Skocz do zawartości

  •      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Gotujemy


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1113 odpowiedzi w tym temacie

#261 OFFLINE   peryskop

peryskop

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 128 postów
  • LokalizacjaTU i tam ale raczej tam
  • Imię:Piotr

Napisano 08 grudzień 2017 - 00:02

Darz Bór :)


  • miramar69 lubi to

#262 OFFLINE   Panek

Panek

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2387 postów
  • Imię:Karol

Napisano 08 grudzień 2017 - 01:07

mniam!  ale z tym dzikiem to uważaj bo na forum jest kilku neo-obrońców zwierząt, jeszcze Ci manifestacje przed domem odwalą albo wydrukują zdjęcie i pod bramą będą znicze palić .... ;)


  • Paweł nizinny, miramar69, Raffaello i 1 inna osoba lubią to

#263 OFFLINE   miramar69

miramar69

    jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4974 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano 08 grudzień 2017 - 08:41

Ja już dawno przekonałem się o tym , że mięso nie rośnie w ogródku obok sałaty  ;)


  • Panek, Raffaello i Bułka lubią to

#264 OFFLINE   seiken

seiken

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał

Napisano 08 grudzień 2017 - 09:49

Schabik sous vide

2s68uc8.jpg


  • Panek lubi to

#265 OFFLINE   Małkociniak

Małkociniak

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 167 postów
  • LokalizacjaStargard
  • Imię:Krzysiek

Napisano 08 grudzień 2017 - 15:58

Załączony plik  IMG_20171117_205405.jpg   97,28 KB   14 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_20171121_072105.jpg   63,93 KB   11 Ilość pobrań

 

Dojrzewający schab i szynka, pierwsze koty za płoty, żona kreci nosem woli wędzone.


  • doktorek, Paweł nizinny i ezehiel lubią to

#266 OFFLINE   Tiur

Tiur

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 190 postów
  • LokalizacjaŻywiec
  • Imię:Kamil

Napisano 08 grudzień 2017 - 16:16

Małkociniak daj przeis jeśli możesz?

#267 OFFLINE   Małkociniak

Małkociniak

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 167 postów
  • LokalizacjaStargard
  • Imię:Krzysiek

Napisano 08 grudzień 2017 - 16:59

Przepis :  https://www.doradcas...rzewajace..html

 

Czas peklowania w każdym przypadku wydłużyłem do 48 h. czas suszenia (dojrzewania) do 10 dni. Przyprawy w/g uznania dałem gorczycę, pieprz, tłuczone w moździerzu i rozmaryn wcześniej natarłem mięso wyciśniętym czosnkiem do niego wszystkie przyprawy ładnie się przykleiły. Potem owinąłem kilkukrotnie gazą i powiesiłem w temp. 16'C, zimniej na strychu niestety myszy wlazły po pucu. Rajstopy tudzież rajtuzy wszystkie żona miła wyprane  ;)

Jutro zawijam następne i będzie dojrzewało do świąt Bożego Narodzenia


  • Pluszszcz, giaur27 i Tiur lubią to

#268 OFFLINE   Raffaello

Raffaello

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1263 postów
  • LokalizacjaNad Drzewiczką.
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:Pakuła

Napisano 08 grudzień 2017 - 20:23

Przepis :  https://www.doradcas...rzewajace..html

 

Czas peklowania w każdym przypadku wydłużyłem do 48 h. czas suszenia (dojrzewania) do 10 dni. Przyprawy w/g uznania dałem gorczycę, pieprz, tłuczone w moździerzu i rozmaryn wcześniej natarłem mięso wyciśniętym czosnkiem do niego wszystkie przyprawy ładnie się przykleiły. Potem owinąłem kilkukrotnie gazą i powiesiłem w temp. 16'C, zimniej na strychu niestety myszy wlazły po pucu. Rajstopy tudzież rajtuzy wszystkie żona miła wyprane  ;)

Jutro zawijam następne i będzie dojrzewało do świąt Bożego Narodzenia

No i wyszło mięso z obrońcy prześladowanych łosi,dzików,zajęcy itp! wiesz co? chyba byłeś myśliwym ale Cię wypieprzyli ze związku(nie wie za co bo bardzo jesteś obeznany w temacie)  i teraz tak się mścisz za to oczerniając ich! ale mięsko ci smakuje chyba że to tylko  ,,,

Dojrzewający schab i szynka, pierwsze koty za płoty, żona kreci nosem woli wędzone,,      z kota ???miał! choć na kota mi to n ie wygląda !


Użytkownik Raffaello edytował ten post 08 grudzień 2017 - 20:28

  • miramar69 lubi to

#269 OFFLINE   Raffaello

Raffaello

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1263 postów
  • LokalizacjaNad Drzewiczką.
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:Pakuła

Napisano 08 grudzień 2017 - 20:31

Żeby nie było (mam paragon) miruna,kopytka i kapustka własnej roboty-pycha!

Załączone pliki


  • miramar69 lubi to

#270 OFFLINE   bob74

bob74

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 923 postów
  • LokalizacjaAugustów/Warszawa
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Jatkowski

Napisano 08 grudzień 2017 - 20:36

Świetna przekąska, brat specjalizuje się w tym. W moim rodzinnym pn-wsch. regionie znane są dwie długo dojrzewające wędliny. Kindziuk na Suwalszczyźnie i kumpiak z okolic Sokółki, od kump- szynka. Dociekliwi znajdą


  • Jaroch lubi to

#271 OFFLINE   Małkociniak

Małkociniak

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 167 postów
  • LokalizacjaStargard
  • Imię:Krzysiek

Napisano 08 grudzień 2017 - 21:51

No i wyszło mięso z obrońcy prześladowanych łosi,dzików,zajęcy itp! wiesz co? chyba byłeś myśliwym ale Cię wypieprzyli ze związku(nie wie za co bo bardzo jesteś obeznany w temacie)  i teraz tak się mścisz za to oczerniając ich! ale mięsko ci smakuje chyba że to tylko  ,,,

Dojrzewający schab i szynka, pierwsze koty za płoty, żona kreci nosem woli wędzone,,      z kota ???miał! choć na kota mi to n ie wygląda !

No i przeczytaj jeszcze raz to co napisałem w temacie "łosi" tylko ze zrozumieniem, nie tak jak robiłeś to w szkole,  bo jak widzę logiczne myślenie nie jest twoją dobrą stroną. Obeznany w temacie łowiectwa  jestem bo jeśli o czymś dyskutuje to staram się mieć o tym wiedzę w przeciwieństwie do ciebie. 


Użytkownik Małkociniak edytował ten post 08 grudzień 2017 - 22:15


#272 OFFLINE   Małkociniak

Małkociniak

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 167 postów
  • LokalizacjaStargard
  • Imię:Krzysiek

Napisano 08 grudzień 2017 - 22:58

:doh: @Raffaello

Pomogę ci:http://jerkbait.pl/t...31#entry2267692



#273 OFFLINE   seiken

seiken

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał

Napisano 09 grudzień 2017 - 09:35

Małkociniak daj przeis jeśli możesz?

http://jerkbait.pl/t...gotujemy/page-4


  • Tiur lubi to

#274 OFFLINE   chulo

chulo

    Forumowicz

  • TWÓRCY+
  • PipPip
  • 375 postów
  • Lokalizacjapwbaits.pl
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Wasilewski

Napisano 10 grudzień 2017 - 09:04

attachicon.gif IMG_20171117_205405.jpgattachicon.gif IMG_20171121_072105.jpg

 

Dojrzewający schab i szynka, pierwsze koty za płoty, żona kreci nosem woli wędzone.

Polecam jako dodatek do makaronów, cienko pokrojony w paski robi robotę. 
Makaron z suszonym pomidorem, czosnkiem, szpinakiem + deko smietany to posypane parmezanem. Pycha

Druga sprawa że tak zakonserwowane mięso świetnie sprawdza się na wyprawach wędkarsko-surviwalowych 
Swego czasu objechałem rowerem z wędką całe mazury a w sakwach dwa kawałki schabu. Nie straszne upały, mięsko pierwsza klasa


Użytkownik chulo edytował ten post 10 grudzień 2017 - 09:07

  • Zack, giaur27 i Qcyk lubią to

#275 OFFLINE   Tiur

Tiur

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 190 postów
  • LokalizacjaŻywiec
  • Imię:Kamil

Napisano 10 grudzień 2017 - 11:00

Mieszkając w bloku gdzie mam 20-22st nie mam możliwości gdzie suszyć. Podaje się ok tych 16-17stopni. Może w piwnicy gdzie jest ok 10-12??



#276 OFFLINE   seiken

seiken

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał

Napisano 10 grudzień 2017 - 14:32

Mieszkając w bloku gdzie mam 20-22st nie mam możliwości gdzie suszyć. Podaje się ok tych 16-17stopni. Może w piwnicy gdzie jest ok 10-12??

Spokojnie możesz to robić w domu , ja nawet latem na balkonie suszyłem

mieszkam w bloku i też suszę na "karniszu"

2vw9wg0.jpg


  • Panek i thug lubią to

#277 OFFLINE   Zack

Zack

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 411 postów
  • LokalizacjaTorun

Napisano 10 grudzień 2017 - 17:52

Witam,u mnie  przedświątecznie pierogi z grzybami ,oraz kapusta ( kompostowania swojego :D  ), do tego dobre tanie piwko ,normalnie kraina pieczonych gołąbków :D

 

Załączony plik  P1170419.JPG   69,79 KB   19 Ilość pobrań

 



#278 OFFLINE   Qcyk

Qcyk

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3204 postów
  • LokalizacjaBug / Wisła
  • Imię:Daniel

Napisano 10 grudzień 2017 - 18:11

U mnie robactwo na maśle z koperkiem, czosnkiem i chilli...

a394d2f0af0baff681b9842cf2e405e7.jpg

Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka


Użytkownik Qcyk edytował ten post 11 grudzień 2017 - 10:29

  • chulo i Dano. lubią to

#279 OFFLINE   Zack

Zack

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 411 postów
  • LokalizacjaTorun

Napisano 10 grudzień 2017 - 18:14

Jako wieloletni kompościarz :D  zachęcam do kiszenia nie tylko  kapusty,ale również buraków ,cukinii, pomidorów ,naprawdę nie ma z tym wiele zabiegu (spokojnie da radę opanować to nawet mieszkając w bloku), z korzyścią dla zdrowia,kiszony sok jest niezastąpiony po chwiejnym weekendzie ;) 


Użytkownik Zack edytował ten post 10 grudzień 2017 - 18:55

  • chulo i Robert Crocker lubią to

#280 OFFLINE   Byniek

Byniek

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 241 postów
  • LokalizacjaWyszków
  • Imię:Zbigniew
  • Nazwisko:Kołczyk

Napisano 10 grudzień 2017 - 22:13

Qcyk ty burżuju jeden ty, obśliniłem się od ucha do ucha.

Jeszcze parę dni i ja wraz ze swoim starszym syneczkiem będziemy udawać burżuazję.

pozdrawiam byniek


  • Qcyk lubi to




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych