Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Kastking wiem wiem bedzie lincz :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
355 odpowiedzi w tym temacie

#181 OFFLINE   Negra

Negra

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3377 postów
  • LokalizacjaNiebo

Napisano 25 październik 2017 - 20:38

Trochę dziwne prowadzi się z Tobą dyskusję, dziwnie (mylnie) interpretujesz wpisy kolegów. Odnoszę wrażenie, że forumowa brać łącznie ze mną czuje się zmuszona do usprawiedliwienia swojej postawy abyś mógł zrozumieć jej przesłanie. Trochę dziwnie się z tym czuję :)

#182 OFFLINE   HighRider

HighRider

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 704 postów
  • LokalizacjaGdańsk Osowa
  • Imię:Darek

Napisano 25 październik 2017 - 21:13

Witam,

Mam pytanie do tych co testowali

https://www.aliexpre...2795296943.html

Potrzebuję dwóch linek. Jednej do przynęt 8-20 g. drugiej do przynęt 20- 50 g. które linki wybrać?

Użytkownik Gadda edytował ten post 25 październik 2017 - 21:24

#183 OFFLINE   Negra

Negra

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3377 postów
  • LokalizacjaNiebo

Napisano 25 październik 2017 - 21:47

Używam według opisu 0.18 oraz 0.25 obie dość grube i bardzo mocne. Są blizniaczo podobne do Mistral shiro, którego używam według opisu 0.13, ten zaś jest znacznie cienszy jak i droższy.

#184 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4967 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 26 październik 2017 - 06:08

Są tacy, co premiują czysto konsumpcyjny styl dużo-tanio-tesco, są też tacy co z zasady nie korzystają z oszałamiającej oferty dostarczycieli jednorazówek, obstawiając techniczną innowacyjność, zamiast łatwej i taniej wtórności. Po co zaraz agresja i zakrzykiwanie.. :) 

No żeby chociaż obecni potomkowie wynalazców prochu, takie marne T- wing do multiplikatorów, wnieśli.. :)

#185 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 26 październik 2017 - 06:29

Są też i tacy, którzy tę innowacyjność kupują we wspomnianym tesco czy innym markecie o ile tylko jest dostępna lub są dostępne zamienniki tej innowacyjnosci np. w decathlon i dotyczy to każdego wyrobu. Sądzę, że Tobie mój imienniku się to zdarza.

Użytkownik SlawekNikt edytował ten post 26 październik 2017 - 06:47

#186 OFFLINE   eRKa

eRKa

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2601 postów
  • Lokalizacjacentralna Polska
  • Imię:Romek
  • Nazwisko:K

Napisano 26 październik 2017 - 08:21

Przypomniał mi się taki program który kiedyś oglądałem.

To tak na marginesie znaczków firmowych, szampana, czy innych dóbr luksusowych(nie dla Kowalskiego)

Przed centrum handlowym Harrods w Londynie przeprowadzano degustację.

Szampan - ten oryginalny i wina musujące.

Oczywiście konsumenci nie wiedzieli co piją  lecz mieli wskazać to wino które ich zdaniem jest szampanem

A wynik... szok - 6 do 4 dla musujących win....

A hrabia mówi, że znaczek nie ma znaczenia....

#187 OFFLINE   Bander

Bander

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1000 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Imię:Radek

Napisano 26 październik 2017 - 09:58

Przypomniał mi się taki program który kiedyś oglądałem.

To tak na marginesie znaczków firmowych, szampana, czy innych dóbr luksusowych(nie dla Kowalskiego)

Przed centrum handlowym Harrods w Londynie przeprowadzano degustację.

Szampan - ten oryginalny i wina musujące.

Oczywiście konsumenci nie wiedzieli co piją  lecz mieli wskazać to wino które ich zdaniem jest szampanem

A wynik... szok - 6 do 4 dla musujących win....

A hrabia mówi, że znaczek nie ma znaczenia....

Wynik i tak jest dobry.

prawdopodobnie 90% ludzi nigdy nie piło prawdziwego szampana - więc skąd mają wiedzieć jak smakuje ?

• Negra lubi to

#188 OFFLINE   rej

rej

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 217 postów

Napisano 26 październik 2017 - 12:06

• a co z tego lepsze będzie na początek z castem
  • HAIBO SMART 50/51 HMC 
  •      KASTKING SPARTACUS MAXIMUS
  •      SHIMANO CHRONARCH CI4+ 151
  •      SHIMANO SCORPION 71XG
  •  

#189 OFFLINE   Arek X

Arek X

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 822 postów
  • Imię:Arek

Napisano 26 październik 2017 - 12:13

Wielkiego doświadczenia nie mam w castingu, ale tak jak przy wyborze stałoszpulowca, tak i przy multiplikatorach trzeba się kierować planowanym gatunkiem Ryb które chcemy łowić, wielkością, ciężarem wabia, warunkami nad wodą...
Sprecyzuj powyższe, a napewno doświadczeni Koledzy doradzą co i w jakim rozmiarze wybrać.

#190 OFFLINE   Negra

Negra

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3377 postów
  • LokalizacjaNiebo

Napisano 26 październik 2017 - 12:23

• a co z tego lepsze będzie na początek z castem

• HAIBO SMART 50/51 HMC 
  •      KASTKING SPARTACUS MAXIMUS
  •      SHIMANO CHRONARCH CI4+ 151
  •      SHIMANO SCORPION 71XG

•  
Kastking napewno nie będzie lepszy od shimano, napewno tańszy

#191 OFFLINE   Koincydencja

Koincydencja

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1905 postów
  • Imię:Hubert

Napisano 26 październik 2017 - 12:33

No właśnie. Do jakich zastosowań potrzebujesz multiplikator? Osobiście z tych wymienionych użytkowałem Haibo. I szczerze mogę go polecić. 2 szpule, rozmiary 51, 151. W obsłudze też nie był trudny do opanowania. Zapewne bym go miał dalej, gdyby nie zakup Tatuli. Warto ją wziąć pod uwagę.

#192 OFFLINE   drag

drag

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1654 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:Andrzej

Napisano 26 październik 2017 - 13:48

Dyskusja nie poszła na marne.

W myśl zasady "nie sprawdzisz,nie będziesz wiedział" zamówiłem właśnie multiplikator o drapieżnie brzmiącej nazwie KastKing Assasin.Jest mały vacat na kiju 8-14lb,zobaczymy.Za wiele się nie ryzykuje,gada się dużo,czas przejść do czynów czyli do sprawdzania.Będę testerę :D.

#193 OFFLINE   rej

rej

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 217 postów

Napisano 26 październik 2017 - 14:25

No właśnie. Do jakich zastosowań potrzebujesz multiplikator? Osobiście z tych wymienionych użytkowałem Haibo. I szczerze mogę go polecić. 2 szpule, rozmiary 51, 151. W obsłudze też nie był trudny do opanowania. Zapewne bym go miał dalej, gdyby nie zakup Tatuli. Warto ją wziąć pod uwagę.

a w czym Haibo ustępuje Tatuli?

#194 OFFLINE   drag

drag

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1654 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 26 październik 2017 - 14:47

na naszym castingowym ryneczku na pewno stopniem sprawdzenia i przetestowania.czym więcej nie wiem bo haibo nie miałem.tatule i owszem,w róźnych wersjach i wiem źe jest niezawodna.

Użytkownik drag edytował ten post 26 październik 2017 - 14:48

#195 OFFLINE   Koincydencja

Koincydencja

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1905 postów
  • Imię:Hubert

Napisano 26 październik 2017 - 14:52

a w czym Haibo ustępuje Tatuli?

Osobiście wygrał Daiwy MagForce-Z. Haibo ma odśrodkowy + magnetyczny. Chociaż po kilkumiesięcznym użytkowaniu dalej twierdzę, że Haibo Smart to udana konstrukcja. Cena porównywalna swego czasu z Tatulą też o czymś świadczy. 

Edit. Tatule często pojawiają się na giełdzie, więc można ją wyrwać i to za przyzwoite pieniądze. 

Użytkownik Młody wędkarz edytował ten post 26 październik 2017 - 14:58

#196 OFFLINE   eRKa

eRKa

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2601 postów
  • Lokalizacjacentralna Polska
  • Imię:Romek
  • Nazwisko:K

Napisano 26 październik 2017 - 15:08

Wynik i tak jest dobry.

prawdopodobnie 90% ludzi nigdy nie piło prawdziwego szampana - więc skąd mają wiedzieć jak smakuje ?

A ja stawiam, że te 10 % ludzi z pod Harrodsa w szampanie się kąpało...

• 100icki lubi to

#197 OFFLINE   rej

rej

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 217 postów

Napisano 26 październik 2017 - 15:21

Zastanawiam sie by zacząć przygodę z castingiem ale też nie chcę zrazić się na samym początku kupując multiplikator który będzie sypał samymi brodami.Chciałbym łowić (na razie) na przynęty miękkie tak od 5 do 25g łącznej masy i raczej bliżej tej dolnej gramatury.Nie chciałbym wydać na kołowrotek za dużo -dlatego rozglądam się też w konstrukcjach chińskich ale z drugiej strony nie stać mnie na to żeby kupować dwa razy bo np. chińczyk się zaraz popsuje.

#198 OFFLINE   lukastrance

lukastrance

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 247 postów
  • LokalizacjaBydgoszcz
  • Imię:Łukasz

Napisano 26 październik 2017 - 15:23

Zastanawiam sie by zacząć przygodę z castingiem ale też nie chcę zrazić się na samym początku kupując multiplikator który będzie sypał samymi brodami.Chciałbym łowić (na razie) na przynęty miękkie tak od 5 do 25g łącznej masy i raczej bliżej tej dolnej gramatury.Nie chciałbym wydać na kołowrotek za dużo -dlatego rozglądam się też w konstrukcjach chińskich ale z drugiej strony nie stać mnie na to żeby kupować dwa razy bo np. chińczyk się zaraz popsuje.

Zamów Tatule CT na Ali albo poluj tutaj na giełdzie. Będziesz Pan zadowolony, tak jak pisał poprzednik MagForceZ daje radę :-)
  • drag i Koincydencja lubią to

#199 OFFLINE   drag

drag

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1654 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 26 październik 2017 - 16:04

Zamów Tatule CT na Ali albo poluj tutaj na giełdzie. Będziesz Pan zadowolony, tak jak pisał poprzednik MagForceZ daje radę :-)

A jeszcze lepiej,jak chcesz się kręcić w dole tych gramatur,kup CT ale Type R.Trochę drożej ale z lepszym komfortem będziesz łowił w dole.Type R 5g+mała gumka rzuci pięknie i komfortowo,zwykła CT moim zdaniem fajnie zastartuje tak od 6,7g+trochę większa gumka.Miałem taki zestaw,CT Type R i Major Craft Corzza 5-14g 8-14lb i to działało pysznie.Jedyny zestaw castingowy którego tak naprawdę mocno żałuję że się pozbyłem,jak się uda to jeszcze na pewno wrócę.

Jeszcze jedno-jak będziesz chciał łowić CT czy CT Type R w dolnych granicach tych gramatur o których piszesz to dobierz odpowiedni kij.Z x-fastami słabo to widzę,taki regular fast jak na przykład Corzza o której pisałem będzie w sam raz(oczywiście Corzza to tylko przykład).

#200 OFFLINE   rej

rej

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 217 postów

Napisano 28 październik 2017 - 15:40

A trzymając się przy tej dolnej gramaturze tzn. 5-8g to który z kolowrotkow bylby lepszym wyborem :Tatula ct , Shimano Curado 201HG, curado 71xg, Shimano Scorpion 71xg ,czy shimano chronarch CI4+ 151

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych