisów. A najlepszym sposobem będzie zwalenie winy na np. Wody Polskie.
Napisano 10 styczeń 2019 - 18:35
Jeśli rzeczywiście ktoś w okręgu działa na niekorzyść nas wędkarzy to trupek dopiero może się posypać. Betonowy trupek oczywiście...Pamiętajcie że od 01.01.2019 nasz okręg podpisał nowe umowy z Wodami Polskimi. Może tu jest jakiś trupek w szafie...
Napisano 10 styczeń 2019 - 18:42
Ten beton nieraz już coś obiecywał chłopakom, a później robił coś innego.
Napisano 10 styczeń 2019 - 18:48
Napisano 10 styczeń 2019 - 18:52
Napisano 10 styczeń 2019 - 18:55
Użytkownik Iwan krk edytował ten post 10 styczeń 2019 - 18:56
Napisano 10 styczeń 2019 - 19:06
Napisano 10 styczeń 2019 - 19:37
No i jak tu nie iść na zebranie przy takich tematach,oj oberwie się delegatowi.Mam nadzieję,że do czasu zebrania coś więcej się wyjaśni i będzie normalna możliwość składania kolejnych wniosków.Chętnie bym wprowadził taki zapis.
Za rażące złamanie regulaminu(łowienie na 3 i więcej wędek,posiadanie przy sobie niewymiarowych ryb lub ryb poza limitem) oraz uporczywe niewypełnianie rejestru połowów osoba uprawniona do kontroli ma prawo skonfiskować zezwolenie oraz rejestr połowów.Do odebrania w siedzibie Zarządu Okręgu.
Tylko gdzie to przypiąć i czy w takim brzmieniu?
Napisano 10 styczeń 2019 - 19:57
No i jak tu nie iść na zebranie przy takich tematach,oj oberwie się delegatowi.Mam nadzieję,że do czasu zebrania coś więcej się wyjaśni i będzie normalna możliwość składania kolejnych wniosków.Chętnie bym wprowadził taki zapis.
Za rażące złamanie regulaminu(łowienie na 3 i więcej wędek,posiadanie przy sobie niewymiarowych ryb lub ryb poza limitem) oraz uporczywe niewypełnianie rejestru połowów osoba uprawniona do kontroli ma prawo skonfiskować zezwolenie oraz rejestr połowów.Do odebrania w siedzibie Zarządu Okręgu.
Tylko gdzie to przypiąć i czy w takim brzmieniu?
Napisano 10 styczeń 2019 - 20:16
Jacku, nie trzeba takiego zapisu wprowadzać. Jest on zawarty w Ustawie o rybactwie śródlądowym, to jedna z kar za łamanie Ustawy. O ile mnie pamięć nie myli to jest to również zapisane w statucie PZW, albo w regulaminie sądów koleżeńskich.
Stosujemy te przepisy w naszym okręgu. W minionym roku mieliśmy przypadek typa łowiącego na odcinku zamkniętym. Nie miał farta, trafił go patrol wspólny PSR i SSR. Dostał 500 zł mandatu i została mu zabrana karta i zezwolenie. Sąd koleżeński ukarał go zatrzymaniem zezwolenia na okres 6 miesięcy. Odebrał kartę na rozprawie, a zezwolenie po 6 miesiącach u skarbnika w swoim kole.
Napisano 11 styczeń 2019 - 20:49
Napisano 11 styczeń 2019 - 20:51
Napisano 11 styczeń 2019 - 21:01
Kolejny popisowy numer PZW i WÓD POLSKICH , uwstecznianie się to chyba teraz norma ....
Ręce opadywują...
Użytkownik miramar69 edytował ten post 11 styczeń 2019 - 21:04
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych