Kastking wiem wiem bedzie lincz :)
#181 OFFLINE
Napisano 25 październik 2017 - 20:38
- BOB, coma, kubazmech i 1 inna osoba lubią to
#182 OFFLINE
Napisano 25 październik 2017 - 21:13
Witam,
Mam pytanie do tych co testowali
https://www.aliexpre...2795296943.html
Potrzebuję dwóch linek. Jednej do przynęt 8-20 g. drugiej do przynęt 20- 50 g. które linki wybrać?
Użytkownik Gadda edytował ten post 25 październik 2017 - 21:24
#183 OFFLINE
Napisano 25 październik 2017 - 21:47
#184 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 06:08
Są tacy, co premiują czysto konsumpcyjny styl dużo-tanio-tesco, są też tacy co z zasady nie korzystają z oszałamiającej oferty dostarczycieli jednorazówek, obstawiając techniczną innowacyjność, zamiast łatwej i taniej wtórności. Po co zaraz agresja i zakrzykiwanie..
No żeby chociaż obecni potomkowie wynalazców prochu, takie marne T- wing do multiplikatorów, wnieśli..
#185 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 06:29
Użytkownik SlawekNikt edytował ten post 26 październik 2017 - 06:47
#186 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 08:21
Przypomniał mi się taki program który kiedyś oglądałem.
To tak na marginesie znaczków firmowych, szampana, czy innych dóbr luksusowych(nie dla Kowalskiego)
Przed centrum handlowym Harrods w Londynie przeprowadzano degustację.
Szampan - ten oryginalny i wina musujące.
Oczywiście konsumenci nie wiedzieli co piją lecz mieli wskazać to wino które ich zdaniem jest szampanem
A wynik... szok - 6 do 4 dla musujących win....
A hrabia mówi, że znaczek nie ma znaczenia....
#187 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 09:58
Przypomniał mi się taki program który kiedyś oglądałem.
To tak na marginesie znaczków firmowych, szampana, czy innych dóbr luksusowych(nie dla Kowalskiego)
Przed centrum handlowym Harrods w Londynie przeprowadzano degustację.
Szampan - ten oryginalny i wina musujące.
Oczywiście konsumenci nie wiedzieli co piją lecz mieli wskazać to wino które ich zdaniem jest szampanem
A wynik... szok - 6 do 4 dla musujących win....
A hrabia mówi, że znaczek nie ma znaczenia....
Wynik i tak jest dobry.
prawdopodobnie 90% ludzi nigdy nie piło prawdziwego szampana - więc skąd mają wiedzieć jak smakuje ?
- Negra lubi to
#188 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 12:06
- a co z tego lepsze będzie na początek z castem
- HAIBO SMART 50/51 HMC
- KASTKING SPARTACUS MAXIMUS
- SHIMANO CHRONARCH CI4+ 151
- SHIMANO SCORPION 71XG
#189 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 12:13
Sprecyzuj powyższe, a napewno doświadczeni Koledzy doradzą co i w jakim rozmiarze wybrać.
#190 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 12:23
Kastking napewno nie będzie lepszy od shimano, napewno tańszy
- a co z tego lepsze będzie na początek z castem
HAIBO SMART 50/51 HMC- KASTKING SPARTACUS MAXIMUS
- SHIMANO CHRONARCH CI4+ 151
- SHIMANO SCORPION 71XG
#191 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 12:33
No właśnie. Do jakich zastosowań potrzebujesz multiplikator? Osobiście z tych wymienionych użytkowałem Haibo. I szczerze mogę go polecić. 2 szpule, rozmiary 51, 151. W obsłudze też nie był trudny do opanowania. Zapewne bym go miał dalej, gdyby nie zakup Tatuli. Warto ją wziąć pod uwagę.
#192 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 13:48
Dyskusja nie poszła na marne.
W myśl zasady "nie sprawdzisz,nie będziesz wiedział" zamówiłem właśnie multiplikator o drapieżnie brzmiącej nazwie KastKing Assasin.Jest mały vacat na kiju 8-14lb,zobaczymy.Za wiele się nie ryzykuje,gada się dużo,czas przejść do czynów czyli do sprawdzania.Będę testerę .
- Negra, szczupak1, lukastrance i 1 inna osoba lubią to
#193 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 14:25
No właśnie. Do jakich zastosowań potrzebujesz multiplikator? Osobiście z tych wymienionych użytkowałem Haibo. I szczerze mogę go polecić. 2 szpule, rozmiary 51, 151. W obsłudze też nie był trudny do opanowania. Zapewne bym go miał dalej, gdyby nie zakup Tatuli. Warto ją wziąć pod uwagę.
a w czym Haibo ustępuje Tatuli?
#194 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 14:47
Użytkownik drag edytował ten post 26 październik 2017 - 14:48
#195 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 14:52
a w czym Haibo ustępuje Tatuli?
Osobiście wygrał Daiwy MagForce-Z. Haibo ma odśrodkowy + magnetyczny. Chociaż po kilkumiesięcznym użytkowaniu dalej twierdzę, że Haibo Smart to udana konstrukcja. Cena porównywalna swego czasu z Tatulą też o czymś świadczy.
Edit. Tatule często pojawiają się na giełdzie, więc można ją wyrwać i to za przyzwoite pieniądze.
Użytkownik Młody wędkarz edytował ten post 26 październik 2017 - 14:58
#196 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 15:08
Wynik i tak jest dobry.
prawdopodobnie 90% ludzi nigdy nie piło prawdziwego szampana - więc skąd mają wiedzieć jak smakuje ?
A ja stawiam, że te 10 % ludzi z pod Harrodsa w szampanie się kąpało...
- 100icki lubi to
#197 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 15:21
Zastanawiam sie by zacząć przygodę z castingiem ale też nie chcę zrazić się na samym początku kupując multiplikator który będzie sypał samymi brodami.Chciałbym łowić (na razie) na przynęty miękkie tak od 5 do 25g łącznej masy i raczej bliżej tej dolnej gramatury.Nie chciałbym wydać na kołowrotek za dużo -dlatego rozglądam się też w konstrukcjach chińskich ale z drugiej strony nie stać mnie na to żeby kupować dwa razy bo np. chińczyk się zaraz popsuje.
#198 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 15:23
Zamów Tatule CT na Ali albo poluj tutaj na giełdzie. Będziesz Pan zadowolony, tak jak pisał poprzednik MagForceZ daje radę :-)Zastanawiam sie by zacząć przygodę z castingiem ale też nie chcę zrazić się na samym początku kupując multiplikator który będzie sypał samymi brodami.Chciałbym łowić (na razie) na przynęty miękkie tak od 5 do 25g łącznej masy i raczej bliżej tej dolnej gramatury.Nie chciałbym wydać na kołowrotek za dużo -dlatego rozglądam się też w konstrukcjach chińskich ale z drugiej strony nie stać mnie na to żeby kupować dwa razy bo np. chińczyk się zaraz popsuje.
- drag i Koincydencja lubią to
#199 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 16:04
Zamów Tatule CT na Ali albo poluj tutaj na giełdzie. Będziesz Pan zadowolony, tak jak pisał poprzednik MagForceZ daje radę :-)
A jeszcze lepiej,jak chcesz się kręcić w dole tych gramatur,kup CT ale Type R.Trochę drożej ale z lepszym komfortem będziesz łowił w dole.Type R 5g+mała gumka rzuci pięknie i komfortowo,zwykła CT moim zdaniem fajnie zastartuje tak od 6,7g+trochę większa gumka.Miałem taki zestaw,CT Type R i Major Craft Corzza 5-14g 8-14lb i to działało pysznie.Jedyny zestaw castingowy którego tak naprawdę mocno żałuję że się pozbyłem,jak się uda to jeszcze na pewno wrócę.
Jeszcze jedno-jak będziesz chciał łowić CT czy CT Type R w dolnych granicach tych gramatur o których piszesz to dobierz odpowiedni kij.Z x-fastami słabo to widzę,taki regular fast jak na przykład Corzza o której pisałem będzie w sam raz(oczywiście Corzza to tylko przykład).
#200 OFFLINE
Napisano 28 październik 2017 - 15:40
A trzymając się przy tej dolnej gramaturze tzn. 5-8g to który z kolowrotkow bylby lepszym wyborem :Tatula ct , Shimano Curado 201HG, curado 71xg, Shimano Scorpion 71xg ,czy shimano chronarch CI4+ 151
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych