No,no, Rafale mióóóód,malinka.
#701 OFFLINE
Napisano 11 marzec 2014 - 19:43
#702 OFFLINE
Napisano 11 marzec 2014 - 19:47
Wysoka estetyka Rafale. Mała uwaga. Zrób sobie prostego lightboxa z kartonowego pudełka, bo już jesteś na takim etapie, że tym pracom należałaby się dobra ekspozycja.
#703 OFFLINE
Napisano 11 marzec 2014 - 19:48
Patryk co tu mówić Rafał to elita forum patyczanych krętaczy .
Niezaprzeczalnie
#704 OFFLINE
Napisano 11 marzec 2014 - 19:49
Piekne projekty widac reke fachowca
#705 OFFLINE
Napisano 11 marzec 2014 - 20:54
Czysto, ładnie, wszystko dopracowane w najdrobniejszym szczególe. Człowiek szuka jakiegoś niedociągnięcia.. no i dalej nie ma się do czego przyczepić
#706 OFFLINE
Napisano 11 marzec 2014 - 22:37
Dzięki chłopaki ,ale nie przesadzajcie z tym cudotwórstwem akurat ,temperatura otoczenia sprzyja lakierowi i jakoś łapki mniej wibrują
Wysoka estetyka Rafale. Mała uwaga. Zrób sobie prostego lightboxa z kartonowego pudełka, bo już jesteś na takim etapie, że tym pracom należałaby się dobra ekspozycja.
Krzysiek,nie po to kupowałem żonie w końcówce rocku nową deskę do prasowania Z drugiej strony chodziło po łbie jakieś tło,gra światłem ,ale ani zbytnio czasu ,ani warunków przestrzennych, a do dyspozycji i no komóra .A na rybki też bym z chęcią pojechał.Dwa dni temu mój pierwszy tegoroczny wypad i wiślana trotka na zachetę,mikra taka z 35-40cm ,ale apetyt rośnie
#707 OFFLINE
Napisano 11 marzec 2014 - 23:12
No Rafał Trifecta po prostu odlotowa, a z młynkiem cud malyna .Chętnie na żywo obejrzę.
#708 OFFLINE
Napisano 11 marzec 2014 - 23:18
No Rafał Trifecta po prostu odlotowa, a z młynkiem cud malyna .Chętnie na żywo obejrzę.
Dzięki Rafciu ,będą testy obszerne,bo mam trochę złomu akurat pod nią i nowych wobasków też.
A twoje kapselki chyba zaadaptuję to moich projekcików ,tylko jakieś logo wydumam
#709 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2014 - 10:20
Rafał first class.Mgx normalnie dizajnowo zrośnięty z kijkiem
#710 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2014 - 10:24
Dzięki Rafciu ,będą testy obszerne,bo mam trochę złomu akurat pod nią i nowych wobasków też.
A twoje kapselki chyba zaadaptuję to moich projekcików ,tylko jakieś logo wydumam
Z kapselkami nie będzie najmniejszego problemu,tylko musisz sobie wytumanić jakiś ciekawy wzorek
#711 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2014 - 10:29
- skalek-77 lubi to
#712 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2014 - 10:36
Ja bym proponował w logo owoc dębu
Ty Tomek to masz pomysły .Sam lepiej bym tego nie wymyślił
Rafał ,już nie kombinuj logo już jest
- Tomasz eS lubi to
#713 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2014 - 10:39
Czarny projekt super - bardzo spójny.
Mała uwaga - wydaje mi się (a może to kwestia zdjęcia), że masz mały problem z klejem. Klej sekwencyjnie, zawsze na lekkim docisku. Wytrzyj nadmiar acetonem, kiedy tylko wypłynie. Potem zaczekaj, sprawdź na próbce, kiedy zaczyna żelować, i dokładnie wytrzyj acetonem jeszcze raz. Wtedy już nic nie ma prawa wyciec, nie zostaną żadne ślady. Warunkiem jest ostateczne przetarcie acetonem kiedy klej już lekko zżelował.
Lakier - klasa. Fajnie, że nie władowałeś oczojebnej tulei po nakręcany fore.
Użytkownik krzysiek edytował ten post 12 marzec 2014 - 10:40
#714 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2014 - 10:49
Czarny projekt super - bardzo spójny.
Mała uwaga - wydaje mi się (a może to kwestia zdjęcia), że masz mały problem z klejem. Klej sekwencyjnie, zawsze na lekkim docisku. Wytrzyj nadmiar acetonem, kiedy tylko wypłynie. Potem zaczekaj, sprawdź na próbce, kiedy zaczyna żelować, i dokładnie wytrzyj acetonem jeszcze raz. Wtedy już nic nie ma prawa wyciec, nie zostaną żadne ślady. Warunkiem jest ostateczne przetarcie acetonem kiedy klej już lekko zżelował.
Lakier - klasa. Fajnie, że nie władowałeś oczojebnej tulei po nakręcany fore.
Z tym klejem różnie bywa,używam spirytusu i wycieram bardzo dokładnie,ale fakt po dociśnięciu i pierwszym przetarciu ,może się zdażyć,że zapomnę o elemencie. Z drugiej strony zdjęcia makro potrafią pokazać więcej niż dojży ludzkie oko
Tuleja też pasowałaby chyba nieźle,ale raz -trochę waży ,dwa akurat nie miałem. Patent z wklejoną wew pierścienia pianką czy korkiem, świetnie zabezpiecza blank przed rysami ,w zasadzie nie ma konieczności omotkowania ,czy lakierowania tego odcinka blanku.
#715 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2014 - 10:52
Z drugiej strony zdjęcia makro potrafią pokazać więcej niż dojży ludzkie oko
To prawda, ale na Twoim etapie rozwoju nie pozostaje Ci nic innego, jak dążyć do doskonałości
#716 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2014 - 13:11
Piekne kije, szacuken
A co to za pianka taka "pociapana"?
To nowa pianka phenixa, mega twarda .
#717 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2014 - 16:55
Nie wiem co mam pomyśleć o ludziach , którzy dotąd nie wyrazili szczerego podziwu
Tym niemniej , Dąbku z dużej litery , nie przejmuj się wcale drobnymi niedoskonałościami . Mona Lisa jest cała w liszajach i pęknięciach , a Venus z Milo nie ma nawet nosa .. a zachwyt wzbudzają
#718 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2014 - 17:45
A ja kilka pytań zadam, bo w sumie 240 cm w 1 kawałku nieczęsto się spotyka:
1. waga kija (sorki wiem że to już nudne ale ja muszę)
2. woven w dolniku - to jest część blanku czy po prostu rękojeść dałeś na rurze z wovenu ?
Pozdrawiam
#719 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2014 - 18:25
Zaje... ten kijek pod casta. Nie jestem zwolennikiem pianki w patykach, ta wydaje się mega fajna. Dobra robota Rafcio
#720 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2014 - 09:31
A ja kilka pytań zadam, bo w sumie 240 cm w 1 kawałku nieczęsto się spotyka:
1. waga kija (sorki wiem że to już nudne ale ja muszę)
2. woven w dolniku - to jest część blanku czy po prostu rękojeść dałeś na rurze z wovenu ?
Pozdrawiam
Waga kija 137g, nie pamiętam ile sam blank waży,ale w dolniku 14+mm.
Rura wovenowa tylko między pierścieniami,które pasowały idealnie na wcisk.Kleju za wiele nie poszło ,centrowałem na blanku od 2-3 zwojami taśmy.Pod ECSem ciut więcej.Generalnie ,nie leci przez całą rękojeść,to dwa niezależne odcinki.
Kijek już ładnie wyważony z lekkim MGXem (154g) na końcu fore.Z Zillionem PE ok 1cm przed wodzikiem.
- Friko lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →