#61 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2017 - 18:39
Jednak.dobre rady Piotra pomogły -media świetnie się sprawdzaja ,po mału łapie o co chodzi w tym malowaniu ,ale wiem ,że może być lepiej .
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
- Hesher, Piotr Gołąb, woblery z Bielska i 4 innych osób lubią to
#62 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2017 - 18:53
Wszystko idzie w dobrym kierunku, właśnie o te łagodne przejścia mi chodziło. Trochę drażnią te"sztuczne" oczy, przelaseruj je trochę i będzie git
A że będzie lepiej, to tylko kwestia tak zwanych roboczogodzin
- _Xo lubi to
#63 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2017 - 21:49
Dokładnie ,trochę oczka chińczykiem śmierdzą ,muszę popracować nad tym .Tak sobie myślę ,że właśnie dobre oko daje ładny efekt końcowyWszystko idzie w dobrym kierunku, właśnie o te łagodne przejścia mi chodziło. Trochę drażnią te"sztuczne" oczy, przelaseruj je trochę i będzie git
A że będzie lepiej, to tylko kwestia tak zwanych roboczogodzin
Zobaczymy co da się zrobić w tym temacie. Teraz tylko praktyka w malowaniu .Piotrze co.miałeś na myśli pisząc ,,przelaseruj je"
#64 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2017 - 22:13
Dokładnie ,trochę oczka chińczykiem śmierdzą ,muszę popracować nad tym .Tak sobie myślę ,że właśnie dobre oko daje ładny efekt końcowy
Zobaczymy co da się zrobić w tym temacie. Teraz tylko praktyka w malowaniu .Piotrze co.miałeś na myśli pisząc ,,przelaseruj je"
Odrobinę farby w odcieniu występującym na woblerze, najlepiej o kilka tonów delikatniejszym mieszasz z medium, ładnie wychodzi w połączeniu z lakierem i podmalowujesz oko, fajnie scala się z resztą i wygląda po prostu naturalnie. Chyba, że malujemy konkretną imitację, wtedy to już kolorek oczu "z góry narzucony"
- peekol lubi to
#65 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2017 - 22:57
Dzięki serdeczne ,następna porada heh .Odrobinę farby w odcieniu występującym na woblerze, najlepiej o kilka tonów delikatniejszym mieszasz z medium, ładnie wychodzi w połączeniu z lakierem i podmalowujesz oko, fajnie scala się z resztą i wygląda po prostu naturalnie. Chyba, że malujemy konkretną imitację, wtedy to już kolorek oczu "z góry narzucony"
Zrobiłem kilka korpusów łamanych i na pewno wykorzystam to przy ich malowaniu.Pozdrawiam
#66 OFFLINE
Napisano 21 wrzesień 2017 - 15:32
- Piotr Gołąb, Del Toro, woblery z Bielska i 4 innych osób lubią to
#67 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2017 - 18:01
Kolejna dwa łamańce ,długość
7cm waga ,7g neutralne
Dziś pierwsze testy nad rzeką dały okonia 32 cm na woblera oklejanego holo .
- Hesher, Piotr Gołąb, woblery z Bielska i 3 innych osób lubią to
#68 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2017 - 18:25
Bardzo fajne, ostatnio i mi się sprawdza taka wielkość przy okoniowaniu, nawet chyba i trochę większe.
#69 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2017 - 18:45
Dzięki ,przyznam się , że kilka dni temu pomyślałem nad dłuższymi łamańcami ,takimi ,9cm-12cm .Bardzo fajne, ostatnio i mi się sprawdza taka wielkość przy okoniowaniu, nawet chyba i trochę większe.
Narazie są wyważone , i dostały podkład .
Pierwsza część z lipy a ogon z czegoś bardziej żwawego .Ogólnie trochę więcej czasu schodzi na łamańce ale bardzo jestem zadowolony z ich pracy .
- thoffi lubi to
#70 OFFLINE
Napisano 03 październik 2017 - 17:16
Jeden jakoś z tuńczykiem mi się kojarzy heh
- Piotr Gołąb, woblery z Bielska, norbert-10 i 4 innych osób lubią to
#71 OFFLINE
Napisano 03 październik 2017 - 19:27
Fajnie je pomalowałeś.
#72 OFFLINE
Napisano 03 październik 2017 - 19:48
Dzięki ,spoko wciąż się uczę ,zawsze następne są lepsze ,teraz męczę łamańce i kilka maluchów i wyglądają jeszcze lepiej oczywiście wg mnieFajnie je pomalowałeś.
#73 OFFLINE
Napisano 04 październik 2017 - 06:33
Specyficzne malowanie bardzo fajne ps jedna rybka jest chora oczka jej wyszły hhihih .
#74 OFFLINE
Napisano 04 październik 2017 - 06:57
Malowanie jest super tak zwany nieład artystyczny jeśli możesz na priw prosze te porady co do malowania też maluję pędzlami.
#75 OFFLINE
Napisano 04 październik 2017 - 08:27
Rybka miała branie podczas 1-go dnia nad rzeką ,metrowe klenie ja ścigały to dostała wytrzeszczu z wrażenia heh.A zamiast malować oczy to koraliki sobie przykleiłem ,fajnie pracuje .Specyficzne malowanie bardzo fajne ps jedna rybka jest chora oczka jej wyszły hhihih .
#76 OFFLINE
Napisano 04 październik 2017 - 08:39
Siema moje rady to maluj panie, maluj i jeszcze raz maluj .Malowanie jest super tak zwany nieład artystyczny jeśli możesz na priw prosze te porady co do malowania też maluję pędzlami.
A Tak na serio to poczytaj sobie u mnie w wątku co Piotr mi doradził wszystko się sprawdza zamiast wody media do farb i kombinuj ucz się ,inaczej się chyba nie da ,,trochę to trwa ale z każdym woblerem jest lepiej ,wyciąga się jakieś wnioski na następny raz .Co jeszcze mogę dodać, nie śpiesz się ,bo na szybkensa to szkoda marnować fajnie przygotowany korpus ,no i malowanie warstwami ,farby lakiery ,farby , lakier i tak kilka razy heh
#77 OFFLINE
Napisano 04 październik 2017 - 08:58
- Piotr Gołąb lubi to
#78 OFFLINE
Napisano 06 październik 2017 - 16:49
Długość 14cm ,waga 19gr lekko pływający .W mojej domowej rzece (wanna) pięknie śmiga w niedzielę testy na rzece
- Piotr Gołąb, woblery z Bielska, peekol i 6 innych osób lubią to
#79 OFFLINE
Napisano 06 październik 2017 - 17:21
Abstrakcja
#80 OFFLINE
Napisano 20 październik 2017 - 15:08
- Piotr Gołąb, woblery z Bielska, peekol i 4 innych osób lubią to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: woblery, smużaki, hand made
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Top 5-ciu woblerów pod pstrąga :)Napisany przez Livers , 13 gru 2023 pstrąg, woblery i 1 więcej |
|
|
||
Hand made →
Lurebuilding (wątki autorskie) →
HM MatrycNapisany przez Matryc , 05 wrz 2023 jaż, kleń, pstrąg, hand made i 1 więcej |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Woblery DoradoNapisany przez JurekJurek , 04 maj 2023 woblery |
|
|
||
Hand made →
Przynęty pl.luresNapisany przez pl.lures , 23 wrz 2022 microjig, woblery |
|
|
||
Hand made →
Woblery SBNapisany przez odrzańskibiotop , 17 lis 2021 handmade, woblery, struganie i 2 więcej |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych