Złamany element został wymieniony na nowy,ponownie szczyt uzbroiłem i do tej pory odpukać wszystko jest ok.
Blank był firmy Phenix model- Karabela MBX 790H-2
Serwis był błyskawiczny,ale strasznie kosztowny
To tyle jeśli chodzi o zaległe informację.
Miałem sobie budować wędkę na tym samym blanku co koledze czyli MBX 790h-2 ale ze względu na koszty serwisowe itp. postanowiłem zrezygnować i szukać czegoś fajnego z fajnym serwisem.
Udało mi się znaleźć ciekawą markę,porządny serwis,pomocnego przedstawiciela,na dodatek człowieka który nie podchodzi zimno finansowo do sprawy i powstały nawet 2 sztuki
Obie mają długość 2.08m,3kg ma łączenie w 1/3 uchwytu,czyli 2/3 w uchwycie to Xzoga
Wrażenia moje jak i kolegi który był ze mną na łódce w czasie testów są jak najbardziej pozytywne,ale zbyt krótko i mało nimi połowiłem abym mógł jakieś wywody na ich temat prowadzić.
Pierwsze co mi na myśl wpadło łowiąc 5kg to powtarzające się określenie "to są takie inne blanki" i też tak myślę.
Ja szukałem czegoś czułego ale nie koniecznie o szczytowym ugięciu i tu mi ta 5tka strasznie przypasowała,kolega który był na testach widząc ugięcie powiedział łeeee (stary wiślany sandaczowy wyjadacz),ale dostał w łapska połowił i teraz wręcz prosi o taką wędkę w 2 składach
Na drugi dzień przyszedł i zaczął dyskusję o konstrukcji o sygnalizacji o sprężystości,normalnie technologia NASA
Natomiast 3ka jest do łowienia na woblery,na rafach,pewnie i do jiga ją zagnam,ale głównie ma łowić rapska itp na rafach (parę już ma na koncie )
Dlatego ją tyle przedłużyłem,ma się ładnie ładować lekkimi woblerami i zabieg się sprawdził,czucie bardzo fajne,wiem co się dzieje z woblerem w każdej chwili,kiedy unieść wędkę bo kamień itp.
No i fotki-no i nici z fotek, w żaden sposób ich dodać nie mogę.Jest coś nie tak na stronie, czy to ja coś nie tak robię?
Xzoga 5kg