a ja uważam, że brak możliwości aktualizacji (podbicia) co jakiś czas jest bez sensu (zwłaszcza bez podziału na kategorie)
raz wystawiłem kołowrotek, który w ciągu kilku godzin został brutalnie zepchnięty na 3 stronę przez pierdółki za kilka i kilkanaście złotych, kto go znajdzie ?
absolutnie nie uważam, że ktoś rano wstaje łóżka z solennym przyrzeczeniem, ze dzisiaj kupi taki a taki kij, tak a tak uzbrojony i w takie a takie cenie
i jescze wypisze sobie to na czole, aby rano przypominało mu o tym przy goleniu i przebija się co trzeci dzień przez wyszukiwarkę
a sporo zakupów (akurat w danej chwili czasowej) robi się z okazji atrakcyjności ogłoszenia, konkretnego towaru (ciekawej konfiguracji itp), a przede wszystkim ceny
ja zazwyczaj jak coś wystawiam, to np. zależy mi na czasie, wystawiam w atrakcyjnej cenie, która skłoni kupującego do szybkiej decyzji i finalizacji transakcji
a kto teraz kupi ode mnie sprzęt, który nawet ten ktoś planuje kupić w pewnej perspektywie czasowej, ale kosztuje powiedzmy średnio 1500zł, a mojej ofercie np. 1200zł (okazja) skoro nawet nie zobaczy tego ogłoszenia
a jest duża szansa, że kupiłby właśnie w tym czasie ze względu na dobrą cenę i oszczędność
ja będę robił tak :
wystawiam na j.pl na 2-3 dni w dobrej cenie (niech trafi w dobre ręce) jak nie ma chętnych to i tak ich pewnie nie będzie , bo już nikt o tym nie będzie wiedział, zgłaszam do usunięcia i wystawiam na portalu aukcyjnym, tam przynajmniej zapłacę parę złotych co dwa tygodnie i podskoczy w kolejce (ponowne wystawienie)
nie ma co mieć pretensji do ludzi, że zależy im na tym, aby wątek z ogłoszeniem podskoczył, przecież po to wystawili, aby sprzedać
i co ja biedy uczciwy człowiek mam się teraz modlić, aby ktoś zadał jakieś pytanie ? bez sensu
może już niech kasują się co 10-14 dni i ponowne wystawienie
Użytkownik bazyloss edytował ten post 07 luty 2013 - 02:21