O ! jaka ładna "podbitka" i to w kilka godzin...
http://jerkbait.pl/t...nasci-2500-jdm/
Zmieniło się tylko "prześlę" na "wyślę".
Użytkownik makamba edytował ten post 21 styczeń 2013 - 22:51
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 21 styczeń 2013 - 22:49
O ! jaka ładna "podbitka" i to w kilka godzin...
http://jerkbait.pl/t...nasci-2500-jdm/
Zmieniło się tylko "prześlę" na "wyślę".
Użytkownik makamba edytował ten post 21 styczeń 2013 - 22:51
Napisano 22 styczeń 2013 - 09:58
A może by wzorem forum FORS ograniczyć ilość wystawianych ogłoszeń do jednego miesięcznie oraz obowiązkowo oferta musi zawierać foto oraz cene.
Inaczej ogłoszenie ląduje w śmietniku
Użytkownik Karol Krause edytował ten post 22 styczeń 2013 - 09:58
Napisano 22 styczeń 2013 - 10:03
Te wszystkie ogłoszenia bez fotek powinny być cięte na pniu... jak już pisano wielokrotnie, czy będzie to kij, kręcioł, czy też 3 woblery, w końcu ktoś zapyta o fotki i tak wątek sztucznie podbijany jest wciąż w obiegu...
Użytkownik Bootleg edytował ten post 22 styczeń 2013 - 10:04
Napisano 22 styczeń 2013 - 10:39
Albo "bezfotowca" trzeba zasypać setką , niekoniecznie prawdziwych adresów email z prośbą o wysłanie fotek.
Następnego dnia jeszcze powtórzyć prośbę o kolejne,dokładniejsze fotki.
Napisano 22 styczeń 2013 - 10:43
Dobre Bartek.
Trzeba bedzie poczekać na jelonka i wyprobować.
Syn to czwiczył jak ja pisałem do szkoly jego zeby sprawdzić oceny w dzienniku elektronicznym.
Puszczali gnojki mase zapytań i zapychali skrzynke w szkole tak skutecznie ze nie szło sie dobić
Napisano 22 styczeń 2013 - 11:24
Napisano 22 styczeń 2013 - 12:34
Panowie, zastanówmy się co tak naprawdę nas irytuje. Wg mnie to ludzie, którzy w pierwszym (drugim/trzecim) poście gonią sprzęt. Regulaminu nie czytali. Nie rozumieją o co chodzi jak ktoś delikatnie zwraca im uwagę w stylu "też witamy". W najgorszym wypadku (zdarzało się) zaczynają być wtedy chamscy itd.
Nie wiem jak innym - mi nie przeszkadza, że jakiś "normalny" forumowicz wystawi sobie co jakiś czas - a niechby nawet było kilka razy w miesiącu, może się zdarzyć, w końcu cały czas eksperymentujemy, kupujemy, sprzedajemy.
Inna sprawa z tymi handlarzami. Na tych chyba tylko odpowiednio długi okres karencji podziała bo pieniądz musi się przecież obracać. Komuś kto zarejestrował się na forum bo chce czytać/pisać taki okres "próby" nie powinien chyba przeszkadzać.
Napisano 22 styczeń 2013 - 17:48
Wg mnie to ludzie, którzy w pierwszym (drugim/trzecim) poście gonią sprzęt.
Napisano 22 styczeń 2013 - 18:02
Takich nie znoszę , ale też nie przepadam za takimi :
"fotki wyślę na priv" , " fotki zostały wysłane", Itp.
Napisano 22 styczeń 2013 - 18:14
Panowie...
Nie chodzi chyba o to czy ktoś jest nowy czy stary forumowicz , ale o to czy przestrzegany jest regulamin.
Przestrzegany i przeczytany.
Jak dla mnie to porządek na giełdzie mogą uratować tylko 3 sprawy.
Pierwsza sprawa to :
Zmiana w regulaminie dotycząca między innymi : konieczności wstawienia dokładnych zdjęć sprzedawanego przedmiotu , dokonywania wszelkich aktualizacji w stylu zmiana ceny,zmiana dostępności, ilości i stanu itp poprzez edycję pierwszego postu dotyczącego sprzedawanego przedmiotu.
Również zmianę statusu sprzedawanego przedmiotu na "zarezerwowany - aktualny" można dodać przez edytowanie pierwszego postu zamiast wypisywać w osobnych,kolejnych postach "zarezerwowane przez..." " zwolnione z rezerwacji przez...".
Druga sprawa to:
Przestrzeganie regulaminu przez nas samych - sprzedających.
Bez próbowania naginania regulaminu w myśl zasady - "a może się uda,a może nikt nie zauważy".
Starajmy się dokładnie opisać i sfotografować rzeczy,które chcemy sprzedać.
Przecież to nam samym powinno zależeć na szybkiej i pewnej sprzedaży a nie na prowadzeniu kilku stronicowej korespondencji z potencjalnym kupującym.
Możemy też zgłaszać moderatorom wszelkie niezgodne z regulaminem ogłoszenia.
Nie ma co traktować tego jak "kapowanie i donoszenie" , a jedynie jak sprzątanie stołu , z którego sami wszak też jadamy.
Trzecia sprawa to :
Ścisła , dokładna , systematyczna lecz sprawiedliwa moderacja działu giełdowego przez upoważnione do tego osoby.
Bez sentymentów , ale i bez złośliwości.
Każdy z nas może się potknąć,pomylić i każdy może walnąć "kichę" w ogłoszeniu.
Ważne by na taką moderację nie reagować obrażaniem się na innych użytkowników czy na moderatora,który słusznie zwrócił nam uwagę.
Nie ważne czy to nasz kolega , którego znamy kilka lat czy nie.
Istotnie ważne też jest , by i moderator nie wyzywał się na kimś na pokaz.
Trochę pokory i samokrytyki w każdym z nas...
Jeśli ktoś z nas jest na tyle głupi ,że złamał regulamin , nie doczytał , albo go źle zinterpretował to jego w tym wina.
Jeśli ktoś zarobi 1 punkt karny za to , był na tyle głupi i do tego dał się złapać - to jeszcze żadna tragedia i wstyd nie wielki - da się przełknąć.
Każdemu może się zdarzyć.
Jak ktoś złapie 3 ostrzeżenia za ten sam temat - to to już będzie mówiło samo za siebie.
Tak przynajmniej widzę to ja.
imgres.jpg 10,42 KB 5 Ilość pobrań
Użytkownik makamba edytował ten post 22 styczeń 2013 - 18:44
Napisano 22 styczeń 2013 - 19:19
Teraz to mamy wysyp na giełdzie albo nie umiejących czytać z zrozumieniem
albo ......... lekko nierozgarnietych
Napisano 22 styczeń 2013 - 19:24
Napisano 25 styczeń 2013 - 19:22
Niedługo już będzie tej swawoli gdyż dział ten od 1 stycznia ulegnie likwidacji, podobnie jak dział polecam kontrahenta oraz dział archiwum. Zostaną również wprowadzone daleko idące zmiany w funkcjonowaniu giełdy. O powodach pisałem kilka postów wcześniej w tym wątku.
Takie akcje jak wczorajsza tylko utwierdzają mnie w konieczności podjęcia tej decyzji.
Ale ładnie że się zreflektowałeś
Styczeń powoli zmierza ku końcowi, zmian nie ma , a kolejni handlarze mają się na giełdzie dobrze
Na usunięte ogłoszenia wstawiają zaraz następne, a licznik rośnie
Jednak zmieniłem zdanie że nie ilość postów, a staż powinien się liczyć w możliwości tworzenia postów w dziale sprzedam.
Napisano 25 styczeń 2013 - 19:30
Na usunięte ogłoszenia wstawiają zaraz następne, a licznik rośnie
Chyba wiem o kim mowa , ale za drugim razem już widać ,że regulamin przeczytany.
Fotki są,opis jest,cena jest i linku do allegro nie ma.
Normalnie wzór.
Napisano 25 styczeń 2013 - 19:41
Styczeń powoli zmierza ku końcowi, zmian nie ma...
Tez mnie to wkurza.
Napisano 25 styczeń 2013 - 19:50
Panowie, wystarczy dawać automatyczne bany tym, którzy mają 1 na 5 lub 10 wszystkich swoich postów w dziale sprzedam i sprawa się skończy natychmiast. Poziom merytoryczny forum z automatu pójdzie do góry. Na takie coś nawet filtr da się ustawić. Jak taki pseudoforumowicz zniknie bez zapowiedzi to będzie świadczyło, że nie czyta regulaminu, jest handlarzem i zawraca dupę Marynę pseudoudzielaniem się w innych wątkach. Mała terapia szokowa i po krótkim czasie wszystko będzie cacy. Tylko czy administracji forum na tym zależy?
Napisano 25 styczeń 2013 - 20:13
Napisano 25 styczeń 2013 - 20:18
Tomek daj na luz To jak nieustanna walka z wiatrakami
Chamem juz Ciebie zrobili a na Don Kichota też byś pasował
Bez urazy Tomku
A tak na poważnie to pora najwyższa na zmiany.
Napisano 25 styczeń 2013 - 20:27
a ty bedziesz moim Sancho Pansa:) hehhe
Napisano 25 styczeń 2013 - 20:31
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych