Darz Bór
Gotujemy
#261 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2017 - 00:02
- miramar69 lubi to
#262 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2017 - 01:07
mniam! ale z tym dzikiem to uważaj bo na forum jest kilku neo-obrońców zwierząt, jeszcze Ci manifestacje przed domem odwalą albo wydrukują zdjęcie i pod bramą będą znicze palić ....
- Paweł nizinny, miramar69, Raffaello i 1 inna osoba lubią to
#263 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2017 - 08:41
Ja już dawno przekonałem się o tym , że mięso nie rośnie w ogródku obok sałaty
- Panek, Raffaello i Bułka lubią to
#264 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2017 - 09:49
Schabik sous vide
- Panek lubi to
#265 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2017 - 15:58
IMG_20171117_205405.jpg 97,28 KB 14 Ilość pobrań IMG_20171121_072105.jpg 63,93 KB 11 Ilość pobrań
Dojrzewający schab i szynka, pierwsze koty za płoty, żona kreci nosem woli wędzone.
- doktorek, Paweł nizinny i ezehiel lubią to
#266 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2017 - 16:16
#267 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2017 - 16:59
Przepis : https://www.doradcas...rzewajace..html
Czas peklowania w każdym przypadku wydłużyłem do 48 h. czas suszenia (dojrzewania) do 10 dni. Przyprawy w/g uznania dałem gorczycę, pieprz, tłuczone w moździerzu i rozmaryn wcześniej natarłem mięso wyciśniętym czosnkiem do niego wszystkie przyprawy ładnie się przykleiły. Potem owinąłem kilkukrotnie gazą i powiesiłem w temp. 16'C, zimniej na strychu niestety myszy wlazły po pucu. Rajstopy tudzież rajtuzy wszystkie żona miła wyprane
Jutro zawijam następne i będzie dojrzewało do świąt Bożego Narodzenia
- Pluszszcz, giaur27 i Tiur lubią to
#268 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2017 - 20:23
Przepis : https://www.doradcas...rzewajace..html
Czas peklowania w każdym przypadku wydłużyłem do 48 h. czas suszenia (dojrzewania) do 10 dni. Przyprawy w/g uznania dałem gorczycę, pieprz, tłuczone w moździerzu i rozmaryn wcześniej natarłem mięso wyciśniętym czosnkiem do niego wszystkie przyprawy ładnie się przykleiły. Potem owinąłem kilkukrotnie gazą i powiesiłem w temp. 16'C, zimniej na strychu niestety myszy wlazły po pucu. Rajstopy tudzież rajtuzy wszystkie żona miła wyprane
Jutro zawijam następne i będzie dojrzewało do świąt Bożego Narodzenia
No i wyszło mięso z obrońcy prześladowanych łosi,dzików,zajęcy itp! wiesz co? chyba byłeś myśliwym ale Cię wypieprzyli ze związku(nie wie za co bo bardzo jesteś obeznany w temacie) i teraz tak się mścisz za to oczerniając ich! ale mięsko ci smakuje chyba że to tylko ,,,
Dojrzewający schab i szynka, pierwsze koty za płoty, żona kreci nosem woli wędzone,, z kota ???miał! choć na kota mi to n ie wygląda !
Użytkownik Raffaello edytował ten post 08 grudzień 2017 - 20:28
- miramar69 lubi to
#269 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2017 - 20:31
Żeby nie było (mam paragon) miruna,kopytka i kapustka własnej roboty-pycha!
Załączone pliki
- miramar69 lubi to
#270 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2017 - 20:36
Świetna przekąska, brat specjalizuje się w tym. W moim rodzinnym pn-wsch. regionie znane są dwie długo dojrzewające wędliny. Kindziuk na Suwalszczyźnie i kumpiak z okolic Sokółki, od kump- szynka. Dociekliwi znajdą
- Jaroch lubi to
#271 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2017 - 21:51
No i wyszło mięso z obrońcy prześladowanych łosi,dzików,zajęcy itp! wiesz co? chyba byłeś myśliwym ale Cię wypieprzyli ze związku(nie wie za co bo bardzo jesteś obeznany w temacie) i teraz tak się mścisz za to oczerniając ich! ale mięsko ci smakuje chyba że to tylko ,,,
Dojrzewający schab i szynka, pierwsze koty za płoty, żona kreci nosem woli wędzone,, z kota ???miał! choć na kota mi to n ie wygląda !
No i przeczytaj jeszcze raz to co napisałem w temacie "łosi" tylko ze zrozumieniem, nie tak jak robiłeś to w szkole, bo jak widzę logiczne myślenie nie jest twoją dobrą stroną. Obeznany w temacie łowiectwa jestem bo jeśli o czymś dyskutuje to staram się mieć o tym wiedzę w przeciwieństwie do ciebie.
Użytkownik Małkociniak edytował ten post 08 grudzień 2017 - 22:15
#272 OFFLINE
#273 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2017 - 09:35
- Tiur lubi to
#274 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2017 - 09:04
IMG_20171117_205405.jpg IMG_20171121_072105.jpg
Dojrzewający schab i szynka, pierwsze koty za płoty, żona kreci nosem woli wędzone.
Polecam jako dodatek do makaronów, cienko pokrojony w paski robi robotę.
Makaron z suszonym pomidorem, czosnkiem, szpinakiem + deko smietany to posypane parmezanem. Pycha
Druga sprawa że tak zakonserwowane mięso świetnie sprawdza się na wyprawach wędkarsko-surviwalowych
Swego czasu objechałem rowerem z wędką całe mazury a w sakwach dwa kawałki schabu. Nie straszne upały, mięsko pierwsza klasa
Użytkownik chulo edytował ten post 10 grudzień 2017 - 09:07
- Zack, giaur27 i Qcyk lubią to
#275 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2017 - 11:00
Mieszkając w bloku gdzie mam 20-22st nie mam możliwości gdzie suszyć. Podaje się ok tych 16-17stopni. Może w piwnicy gdzie jest ok 10-12??
#276 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2017 - 14:32
Mieszkając w bloku gdzie mam 20-22st nie mam możliwości gdzie suszyć. Podaje się ok tych 16-17stopni. Może w piwnicy gdzie jest ok 10-12??
Spokojnie możesz to robić w domu , ja nawet latem na balkonie suszyłem
mieszkam w bloku i też suszę na "karniszu"
- Panek i thug lubią to
#277 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2017 - 17:52
Witam,u mnie przedświątecznie pierogi z grzybami ,oraz kapusta ( kompostowania swojego ), do tego dobre tanie piwko ,normalnie kraina pieczonych gołąbków
P1170419.JPG 69,79 KB 19 Ilość pobrań
#278 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2017 - 18:11
U mnie robactwo na maśle z koperkiem, czosnkiem i chilli...
Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
Użytkownik Qcyk edytował ten post 11 grudzień 2017 - 10:29
- chulo i Dano. lubią to
#279 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2017 - 18:14
Jako wieloletni kompościarz zachęcam do kiszenia nie tylko kapusty,ale również buraków ,cukinii, pomidorów ,naprawdę nie ma z tym wiele zabiegu (spokojnie da radę opanować to nawet mieszkając w bloku), z korzyścią dla zdrowia,kiszony sok jest niezastąpiony po chwiejnym weekendzie
Użytkownik Zack edytował ten post 10 grudzień 2017 - 18:55
- chulo i Robert Crocker lubią to
#280 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2017 - 22:13
Qcyk ty burżuju jeden ty, obśliniłem się od ucha do ucha.
Jeszcze parę dni i ja wraz ze swoim starszym syneczkiem będziemy udawać burżuazję.
pozdrawiam byniek
- Qcyk lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych