Polecam
Ej ale fajny patent. To żeby ewentualnie uciąć plecionkę? Taka garota coś ala jak niby motocykliści robią sobie żeby ucięło głowę przy wypadku ?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 08 maj 2024 - 07:50
Polecam
Ej ale fajny patent. To żeby ewentualnie uciąć plecionkę? Taka garota coś ala jak niby motocykliści robią sobie żeby ucięło głowę przy wypadku ?
Napisano 08 maj 2024 - 09:30
Nieźle porównanie
Podobne rozwiązania stosuje się powszechnie w śrubach okrętowych, u nasady śruby przy wyjściu z pochwy wału montowane są takie ostrza żeby ciąć liny i sieci rybackie w przypadku wpłynięcia w nie.
Ropeguard-Cutters-py71xs8jku6jm2zc7sclu90bhk4238q98nqxirdbqw.jpg 23,91 KB 11 Ilość pobrań DSC08640-scaled.jpg 58,26 KB 11 Ilość pobrań
Napisano 09 maj 2024 - 17:22
Wszystko ładnie, ale na 90% plecionka która wkręci się w silnik to będzie nasza własna. I po zestawie
Ja jednak wolę podnieść silnik i się z tym pomęczyć (w akcesoriach mam lekki kluczyk do śruby na wszelki wyp.).
Użytkownik skrzyp edytował ten post 09 maj 2024 - 17:22
Napisano 09 maj 2024 - 18:49
Polecam
Napisano 12 maj 2024 - 10:59
Użytkownik radecki1987 edytował ten post 12 maj 2024 - 10:59
Napisano 12 maj 2024 - 11:07
Instrukcja użytkowania tego silnika zaleca zastosowanie do Łodzi do 5,5m i 1000kg.
Napisano 12 maj 2024 - 12:04
Przy takiej Łodzi to raczej bym szedł. 24v , przy umiarkowanej pogodzie da radę , ale jak zacznie dmuchać to może być slabo
Napisano 12 maj 2024 - 13:16
Instrukcja użytkowania tego silnika zaleca zastosowanie do Łodzi do 5,5m i 1000kg.
Tyle w teorii, w praktyce łódka łódce nierówna. Liczy się też na przykład wysokość sylwetki i podatność na wiatr.
Napisano 12 maj 2024 - 13:44
Psułek,
Ta teoria daje pogląd i ocenę, pokazuje pewne granice zastosowania. Jasne, że do takiej łódki należałoby wziąć coś mocniejszego np. 80 lbs, wtedy bez stresu można pływać.
Bardziej chciałem zwrócić uwagę, że niektórzy pytający nie zadają sobie minimum trudu aby poczytać specyfikację produktu, która jest dostępna w necie w pierwszym lepszym sklepie lub idą w oszczędności, bo może ktoś napisze, że ten silnik da radę.
Napisano 12 maj 2024 - 14:36
Psułek,
Ta teoria daje pogląd i ocenę, pokazuje pewne granice zastosowania. Jasne, że do takiej łódki należałoby wziąć coś mocniejszego np. 80 lbs, wtedy bez stresu można pływać.
Bardziej chciałem zwrócić uwagę, że niektórzy pytający nie zadają sobie minimum trudu aby poczytać specyfikację produktu, która jest dostępna w necie w pierwszym lepszym sklepie lub idą w oszczędności, bo może ktoś napisze, że ten silnik da radę.
Użytkownik radecki1987 edytował ten post 12 maj 2024 - 14:37
Napisano 20 maj 2024 - 09:46
czesc. nie mogłem się doszukać.
Mam wersje 1.6 jak działa ten azymut/tempomat.
Płynę powiedzmy sobie "luźno" i chce się kierować dokładnie na punkt na drugim brzegu ze stałą prędkością.
Co i jak mam klikać na pilocie.
Wczoraj to odkryłem po 2 latach :-)
Robiłem tak:
wybierałem kierunek i prędkość i klikałem prawy górny przycisk. Raz coś pikało a nieraz silnik gwałtownie skręcał tak jakby miał wczytany inny kierunek z poprzedniego ustawienia.
Jaka jest kolejnośc wduszania przycisków i jakich.
Jak go poprawiałem - był dzwięk po przyciśnięciu klawisza skretu Lewo/prawo i taki drugi bardziej cichy dzwięk. Tłumaczę to sobie, że "przyjął korekte kursu " a ten cichy dzwięk to potwierdzenie nowego kierunku.
Ma ktoś instrukcje/ lub jakiś fil instruktażowy?
Napisano 20 maj 2024 - 12:30
czesc. nie mogłem się doszukać.
Mam wersje 1.6 jak działa ten azymut/tempomat.
Płynę powiedzmy sobie "luźno" i chce się kierować dokładnie na punkt na drugim brzegu ze stałą prędkością.
Co i jak mam klikać na pilocie.
Wczoraj to odkryłem po 2 latach :-)
Robiłem tak:
wybierałem kierunek i prędkość i klikałem prawy górny przycisk. Raz coś pikało a nieraz silnik gwałtownie skręcał tak jakby miał wczytany inny kierunek z poprzedniego ustawienia.
Jaka jest kolejnośc wduszania przycisków i jakich.
Jak go poprawiałem - był dzwięk po przyciśnięciu klawisza skretu Lewo/prawo i taki drugi bardziej cichy dzwięk. Tłumaczę to sobie, że "przyjął korekte kursu " a ten cichy dzwięk to potwierdzenie nowego kierunku.
Ma ktoś instrukcje/ lub jakiś fil instruktażowy?
Ustawiamy prędkość, kierunek ręcznie i najlepiej po 10-15sek wcisnąć przycisk tempomatu i silnik będzie korygował kierunek płynięcia ze względu na warunki. Gdy naciśniemy jeszcze raz przycisk tempomatu ten tryb będzie wyłączony.
Dobrze to widać na aplikacji, można włączyć apke i wówczas po prawej stronie jest "kółko" wskaźnik czy korzystamy w pilota ręcznego czy sterujemy aplikacją, czy jest tryb kotwicy czy tempomatu. Zmienia się to dynamicznie w zależności od funkcji jaką aktualnie mamy wybraną (korzystamy).
Napisano 20 maj 2024 - 15:11
Ustawiamy prędkość, kierunek ręcznie i najlepiej po 10-15sek wcisnąć przycisk tempomatu i silnik będzie korygował kierunek płynięcia ze względu na warunki. Gdy naciśniemy jeszcze raz przycisk tempomatu ten tryb będzie wyłączony.
Dobrze to widać na aplikacji, można włączyć apke i wówczas po prawej stronie jest "kółko" wskaźnik czy korzystamy w pilota ręcznego czy sterujemy aplikacją, czy jest tryb kotwicy czy tempomatu. Zmienia się to dynamicznie w zależności od funkcji jaką aktualnie mamy wybraną (korzystamy).
właśnie z tym czasem opóźnienia mi nie grało. Bo inaczej się zachowywał jak korygowałem od razu a inaczej jak korygowałem po czasie. Dzieki za informacje.
Napisano 21 maj 2024 - 17:00
Napisano 21 maj 2024 - 17:02
Wystarczy powiesić... Na haku, rurce.
Napisano 24 maj 2024 - 20:22
Napisano 24 maj 2024 - 20:40
Mała kłódka w otulinie z pianki do izolacji rur ściśnięta trytytką.
Napisano 04 czerwiec 2024 - 07:14
Witam, polecicie Panowie coś tańszego zamiennik takiego uchwytu do silnika dziobowego - ale sprawdzonego ?
https://www.nalodzi....02u-detail.html
Napisano 04 czerwiec 2024 - 07:43
A dziękuję kolego
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych