Odkąd odlewam, mnie to nie "boli".
Przecież są kleje dedykowane do gum.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 12 wrzesień 2017 - 16:25
Odkąd odlewam, mnie to nie "boli".
Przecież są kleje dedykowane do gum.
Napisano 12 wrzesień 2017 - 17:00
Masz klej który naprawi Kaitecha? Lutownica go rozpuszcza, podobnie działają kleje
Napisano 12 wrzesień 2017 - 17:44
Kleiłem kropelką i miałem podobny problem, guma "pracowała" wzdłuż całego haka i pewnie stąd powiększająca się dziura przy wyjściu haka z przynęty.
Spróbowałem główek musaga hannibal, ze sprężynką wkręcaną w przynętę. Kajtki nie tylko nie zsuwaja się bo nie mają jak, ale też otwór przy wyjściu haka tak szybko mi się nie wyrabia.
Jedyny minus - gumy zbrojone tymi główkami wygladaja moim zdaniem mniej naturalnie niż tradycyjnymi, jednak do tej pory przeszkadzało to tylko mi, okoniom - nie:)
Napisano 13 wrzesień 2017 - 07:21
no to moze być hit
ale sprawdzales na kaitechu?
i gdzie to u nas kupic?
Napisano 13 wrzesień 2017 - 07:51
Rok używam, naprawiam wszystkie gumy jakie mam, Keitech i Lucky John również,
Kupiłem w Przynętach Świata. Ale teraz chyba nie mają.
Napisano 13 wrzesień 2017 - 07:52
zasłużyłeś na dobrą wódkę
taki klej zwraca się po kilku wypadach
Napisano 13 wrzesień 2017 - 08:00
Był niedawno na alle
Napisano 13 wrzesień 2017 - 08:30
Napisano 13 wrzesień 2017 - 08:31
no wlasnie, tylko ktory jest lepszy do kajtków
Napisano 13 wrzesień 2017 - 19:43
U mnie od początku wystarczająco i absolutnie skutecznie sprawdza się kropelka/superglue w żelu , naniesiona na kołnierz główki i hak . Ale był na pewno wątek , w którym przedstawiano patenty na klejenie kajtków na główkach .
Napisano 14 wrzesień 2017 - 04:58
Napisano 14 wrzesień 2017 - 06:17
Żeby hak do przynęty przykleić wystarczy kropelka, super glue czy cyjanopan, ale do klejenia pociętych gum musi być coś co ją zwulkanizuje. Jutro kupię ten Savage to napiszę jak działa bo trochę mi szczupaki zdemolowały węgorze i canibale niestety kajtków nie mam
to daj znać, bo inny wybór to fishingglue
Napisano 14 wrzesień 2017 - 06:29
Żeby hak do przynęty przykleić wystarczy kropelka, super glue czy cyjanopan, ale do klejenia pociętych gum musi być coś co ją zwulkanizuje. Jutro kupię ten Savage to napiszę jak działa bo trochę mi szczupaki zdemolowały węgorze i canibale niestety kajtków nie mam
Oki , ale przy takim na przykład Easy Shinerze 4" rozciętym po ataku szczupaka tuż przy wyjściu haka z korpusu aplikuję kropelkę w żelu , której odpowiednia porcja doskonale trzyma się na końcu wykałaczki , bezpośrednio w rozcięcie ( rozchylając je nieco ) , po czym dociskam delikatnie . Zostawiam gumę na parę minut w pozycji leżącej i gotowe . Zbyt dużych przesztywnień w miejscu klejenia zazwyczaj nie ma tym bardziej , że wszystko odbywa się na korpusie przynęty .
Napisano 14 wrzesień 2017 - 07:05
Napisano 14 wrzesień 2017 - 07:33
ja zawsze nadtapiam zapalniczką dwie rozcięte częsci i je łącze ze sobą.Podobnie wejscie główki jig nadtapiam aby się spoiło.Tylko nie pozwalam do sfajczenia się gumy i nie daje bezpośrednio płomienia na gumę. Robię w ten sposób również mix kolorów gum odcinając ogonki i łącząc z innymi kolorami. Często taka guma staje się niezłym wabikiem.
Napisano 15 wrzesień 2017 - 20:13
Napisano 16 wrzesień 2017 - 07:45
Napisano 02 listopad 2017 - 16:28
Napisano 02 listopad 2017 - 16:56
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Wędka do dużych gum i jerkówNapisany przez Pitpno , 02 cze 2020 spinning, gumy, jerk, wędka |
|
|
||
Hand made →
Lurebuilding (wątki autorskie) →
Świat zabawek Speku3Napisany przez speku3 , 03 maj 2020 gumy, obrotówki, woblery |
|
|
||
|
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
SPIS TREŚCI DZIAŁU - Naprawy, tuning, majsterkowanieNapisany przez Del Toro , 21 cze 2018 tuning, naprawa |
|
|
|
Rozwiązane
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
TOHATSU 25Napisany przez allevoytek , 11 cze 2018 naprawa, moduł, elektronika i 2 więcej |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Naprawy i przebudowy wędek - kto i gdzie?Napisany przez Krupin , 09 gru 2011 wędka, naprawa |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych