Okoniówka
#461 OFFLINE
Napisano 16 luty 2017 - 09:26
#462 OFFLINE
Napisano 16 luty 2017 - 09:30
#463 OFFLINE
Napisano 16 luty 2017 - 09:35
Wsiadaj w pociąg ----------> kierunek Poznań. Obejrzysz wszystko na cały rok z góry.
- Rexxx, Tom Rob i Pawel0102 lubią to
#464 OFFLINE
Napisano 16 luty 2017 - 10:33
#465 OFFLINE
Napisano 16 luty 2017 - 11:24
Na giełdzie masz MHX s781-2 za 600 zł
#466 OFFLINE
Napisano 16 luty 2017 - 14:38
A może ktoś wie coś więcej nt Okuma Black Rock 1-10. Na forach o niej niewiele, choć kilka osób ma. Zdotykałem tą wędkę w sklepie. Ale do jakich metod się nadaje. Do opadu mam Black Rocka 5-25. W sumie. Małe woblery w małej rzeczce da radę. Woblery jak tiny czy Hornet czy smużka typu lil bug.
Smużka... z telefonu piszę.
Smużaki
#467 OFFLINE
Napisano 19 luty 2017 - 09:15
Dzień Dobry,
Postanowiłem wrócić do swojego ulubionego zajęcia w wolnych chwilach i zająć się wędkarstwem spiningowym po 15 latach przerwy.
Oczywiście oczytałem się na tym forum na różne tematy, wiedza bezcenna , kupiłem wędkę SG XLTN2 Buschwaker 3-18g z myślą o okoniach ale nie złapałem ani jednego za to parę szczupaków które rosną nadal .Łowiłem na gumki 2" ,3" różne.Fajna wędka , ale nie czuje dobrze małych przynęt i chyba potrzebna wędka ultralight coś do 5g może 7g. Nie mam porównania jak różne wędki pracują i potrzebna Wasza rada.
Wędkuje raczej z brzegu ( ale o pontonie myślę) moja okolica to kanał Żerański ,Zalew Zegrzyński , Narew , Bug, okoliczne glinianki i wyjazdy nad jeziora. Budżet nie na ferrari ale też nie chcę kupować tanizny, ma być zabawa i przyjemny prąd w ręku.
Liczę na wasze porady i doświadczenie , naczytałem się ale mam mętlik w głowie i trudno mi podjąć decyzję.
Pozdrawiam ,
Adam
#468 OFFLINE
#469 OFFLINE
Napisano 19 luty 2017 - 09:52
Savage Gear Parabellum CC 0-5g, super kijek
#470 OFFLINE
Napisano 19 luty 2017 - 09:53
możęsz również przejrzeć gotowe zestawy forumowiczów http://jerkbait.pl/t...lecionki-żyłki/
#471 OFFLINE
Napisano 19 luty 2017 - 10:58
Dziękuję ,nie sądziłem ,że tak szybko ktoś odpowie oczywiście śledzę te wątki z linków i staram się coś wybrać.
Co do przynęt to będą gumki , obrotówki może będę próbował małe woblerki ale jakoś nie czuję tej przynęty.
SG Parabellum brałem pod uwagę , trochę krótki , ale przy tej gramaturze inaczej się chyba nie da.
Idą roztopy czasu coraz mniej na kompletowanie sprzętu, przewiduję kołowrotek Daiwa Ninja 2000 lub 2500 i plecionka 0,06 taki mam plan .
#472 OFFLINE
Napisano 19 luty 2017 - 11:27
No to zerknij na kijki Major Craft np.wersja Solpara.Dobry osprzęt,pare wersji do wyboru.Są wersje z wklejką i są wersje Tubular które są bardziej unwersalne.Obrotówka,wobler,gumka poradzi sobie spokojnie.Dziękuję ,nie sądziłem ,że tak szybko ktoś odpowie oczywiście śledzę te wątki z linków i staram się coś wybrać.
Co do przynęt to będą gumki , obrotówki może będę próbował małe woblerki ale jakoś nie czuję tej przynęty.
SG Parabellum brałem pod uwagę , trochę krótki , ale przy tej gramaturze inaczej się chyba nie da.
Idą roztopy czasu coraz mniej na kompletowanie sprzętu, przewiduję kołowrotek Daiwa Ninja 2000 lub 2500 i plecionka 0,06 taki mam plan .
Ja mam wersje z wklejką ale tylko do paprochów.
Fajna bo leciutka i czuła
Propozycja.(tylko nie wiem czy w Twoim budrzecie)
http://www.pirania-s...1cm-0-5-7g.html
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
#473 OFFLINE
Napisano 19 luty 2017 - 14:43
No fajny kijek Solpara cena spoko, muszę się przyjrzeć bo nie oglądałem nic z tej firmy , a ten jak pracuje?
Lubię jak w trakcie cholu cały kij pracuje ,a nie szczytówka jeżeli się jasno wyraziłem.
Nie ma porównania i opieram się tylko na Waszych radach , chce szybko nadrobić zaległości i wędkować z maxmalną przyjemnością .
Na wędki robione na zamówienie pewnie też przyjdzie czas .
pzdr.
- Dsf lubi to
#474 OFFLINE
Napisano 19 luty 2017 - 15:08
No fajny kijek Solpara cena spoko, muszę się przyjrzeć bo nie oglądałem nic z tej firmy , a ten jak pracuje?
Lubię jak w trakcie cholu cały kij pracuje ,a nie szczytówka jeżeli się jasno wyraziłem.
Nie ma porównania i opieram się tylko na Waszych radach , chce szybko nadrobić zaległości i wędkować z maxmalną przyjemnością .
Na wędki robione na zamówienie pewnie też przyjdzie czas .
pzdr.
To sobie zerknij
czy Ci akcja podpasuje.
W razie czego z Major Craft jest jeszcze pare modeli którym warto się przyjżeć
https://youtu.be/A8LvFjAQLgA
#475 OFFLINE
Napisano 19 luty 2017 - 16:31
To sobie zerknij
czy Ci akcja podpasuje.
W razie czego z Major Craft jest jeszcze pare modeli którym warto się przyjżeć
Dzięki za link , z tego co widzę to dosyć sztywny kijek ,takie moje wrażenie , czy to wklejka? myślałem ,że bardziej się będzie gięła na tym szczupaczku.
#476 OFFLINE
Napisano 19 luty 2017 - 18:19
Dzięki za link , z tego co widzę to dosyć sztywny kijek ,takie moje wrażenie , czy to wklejka? myślałem ,że bardziej się będzie gięła na tym szczupaczku.
Tu była wersja sztywniejsza
i z większym cw. bo 0,6-10g
Ten filmik to tak na szybko żeby pokazać patyk w akcji.
Poszukaj na You Tube jest tego troche
Zresztą i na forum było naście tematów nt. Major Craft
#477 OFFLINE
Napisano 19 luty 2017 - 20:10
Pozdrawiam
Mikołaj
- Alexspin lubi to
#478 Guest_buszmen_*
Napisano 19 luty 2017 - 20:19
Jak ma się giąć po całości to polecam Shimano Catana do 11g. Rewelacyjna parabola za małe pieniądze. Tylko długi dolnik jak ktoś nie lubi...
Pozdrawiam
Mikołaj
Miałem , dość fajny patyk za małe pieniądze , no tylko ten dolnik trochę przeszkadzał mi na kajaku , zamieniłem na Konger Furion Strike Force do 12g
#479 OFFLINE
Napisano 19 luty 2017 - 20:21
Użytkownik mikryb edytował ten post 19 luty 2017 - 20:38
- Alexspin lubi to
#480 OFFLINE
Napisano 19 luty 2017 - 21:30
Patyk gaśnie momentalnie po rzucie, ma bardzo fajna akcje, uzbrojony w KR Sic. Swietnie leży mi w łapie.
Użytkownik Żbiku edytował ten post 19 luty 2017 - 21:31
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych