Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Kastking wiem wiem bedzie lincz :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
355 odpowiedzi w tym temacie

#161 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 25 październik 2017 - 15:14

Mam znajomego, który pracował na Tajwanie w holenderskiej firmie wyszukujących w Azji wykonawców zamówień praktycznie z całego świata. Zamawiający kierowali się oczywiście, również ceną a więc i jakością. Często bywało tak,  że ten sam produkt było gotowe wykonać kilka firm w różnych cenach ... wybór należał do zleceniodawcy ;)

100/100

Już w latach 90 można było kupować u nich wiele rzeczy i często ten sam producent proponował ten sam produkt w różnych cenach bo "klient nać pan". Hurtownicy ze stadionu 10 lecia tak kupowali z tego co słyszałem ;)

Użytkownik SlawekNikt edytował ten post 25 październik 2017 - 15:15

#162 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4967 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 25 październik 2017 - 16:47

Krajowy rynek sprzętowy,  tak biedny i peryferyjny,  jest trwale zawładnięty przez zamienniki, podróbki i erzatze. Wcale mnie nie dziwią agresywne jazdy wielbicieli tego segmentu, ani próby jego zracjonalizowania. Różnice są i będą.. 

Tylko u nas robią furorę i są obiektem zajadłego kultu.. dla mnie to czysta ciekawostka.. :)

Cantary od Imperiala, o Loomisie nie wspominając, nie odróżni tylko osobnik słabo zorientowany albo kompletny relatywista.. :)

#163 OFFLINE   venom_666

venom_666

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1865 postów
  • LokalizacjaRypin
  • Imię:Marian
  • Nazwisko:Stępniewski

Napisano 25 październik 2017 - 17:00

widziszz sławku, więdzy st.croix imperial, a dmyszewiczowską cantarą jest różnica.

spłycasz temat i tyle...

#164 OFFLINE   Negra

Negra

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3377 postów
  • LokalizacjaNiebo

Napisano 25 październik 2017 - 17:04

Sławek jaki kult? Jacy wielbiciele? Ten sprzęt służy do łowienia ryb i wywiązuje się z tego czasami dobrze,czasami jeszcze lepiej a czasami do niczego się nie nadaje. Oczywiście że masz rację, nie musisz jej narzucać, nie tak boleśnie. Gdyby to była kwestia jedynie wyboru to wszyscy by za tobą poszli, jak sam wiesz nie wszyscy go mają, szukając alternatyw dzielą się tym na forum i zostają znokautowani. Szkoda, bo jesteś bardzo inteligentna osoba z dużym doświadczeniem i ogromną wiedzą. Dziel się z nami, ucz nas ale rób to z pomysłem. Zrób porównanie jakiegoś chinczyka, obojętnie wędki, kolowrotka opisz swoje spostrzeżenia, wiele osób z pewnością poczyta, wielu do siebie przekonasz. Czekam z niecierpliwością. Pzdr
  • Alexspin i Przemek_M lubią to

#165 OFFLINE   venom_666

venom_666

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1865 postów
  • LokalizacjaRypin
  • Imię:Marian
  • Nazwisko:Stępniewski

Napisano 25 październik 2017 - 17:14

Prolem w tm że Sławek zwykł porównywac Mercedesa S z popularnym Daevoo Tico, czyli rzeczy nieporównywalne. Inaczej porównania nie miałyby sensu....

• eRKa lubi to

#166 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4967 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 25 październik 2017 - 17:19

Nie świrujmy, ani nie wpadajmy w szał.. :) Warunkiem wstępnym przyjacielskiej z gruntu rozmowy nie jest a ciuciu, a kwa kwa, tylko różnica zdań i zderzenie poglądów.

Z założenia mam na ogół przeciwne zdanie.. :)

Tak jak wszędzie także i na tym rynku są wiodące, innowacyjne lokomotywy, a za nimi ciągną się całe gigantyczne łańcuchy pokarmowe. Ciekawsze te pierwsze..

Użytkownik Sławek Oppeln Bronikowski edytował ten post 25 październik 2017 - 17:32

#167 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18688 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 25 październik 2017 - 17:32

Zrób porównanie jakiegoś chinczyka, obojętnie wędki...

szkoda życia.... jak człowiek jest młody ma czas na wszystko, jak przekroczy rubikon zaczyna myśleć jak najlepiej wykorzystać to co pozostało i nie rozmienia się na drobne... to nie arogancja, to czas...

• Rheinangler lubi to

#168 OFFLINE   Negra

Negra

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3377 postów
  • LokalizacjaNiebo

Napisano 25 październik 2017 - 17:49

Tymbardziej nie potrafię zrozumieć dlaczego Sławek marnuje go w tego typu tematach.
  • jbk, Alexspin i Przemek_M lubią to

#169 OFFLINE   Nikoś

Nikoś

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 21 postów

Napisano 25 październik 2017 - 18:45

Negra. Jeśli cię obraziłem i poczułeś się źle po tym co napisałem to Przepraszam. Napisałem tak bo nie lubię jak pisze się  czy tez mówi do ludzi, że ich na coś nie stać. Po prostu ludzie powinni się szanować bez względu na to czy są biedni czy bogaci.

Tak to spora różnica, gdyż ta jedna osoba tak przez ciebie publicznie "wyróżniona" jest równoprawnym członkiem tej forumowej społeczności ... więc znowu skucha.

Radzę ci po koleżeńsku: nie grzeb w temacie, który już przysechł i wielu z nas ma go tak naprawdę w ... poszanowaniu ;)

Napisałeś " więc znowu skucha ". Hmmmmm pomyślmy. Czy według ciebie jeśli ktoś jest " członkiem forumowej społeczności " to wszystko mu wolno? Czy ktoś kto nie jest zarejestrowany na forum i łowi jaxonem jest w czymś gorszy ?

No BOB1 sam sobie strzeliłeś w kolano.

Radzę ci po koleżeńsku: szanuj wszystkich ludzi bez względu na to kim są.

BOB1 ja nie będę się z tobą kłócił, bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Wolę mieć w was przyjaciół niż wrogów '' piszę o wszystkich''. 

Tylko proszę. Nie piszcie o tym, czy kogoś na coś stać czy nie, bo nie którzy na prawdę muszą długo zbierać na sprzęt za parę zł bo chcą się cieszyć pasją którą mamy.

Pozdrawiam Nikoś

#170 OFFLINE   Negra

Negra

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3377 postów
  • LokalizacjaNiebo

Napisano 25 październik 2017 - 18:59

Nikoś my ciebie rozumiemy tylko ty nas nie :) bob to naprawdę fajny facet, z zajebistym poczuciem humoru, prawdziwy fanatyk wedkarskiej historii, wejdź w temat moja szafa. Poznasz go lepiej. Pozatym nie potrafię sobie wyobrazić krytyki z jego ust bądź wytykania palcem ludzi niezależnie od (tu wpisz co chcesz). Ja też nie jestem typem sprzeciarza, jakbyś przeczytał temat nie ominalbys mojego wpisu, w którym oznajmiam że kastkinga mam i nim łowię. Od kiedy powstają dyskusje na temat półek sprzętowych, zawsze staje za ludźmi, którzy cenią sobie sprzęt który używają, niezależnie czy jest to nisza czy najwyższej klasy sprzęt o którym nawet nie mam pojęcia :). Jeżeli zrobi Ci się lepiej to powiem Ci, że koszt mojego najdroższego kołowroteka nie przekracza 1000 zl tak samo jak i wędki, tak więc, życzę Ci miłej lektury forum i głębszego poznania jego użytkowników. Pzdr :)

Użytkownik Negra edytował ten post 25 październik 2017 - 19:00

#171 OFFLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10196 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 25 październik 2017 - 19:23

Negra. Jeśli cię obraziłem i poczułeś się źle po tym co napisałem to Przepraszam. Napisałem tak bo nie lubię jak pisze się  czy tez mówi do ludzi, że ich na coś nie stać. Po prostu ludzie powinni się szanować bez względu na to czy są biedni czy bogaci.

Napisałeś " więc znowu skucha ". Hmmmmm pomyślmy. Czy według ciebie jeśli ktoś jest " członkiem forumowej społeczności " to wszystko mu wolno? Czy ktoś kto nie jest zarejestrowany na forum i łowi jaxonem jest w czymś gorszy ?

No BOB1 sam sobie strzeliłeś w kolano.

Radzę ci po koleżeńsku: szanuj wszystkich ludzi bez względu na to kim są.

BOB1 ja nie będę się z tobą kłócił, bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Wolę mieć w was przyjaciół niż wrogów '' piszę o wszystkich''. 

Tylko proszę. Nie piszcie o tym, czy kogoś na coś stać czy nie, bo nie którzy na prawdę muszą długo zbierać na sprzęt za parę zł bo chcą się cieszyć pasją którą mamy.

Pozdrawiam Nikoś

Ojjj ... to póki co mój ostatni komentarz do Twojego wpisu. Nie chcesz zrozumieć to nic nie poradzę. Chcesz mieć ostatnie słowo w dyskusji ... oddaję ci je. Jak mam walczyć z nadinterpretacją moich słów? Z Twoich rad nie muszę korzystać, gdyż tymi zasadami kieruję się od baaaaardzo dawna. Więc co mi pozostaje? życzę Ci sensownego i konstruktywnego zaistnienia na tym forum. Wszak jesteś członkiem forumowej społeczności :)

PS Mam kije i multiki warte więcej niż tysiaka ... mam i wędki cast Kastking i sam je polecałem innym.

#172 OFFLINE   szczupak1

szczupak1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 832 postów
  • LokalizacjaDaleko od domu.

Napisano 25 październik 2017 - 19:28

Ale pisanina.

A z tego co widzę to już kupa ludzi w USA kastkingami i sobie chwali.

Wystarczy poczytać opinie pod sprzedawanymi towarami K i tyle w temacie.

Jeśli się znowu przekonam do casta, a wszystko na to wskazuje na pewno coś takiego przetestuję.

https://pl.aliexpres...05-78006d8ebd67

Użytkownik szczupak1 edytował ten post 25 październik 2017 - 19:36

#173 OFFLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10196 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 25 październik 2017 - 19:35

...zapomniałem napisać, że dzisiaj kupiłem ... chiński telewizor. Parametry te same co w "topowych". Cena 50-70% niższa od "wiodących" producentów.

I się nie wstydzę ;)  :P  :D

Użytkownik BOB1 edytował ten post 25 październik 2017 - 19:36

• szczupak1, eRKa i Alexspin lubią to

#174 OFFLINE   Nikoś

Nikoś

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 21 postów

Napisano 25 październik 2017 - 19:43

Nikoś my ciebie rozumiemy tylko ty nas nie :) bob to naprawdę fajny facet, z zajebistym poczuciem humoru, prawdziwy fanatyk wedkarskiej historii, wejdź w temat moja szafa. Poznasz go lepiej. Pozatym nie potrafię sobie wyobrazić krytyki z jego ust bądź wytykania palcem ludzi niezależnie od (tu wpisz co chcesz). Ja też nie jestem typem sprzeciarza, jakbyś przeczytał temat nie ominalbys mojego wpisu, w którym oznajmiam że kastkinga mam i nim łowię. Od kiedy powstają dyskusje na temat półek sprzętowych, zawsze staje za ludźmi, którzy cenią sobie sprzęt który używają, niezależnie czy jest to nisza czy najwyższej klasy sprzęt o którym nawet nie mam pojęcia :). Jeżeli zrobi Ci się lepiej to powiem Ci, że koszt mojego najdroższego kołowroteka nie przekracza 1000 zl tak samo jak i wędki, tak więc, życzę Ci miłej lektury forum i głębszego poznania jego użytkowników. Pzdr :)

Czytałem to forum długo przed tym nim się zarejestrowałem. Wiem że masz Kastkinga i czytałem o szafie BOB1 i o wielu innych wątkach. Wiem, że BOB1 ma sporo wiedzy jak i inni.

Ja nie zazdroszczę ludziom rzeczy na które zapracowali uczciwą pacą.

Po prostu szanuję wszystkich.

#175 OFFLINE   kubazmech

kubazmech

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 297 postów
  • Imię:Kuba

Napisano 25 październik 2017 - 19:52

Parametry te same co w "topowych". Cena 50-70% niższa od "wiodących" producentów.

To samo mogę napisać o chińskich smartfonach, używam od ładnych kilku lat, żona też. Jedyny minus jaki przychodzi mi do głowy to brak gwarancji, z drugiej strony- nigdy nie miałem potrzeby z takowej korzystać, moje telefony na ogół dokonują żywota w sposób gwałtowny :)

Ja nie zazdroszczę ludziom rzeczy na które zapracowali uczciwą pacą.

W sensie, że murarzom?

#176 OFFLINE   drag

drag

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1654 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:Andrzej

Napisano 25 październik 2017 - 19:53

Ojjj ... to póki co mój ostatni komentarz do Twojego wpisu. Nie chcesz zrozumieć to nic nie poradzę. Chcesz mieć ostatnie słowo w dyskusji ... oddaję ci je. Jak mam walczyć z nadinterpretacją moich słów? Z Twoich rad nie muszę korzystać, gdyż tymi zasadami kieruję się od baaaaardzo dawna. Więc co mi pozostaje? życzę Ci sensownego i konstruktywnego zaistnienia na tym forum. Wszak jesteś członkiem forumowej społeczności :)

PS Mam kije i multiki warte więcej niż tysiaka ... mam i wędki cast Kastking i sam je polecałem innym.

Bob ,trzeba Cię pilnować-Kuyinga masz :D .Chyba że coś przegapiłem i Jakiegoś Kastkinga też testujesz?!

#177 OFFLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10196 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 25 październik 2017 - 19:56

To samo mogę napisać o chińskich smartfonach, używam od ładnych kilku lat, żona też. Jedyny minus jaki przychodzi mi do głowy to brak gwarancji, z drugiej strony- nigdy nie miałem potrzeby z takowej korzystać, moje telefony na ogół dokonują żywota w sposób gwałtowny :)

...za 180 zeta, wykupiłem gwarancję na 5 lat. Potem niech się zepsuje ;)  :D

• kubazmech lubi to

#178 OFFLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10196 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 25 październik 2017 - 19:59

Bob ,trzeba Cię pilnować-Kuyinga masz :D .Chyba że coś przegapiłem i Jakiegoś Kastkinga też testujesz?!

Opisywałem swoje doświadczenia z Kuyangiem do 4gr oraz innym "Spiritem" do 6gr, którym łowiła skutecznie moja wnuczka w te wakacje ;)

#179 OFFLINE   Arek X

Arek X

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 822 postów
  • Imię:Arek

Napisano 25 październik 2017 - 20:03

Ale pisanina.
A z tego co widzę to już kupa ludzi w USA kastkingami i sobie chwali.
Wystarczy poczytać opinie pod sprzedawanymi towarami K i tyle w temacie.
Jeśli się znowu przekonam do casta, a wszystko na to wskazuje na pewno coś takiego przetestuję.

https://pl.aliexpres...05-78006d8ebd67

https://www.youtube....h?v=aDkEsJ11v6w

Na mniejszego ,,brata'' wklejonego multiplikatora właśnie czekam.
A to za sprawą oparcia się o opinię forumowego kolegi- którego pozdrawiam!😀
Swoją zaś opinię dopiero wyrażę po sezonie 2018.
Ale jeśli będzie spełniał moje oczekiwania to i Maximusa możliwe, że nabęde-pod najcięższe, rzeczne łowy.
  • Negra i BOB lubią to

#180 OFFLINE   Nikoś

Nikoś

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 21 postów

Napisano 25 październik 2017 - 20:16

W sensie, że murarzom?

Chodziło mi o to, że jeśli zarabiasz czy jesteś na emeryturze " czy Bóg wie skąd masz pieniądze" i kupisz sobie coś drogiego czy taniego, to nie będę zazdrosny o to, że ty masz a ja nie . Ja nie zaglądam nikomu w garnek.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych