Masz rację. U Niemców można wyciągnąć jednak pewne wnioski, po porównaniu działania urządzeń w tych samych warunkach terenowych.
Zrobiłem zrzuty ekranowe tych samych sytuacji i zakładając jednak, że najlepiej im się sprzedaje Lowranca i "NIE" chciało im się dostroić Humminbirda to:
- najlepsze obrazowanie DI ma Lowrance, a fishreval wymiata, średni natomiast SI i brak 3D
- najlepszy SI ma bezsprzecznie Humminbird, gorszy, średni DI( już wiem po dostrojeniu swojego G3N, że się w ogóle nie postarali w ustawieniach, wręcz zbyli ten temat, ale jednak to nie fishreval).No i brak 3D
- średni Si i lepszy Di u Garmina, też brak 3D, ale doskonałe mapy i jej funkcje.
- najsłabsze z wymienionych SI i Di, ale bardzo przyjazne mapowanie i super 3D (ale tylko w AXIOM), przydatne w niektórych sytuacjach.
Nie ma jednej, idealnej echosondy /plotera...nawet wśród tych flagowych modeli ....nawet wtedy trzeba iść na kompromis i z czegoś zrezygnować.
Myślę, że to celowe działanie największych graczy rynkowych. W końcu trzeba gonić króliczka, bo jedna maszyna to za mało ??