PZW KIELCE czas na zmiany.
#341 OFFLINE
Napisano 08 luty 2019 - 17:13
- uvex lubi to
#342 OFFLINE
Napisano 08 luty 2019 - 20:17
Teraz taka refleksja odnośnie grupy ludzi działających w naszym okręgu pro społecznie. Skupmy się na wodach górskich, bo w końcu za dużo ugryziemy i tyle z tego będzie.
No ale mogę się mylić.
Sezon pstrągowy też się kiedyś kończy no i do lutego coś trzeba łowić.A jak widzisz jawne działania na naszą wędkarską szkodę będziesz siedział cicho.Mam tu na myśli głównie nieprawidłowości przy zarybieniach bo w zasadzie tylko to nas interesuje.Pora z tym skończyć,dziwne zamienniki,brak nadzoru nad zarybieniami,oczywiście zawyżone koszty materiału zarybieniowego,i jeszcze kilka innych spraw.
- Tomek Scyzor lubi to
#343 OFFLINE
Napisano 08 luty 2019 - 23:55
Nie zgadzam się z jednym z Twoich pomysłów = jestem roszczeniowym gumofilcem . Grubo. Z mojej strony koniec tematu.
Jak tam Marysia uważa. Osobiście nie czuję się winny porównania Ciebie do gumofilca, bo tego nie zrobiłem. Jednakże skoro sam się w tym zaszczytnym gronie umieściłeś, to szczerze współczuję. Masz rację, grubo.
#344 OFFLINE
Napisano 16 luty 2019 - 19:53
No i po zebraniu sprawozdawczym w moim kole,frekwencja porażająca.Większość złożonych wniosków przeszła,najwięcej emocji wzbudził wniosek jednego z kolegów wędkarzy o rozwiązanie umowy o pracę z dyrektorem biura okręgu,nie jednogłośnie ale przeszedł.Podobno w innych kołach był również składany taki wniosek i też przeszedł.Jak mówią najważniejsze jest dobre umotywowanie,teraz ciekawe co z tym zrobi zarząd.
- FAFI i maykel123 lubią to
#345 OFFLINE
Napisano 18 luty 2019 - 15:39
Również jestem już po. W zasadzie wszystko co tam było do klepnięcia to zyskało większość i klepnięte zostało. Delegat troszkę był ciśnięty o różne sprawy, ale w sumie to nikt go pod ścianą nie postawił, tak jakby mdławe tłumaczenie sprawy załatwiało, ku zadowoleniu pytających i odpowiadającego. Osobiście najbardziej ubawiło mnie tłumaczenie drogiego materiału zarybieniowego. Jednakże czułem się tego poranka fatalnie i sił mi nie starczyło aby prowadzić konwersację.
Było pytanie z Okręgu o zakaz wywozu przynęt/zanęt, poparte zresztą większością głosów, był też ponownie wałkowany temat zakazu nęcenia. Jeżeli chodzi o termin spinningowych mistrzostw, to przesunęli na 02 czerwca ponownie czymś tam tłumacząc i obiecując że w przyszłości będzie OK
Czyli takie tam standardowe co roczne ble ble ble.
No i jeżeli chodzi o jeden z postulatów, a mianowicie zakaz spinningowania na przynęty dłuższe jak 5 cm to przeszedł wniosek ale tylko w odniesieniu do wód nizinnych. Większość kolegów pstrągi łowi wobami 5 cm i jeżeli doda się długość kotwiczki i steru, to zestaw taki ma coś koło 8 cm. Generalnie, było minęło i do zobaczenia za rok.
#346 OFFLINE
Napisano 18 luty 2019 - 22:23
Wiem,że w dzisiejszych czasach uczciwość to towar deficytowy.Może tym razem trafiło na osobę uczciwą.Otóż 10-02-2019 roku kończąc łowienie na małej podkieleckiej rzeczce nieopatrznie pozostawiłem kołowrotek.Dla uczciwego znalazcy oczywiście nagroda.Ewentualne info na priw.
#347 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2019 - 23:29
Chłopaki żyjeta ?????
#348 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2019 - 02:07
Użytkownik Tomek Scyzor edytował ten post 16 kwiecień 2019 - 02:07
- Iwan krk lubi to
#349 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2019 - 09:31
Żyjemy Tomku,prezes wyjechał to i cisza ale wkrótce wracamy do pracy.Na początek sprzątanie mierzawy już 27-04-2019 czuj się zaproszony jak i wszyscy inni chętni do pomocy.Po naszych poprzednich akcjach śmieci jakby mniej ale jednak są.Zbiórka na parkingu pod kościołem w Krzcięcicach o godzinie 9.00.
Pozdrawiam i zapraszam Jacek.
- KALI, Iwan krk i ptr lubią to
#350 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2019 - 18:49
- Skalniak, Iwan krk i ptr lubią to
#351 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2019 - 20:58
Postaram się być oczywiście.
Rozesłałem wieści to może kogoś przywiozę do pomocy.
Kociołek dobry przygotujcie
- Skalniak lubi to
#352 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2019 - 21:10
- Iwan krk lubi to
#353 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2019 - 19:22
Zamawiam kaszankę w imieniu młodego, pod tym warunkiem przyjedzie ze mną
- KALI lubi to
#354 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2019 - 21:34
Sorry Panowie ale nie będzie mnie jednak.
Robota....Kombinowałem ale nic z tego.
Siła wyższa.
#355 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2019 - 21:37
- Iwan krk lubi to
#356 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2019 - 22:02
Szkoda. Bez Ciebie to nie to samo...
Miód na moje serce
Działajcie ostro i czekam na fotorelację.
- KALI lubi to
#357 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2019 - 19:08
Wielkie podziękowania wszystkim uczestnikom wczorajszego sprzątania brzegów i koryta rzeki Mierzawa.To już kolejna większa akcja i jak wszyscy zauważyli tym razem śmieci było nieco mniej co nie znaczy,że nie napracowaliśmy się a w nagrodę ognisko i takie tam przyjemności.Jak zwykle było nas za mało.Niczego nie będę nikomu wypominał ale najbardziej dziwi nas postawa miejscowych wędkarzy.Jak ktoś ma jakieś fotki to proszę wstawić.
Jeszcze raz dziękuję i już teraz zapraszam na spotkanie,tym razem tylko rekreacja tzn.wędkowanie i ognisko.Termin to 09-06-2019.
Pozdrawiam Jacek.
- szaker, Iwan krk, uvex i 1 inna osoba lubią to
#358 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2019 - 19:22
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
- Skalniak, szaker, Iwan krk i 1 inna osoba lubią to
#359 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2019 - 16:27
Na zdjęciu jest 14-stu,był jeszcze Łukasz z synem czyli w sumie 16 osób.A to dorobek 4,w sumie było kilka takich kupek.
- Iwan krk i uvex lubią to
#360 OFFLINE
Napisano 01 maj 2019 - 21:51
Panowie na którym odcinku szukać śmieci ???
pytam poważnie.
Gdzie jest/zostało najwięcej?
- Adrian Tałocha i Skalniak lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych