Grants scotch
#21 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 06:43
a w ogóle to polecam Lagavullin 16y. Nie piłem nic lepszego
#22 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 09:00
#23 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 09:16
Wreszcie pojawił się tutaj tyle lat pomijany temat . Dzięki Ci autorze ..
Jim Beam wprost z butelki , na łódce , brzegu , a nawet pod drzewami , z łatwością da każdemu innemu trunkowi odpór
Właśnie o tym pisałem - whiskey. Limited, numbered bottle, edition, silver. Całkiem, całkiem sobie trunek. Ale to nie Scotch.
#24 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 09:21
#25 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 09:30
Tylko Jasio był dostępny. Pamiętam, przyjemnie było!
#26 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 09:39
Powinno być sądownie zakazane(no ale to już sprawa Szkotów)używanie nazwy Whisky w stosunku do szczynów pawiana i to chorego na nerki, inaczej zwanych Johny Walker Red. Toż to paskudztwo jakiego świat nie widział! Obrzydliwy, dla mnie przynajmniej, posmak zgniłego dębu nieodmiennie kojarzy mi się z polską berbeluchą zwaną Dębowa Miałem okazję próbować wysokich Walkerów i nie było wiele lepiej.Sławku, Kryst - wszak w takich okolicznościach nawet czerwony jasio daje radę Na plaży w Międzyzdrojach, w listopadowym zmroku - całkiem niezłe
U.
#27 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 09:42
#28 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 10:18
Sławku, Kryst - wszak w takich okolicznościach nawet czerwony jasio daje radę Na plaży w Międzyzdrojach, w listopadowym zmroku - całkiem niezłe
[/quote]
Powinno być sądownie zakazane(no ale to już sprawa Szkotów)używanie nazwy Whisky w stosunku do szczynów pawiana i to chorego na nerki, inaczej zwanych Johny Walker Red. Toż to paskudztwo jakiego świat nie widział! Obrzydliwy, dla mnie przynajmniej, posmak zgniłego dębu nieodmiennie kojarzy mi się z polską berbeluchą zwaną Dębowa Miałem okazję próbować wysokich Walkerów i nie było wiele lepiej.
U.
[/quote]
Ech, w tamtych okolicznościach przyrody... dawało radę
#29 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 11:00
#30 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 11:05
Forum: http://www.bestofwhisky.pl/forum/index.php?sid=3ee794f22038a 7388db0be1cb463cca2
Wiedza o..: http://www.whisky.org.pl/o_autorze.php Masa linkow
Sklep: największy, najlepszy sklep, przypuszczam, że tu Remek może znaleźć swoje zaginione Laphroaig'i Mieści się za płotem w Berlinie
http://www.big-market-shop.de/ Duuużo więcej można znaleźć na miejscu w Berlinie (Buckower Damm 86) niż w sklepie internetowym. No i można degustować (ok 350 gatunków)
U.
#31 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 11:46
Tak wszyscy szkocka, szkocka... ja zawsze miałem z nią problem, za ostra jak dla takiego prostaka jak ja była
#32 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 13:01
U.
#33 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 13:03
#34 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 13:04
Bushmills nigdy mi nie wchodził.
#35 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 19:51
Polecają:
Mocne i dymne: Talisker 10lat, Lagavulin 16lat, Caol Ila 12lat.
Lekkie i kwiatowe: Glenkinche 12lat.
Owocowe i aromatyczne: Cardhu 12lat, Oban 14lat, Royal Lochnagar 12lat, Clynelish 14lat, Glen Elgin 12lat, Glen Ord 12 lat.
W sumie doliczyłem się 19 różnych napojów ( ) - The Classic Malts.
Informacje z ulotki są opracowane przez niezależnego eksperta Davida Brooma przy współpracy z Diageo Scotland.
#36 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 20:08
U.
#37 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 20:57
#38 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 21:43
#39 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 22:16
Spadajaca wedka mifka po 5 km od plaży z twojego dachu widok bezcennyKuba,
Tylko Jasio był dostępny. Pamiętam, przyjemnie było!
#40 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2011 - 22:19