Mariusz,
owszem, tylko Warta robi się ciepła zwykle później od Wisły czy Odry. "Najwytrwalsi" będą mogli legalnie "łowić".
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 31 sierpień 2017 - 21:57
Mariusz,
owszem, tylko Warta robi się ciepła zwykle później od Wisły czy Odry. "Najwytrwalsi" będą mogli legalnie "łowić".
Napisano 01 wrzesień 2017 - 05:11
Napisano 01 wrzesień 2017 - 09:39
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA GOSPODARKI MORSKIEJ I ŻEGLUGI ŚRÓDLĄDOWEJ
z dnia 24 lipca 2017 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie połowu ryb oraz warunków chowu, hodowli i połowu innych organizmów żyjących w wodzie
Zaskoczyłem się tą informacją i zastanawiam się, czy Okręg PZW Wrocław w nawiązaniu do powyższego rozporządzenia zmieni przepis okresu dopuszczającego trolling na Odrze z: od 01.07 - do 31.10. na od 01 czerwca do 31 grudnia ?
Napisano 01 wrzesień 2017 - 20:12
Napisano 02 wrzesień 2017 - 07:58
Sławek.
Jak sądzę po tym co napisałeś, myślę, że jesteś za C&R, jak ja. Dla mnie wędkarstwo to sport i jest gro wędkarzy, którzy tak postępują. No coż, jest prawo, są przepisy i one dopuszczają do tego, by wędkarz, gdy ma ochotę zabrał złowioną rybkę.
Nie można tychy " 10% "innych, mięsiarzy" obrażać, twierdząc, że są idiotami,ludźmi na głodzie, nie mających co jeść !!!, a 90% wędkarzy to nieuki - nie zdający sobie sprawy co umożliwia im legalny połów ryb.
Jak widzisz przepisy i regulacje do nich zmieniają się, logicznym jest dostosowanie ich tak, by były spójne ze sobą.
Problemem nie są przepisy. Problemem jest ich nie przestrzeganie.
Napisano 02 wrzesień 2017 - 17:51
Podstawowym problemem jest
egzekwowanie
przepisów przez upoważnione do tego organy.A tych organów upoważnionych do kontroli wędkarzy kilka jest.Ilu Kolegów było kontrolowanych przez Policję???Bo ja nigdy...
Jak wiadomo papier przyjmie wszystko, świadomość wędkarzy jest jaka jest. Lecz groźba potencjalnej dotkliwej kary, byłaby skutecznym straszakiem.
Zerknijcie Koledzy na wstępniak w WŚ...
Napisano 02 wrzesień 2017 - 19:45
Napisano 02 wrzesień 2017 - 19:49
Podstawowym problemem jest
egzekwowanie
przepisów przez upoważnione do tego organy.A tych organów upoważnionych do kontroli wędkarzy kilka jest.Ilu Kolegów było kontrolowanych przez Policję???Bo ja nigdy...
Jak wiadomo papier przyjmie wszystko, świadomość wędkarzy jest jaka jest. Lecz groźba potencjalnej dotkliwej kary, byłaby skutecznym straszakiem.
Zerknijcie Koledzy na wstępniak w WŚ...
Napisano 02 wrzesień 2017 - 22:22
Napisano 13 wrzesień 2017 - 07:28
Zainteresowanych połowami szczupaków, węgorzy i sumów odsyłam do linku...
http://www.pzw.org.p...upaka_i_wegorza
Napisano 14 wrzesień 2017 - 13:03
Zainteresowanych połowami szczupaków, węgorzy i sumów odsyłam do linku...
http://www.pzw.org.p...upaka_i_wegorza
Dwa miesiące się spóźniłeś.
Napisano 25 wrzesień 2017 - 18:45
Napisano 27 wrzesień 2017 - 23:54
Napisano 28 wrzesień 2017 - 08:16
I za każdym razem mam wrażenie, że tej gazecie PZW jest równie potrzebne, jak inkwizycji diabeł.
PZW ma swoją gazetę w której samokrytyki nie znajdziesz. Istnienie opozycyjnego punktu widzenia jest normalnym i zdrowym objawem w każdym środowisku. Ktoś musi pisać otwartym tekstem o tym co mu się nie podoba. Często o wielu rzeczach byśmy się nie dowiedzieli gdyby nie WŚ, inna sprawa czy się komuś ten punkt widzenia podoba czy nie.
Ja akurat jestem zdania, że okresy ochronne na drapieżniki powinny być ujednolicone. Zakończy to temat trollingu w maju za Szczupakiem gdzie celem były sumy. Pod jednym warunkiem, że dłuższy okres połowu dla wędkarzy będzie szedł w parze z ustawowym górnym wymiarem ochronnym. Inaczej zakończy się to źle i dłużej persepektywnie może wyrybić wody jeszcze bardziej.
Napisano 28 wrzesień 2017 - 18:03
I znów z powodu jakiejś zmiany ,która i tak nic nie zmieni rozgorzała dyskusja.A mi się marzy całkowity zakaz ZABIERANIA ryb drapieżnych z łowiska.I po dyskusji.
Napisano 28 wrzesień 2017 - 18:35
Zupełnie czymś innym jest umiejętność krytycznego odczytywania realiów od głupkowatego populizmu, uprawianego w imię życiodajnego marketingu. Mnóstwo ludzi skiepściło się doszczętnie na tej prymitywnej dydaktyce..
Zaś samokrytyka jest kretyńskim pojęciem z ideologicznych głębin Peerelu.. zmarłym dawno temu w niesławie..
Napisano 28 wrzesień 2017 - 19:56
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych