Proponuję logo pracowni DąbekRods .
Dąbek wykonanie kijaszka pierwyj sort, a jeszcze jak właściciel zadowolniony, cóż więcej do szczęscia potrzeba .
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 22 lipiec 2013 - 05:36
Dąbek wykonanie kijaszka pierwyj sort, a jeszcze jak właściciel zadowolniony, cóż więcej do szczęscia potrzeba .
Napisano 22 lipiec 2013 - 15:03
Józek, przyłączam się do Twojej propozycji będę miał nie długo kijaszek ze stajni DąbekRods już się doczekać nie mogę. Może nie długo jakieś foto wstawi
Napisano 22 lipiec 2013 - 16:29
Józek w logo nie może być polskich "krzaczków" bo z eksportem raczej nie bardzo ale "RafiRod" to już to
Napisano 22 lipiec 2013 - 17:19
W tym duchu na zgodę "Oak Rods" solidność już w nazwie...
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 22 lipiec 2013 - 17:19
Napisano 22 lipiec 2013 - 17:31
W tym duchu na zgodę "Oak Rods" solidność już w nazwie...
Do tego dodajmy graficzny liść dębu !
Rafale, czy mogę liczyć na taki symbol na moim M1?
W tę niedzielę łowiłem chwilkę Phenixem M1 Radbrawa prezentowanym na poprzednich stronach. Zajefajny i tym bardziej nie mogę doczekać się mojego.
Napisano 22 lipiec 2013 - 20:03
Robert, myślę że niebawem będą oba nasze cacka
Napisano 22 lipiec 2013 - 22:15
Poczekajcie jak zobaczycie moją nową kosę
Napisano 23 lipiec 2013 - 21:48
Witam Jako, że kolega w ostatnim czasie robi więcej wędek niż niejedna pracownia prosiłbym o radę. Szukam blanku pod woblery boleniowe o masie od 8 do 20 gram. Jaki jest najlepszy wg Ciebie? pozdrawiam
Boleniarz ze mnie na razie żaden ,bo od roku chodzę okresowo za ta rybką,więc z kijami tego typu za wiele doswiadczenia nie miałem.Ztych ,z którymi się zetknąłem ostatnio bardzo ciekawe są Blanki z Krakowa z literką F i właśnie na nim montowałem dedykowany pod bolka kijek koledze . Długość 9' moc 15lb raczej zgodna z metryczką choć c/w jak dla mnie przeszacowany ,bo salmo Thrill 9cm 22g to w/g mnie maks a do deklarowanych 28g trochę brakuje mocy. Swietnie obsługuje wobki już z dolnego zakresu od 4-5cm J Widła po 14g Piotra Matusiaka te w pełnym komforcie, później w moim arsenale dopiero Thrill ale j/w.
Obecnie Łowię Phenixem z serii Trifecta zbrojonym pod multik i wobki 8g już latają ładnie a Salmo Thrill 22g rewelacyjnie jak z procy.No ale kijek ma 17lb ,którą czuć bo badyl pracuje całą długością i pięknie się gnie pod rybką.
Jeśli wolisz bardziej standardowa długość to jest Też dłuższy Braciszek Trifecty 9'6" 12lb ale raczej bliżej 14lb i c/w 21g .W/g mnie super kosa pod boleniowego spina. Z wyższych modułów Phenixa PST895 28c/w i PST 894 21g c/w, na tych blankach Łukasz z Rodmas wykonał chyba najwiecej badyli łowcom boleni.
Wędki S&S nadające sie pod budowę kija boleniowego ma praktycznie każda Firma obecna na rynku RB, więc jest z czego wybierać.
Napisano 25 lipiec 2013 - 13:28
To może ja się jeszcze podepnę z innym pytaniem. Mam do obłowienia blat jeziora z wodą głębokości około 1,2-1,5 m praktycznie na całym obszarze. Celem są "późnowieczorowe" i "wczesnoranne" sandały. Przynęta to w 90% wobler, wąski, uklejopodobny długośc7-11cm. Priorytetem są dalekie rzuty, bo wędkuję z brzegu, ryby trzymają się dalej z uwagi na to, że brzeg jest dość uczęszczany, nie tylko prze wędkarzy. Czy takie wędkowanie obsłuży mocniejszy kij boleniowy, czy szukać w innym przedziale? Łowisko dopiero rozgryzam, ale raczej nie ma tam okazów, spodziewam się raczej średniaków. Pozdrawiam!
Napisano 25 lipiec 2013 - 13:47
Dokładnie taki kij będzie idealny na tym łowisku i jego długość będzie miała zasadnicze znaczenie.Mocny dolnik będzie potrzebny do docięcia sandacza ,wiec te 15lb powinien mieć ,w zasadzie im mocniejszy dół tym dłuższa wędka ,gdzie szczytówka będzie miała za zadanie cisnąć stosunkowo nielotnym wobkiem. Kijem 17lb o długości 8'6" fajnie łowi sie wobkami naprawdę lotnymi jak typowe boleniowce ,.Taki Husky 10cm już nie poleci jak ukleja 7cm Jaza,więc te 9' to moim zdaniem niezbędne minimum.Jeśli masz przestrzeń do rzutu ,to super będzie kij jeszcze dłuższy.
Napisano 25 lipiec 2013 - 14:45
Jeśli chodzi o miejsce, to nie ma z tym problemu, można swobodnie machnąć, więc dłuższy może być. Tym bardziej, że dobrze mi się łowi długimi kijami. Może masz jakiś faworytów sprawdzonych przez siebie lub znajomych, chętnie wezmę pod uwagę konkretne propozycje.
Napisano 25 lipiec 2013 - 16:18
 Boleniarz ze mnie na razie żaden ,bo od roku chodzę okresowo za ta rybką,więc z kijami tego typu za wiele doswiadczenia nie miałem.Ztych ,z którymi się zetknąłem ostatnio bardzo ciekawe są Blanki z Krakowa z literką F i właśnie na nim montowałem dedykowany pod bolka  kijek koledze . Długość 9' moc 15lb raczej zgodna z metryczką choć c/w  jak dla mnie przeszacowany ,bo salmo Thrill 9cm 22g to w/g mnie maks a do deklarowanych 28g trochę brakuje mocy. Swietnie obsługuje wobki już z dolnego zakresu od 4-5cm J Widła po 14g Piotra Matusiaka  te w pełnym komforcie, później w moim arsenale dopiero Thrill ale j/w.
Obecnie Łowię Phenixem z serii Trifecta zbrojonym pod multik i wobki 8g już latają ładnie a Salmo Thrill 22g rewelacyjnie jak z procy.No ale kijek ma 17lb ,którą czuć bo badyl pracuje całą długością i pięknie się gnie pod rybką.
Jeśli wolisz bardziej standardowa długość to jest Też dłuższy Braciszek Trifecty 9'6" 12lb ale raczej bliżej 14lb i c/w 21g .W/g mnie super kosa pod boleniowego spina. Z wyższych modułów Phenixa  PST895  28c/w  i  PST 894 21g c/w, na tych blankach Łukasz z Rodmas wykonał chyba najwiecej badyli łowcom boleni.
Wędki  S&S nadające sie pod budowę kija boleniowego ma praktycznie każda Firma obecna na rynku RB, więc jest z czego wybierać.
Użytkownik turboaspius edytował ten post 25 lipiec 2013 - 16:21
Napisano 26 lipiec 2013 - 06:37
To może ja się jeszcze podepnę z innym pytaniem. Mam do obłowienia blat jeziora z wodą głębokości około 1,2-1,5 m praktycznie na całym obszarze. Celem są "późnowieczorowe" i "wczesnoranne" sandały. Przynęta to w 90% wobler, wąski, uklejopodobny długośc7-11cm. Priorytetem są dalekie rzuty, bo wędkuję z brzegu, ryby trzymają się dalej z uwagi na to, że brzeg jest dość uczęszczany, nie tylko prze wędkarzy. Czy takie wędkowanie obsłuży mocniejszy kij boleniowy, czy szukać w innym przedziale? Łowisko dopiero rozgryzam, ale raczej nie ma tam okazów, spodziewam się raczej średniaków. Pozdrawiam!
Do takiego łowienia w rzece sprawdziły mi się dwie konstrukcje Phenix PST 945 i Lamiglas SI "Power Lux"
A jak jeszcze Łukasz wprowadzi Phenixa w tej konstrukcji z M-1 to będzie się działo (tylko tego jeszcze nie wiadomo )
Napisano 02 sierpień 2013 - 17:52
Rafale, oczekiwany Phenix właśnie odebrałem. Oczekiwałem fajnego kijka a otrzymałem...zajebisty cast. Wszystko tak jak cierpliwie opisywałeś mi w licznych rozmowach telefonicznych (sorki). "Czarna Mamba" spełnia moje oczekiwania tak pod kątem charakterystyki ugięcia jak i estetyki (a ta czerwona niteczka nawiązująca do Ziliona...mistrzostwo )
Dzięki
Napisano 02 sierpień 2013 - 18:01
Klasyczna piękność , brawka Rafał
Napisano 02 sierpień 2013 - 18:02
Napisano 02 sierpień 2013 - 19:43
Z tym zilionem zaje.... fajny team skomponowałeś Robert, mamuśki na testach życzę
Napisano 02 sierpień 2013 - 20:11
Napisano 03 sierpień 2013 - 10:19
Robert bardzo ładne fotki,może podeślę kilka zaległych na sesję?
Napisano 03 sierpień 2013 - 12:54
Klasyczna piękność , brawka Rafał
Cieszę się , że tak to określiłeś. Właśnie o to mi chodziło
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →