Może Royal Legend Elite? Cena pośrednia, tu fajna recka z porównaniem długości rzutów do Tatuli 100 i innych markowych. Gość się napracował z pomiarami
Użytkownik Grzegorz B. edytował ten post 14 maj 2020 - 15:45
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 maj 2020 - 16:13
Napisano 14 maj 2020 - 21:48
Napisano 14 maj 2020 - 22:49
... w magnetyku, jeden ząbek, ,,klik", już robi różnicę. Nieco większą z żyłką na szpuli, niż plecionka. W ,, krzakach" nie liczy się odległość, lecz celność podania na bardzo krótko i moc linki z pracą kija, co by nie zostać przez dłuższą chwilę z ,,karpikiem"
Napisano 15 maj 2020 - 08:01
Napisano 15 czerwiec 2020 - 18:24
Dzisiaj dotarł do mnie nowy Kastking Royale Legend 2
Na oko jest mniejszy od starszego brata. Na oko, bo nie mam pod ręką poprzednika zeby dokladnie porównać.
W pierwszej wersji byl podwójny hamulec rzutowy - pokrętło z zewnątrz i 4 kliki wewnątrz. Teraz zostało pokrętło.Pokrętło jest mniejsze i trudniej je przestawiać.
Mechanizm otwierania bocznego polika został przeniesiony i działa teraz nieco inaczej, trzeba mieć dobrego paznokcia zeby otworzyć.
Zniknęły otwory na powierzchni szpuli, jest kilka w samym rogu szpuli.
Na sucho oglądając jestem troche zawiedziony. Za 2 tygodnie powinienem skrobnąć co nieco jak się sprawuje nad wodą.
Napisano 28 czerwiec 2020 - 19:35
Przetestowałem tego Kastkinga. Faktycznie mniejszy niż poprzednik. Mniej też na szpulę wchodzi - 165jardów -> 100jardów. Rzucałem gumami w przedziale 50-70gr . Latało całkiem spoko. Ani razu mi nie przybrodził. Pracuje dość gładko, choć Spartacus robi na mnie lepsze wrażenie pod tym względem. Ogólnie na plus mimo wcześniejszych wątpliwości. Wolę jednak starszego brata.
Napisano 13 wrzesień 2020 - 16:18
Taki tunning nie ma sensu. Przecież na standardowych łożyskach (nawet smarowanych smarem plastycznym)trzeba szpulę dodatkowo hamować.
Może multik porządny, ale kolory odbiegają od standardowych i nie każdemu muszą się podobać.
<...>
Użytkownik Jano edytował ten post 14 wrzesień 2020 - 17:02
Napisano 13 wrzesień 2020 - 18:37
Niedawno widziałem w Warszawie Porsche w kolorze różowo-gaciowym. Dla mnie ohyda i policzek dla tego auta. Jednak to wybór właściciela i jego sprawa. Ciekaw jestem jak będzie wyglądał w barwach tęczowych? Kto wie ...? Jednak daleki jestem od odbierania komuś prawa, do takiego dekorowania własnej własności.
<...>
Użytkownik Jano edytował ten post 14 wrzesień 2020 - 17:03
Napisano 13 wrzesień 2020 - 19:06
Ależ ja nikomu prawa nie odbieram. Zauważam jedynie niepokojące kolorystyczne eksperymenty u Kastkinga (także ABU) które, mam nadzieję, nie zakończą się z czasem wycofaniem z produkcji kolorów bardziej stonowanych.
<...>
dość! wyczyściłem dyskusję światopoglądową, nie będzie na naszym forum dyskusji na ten temat, a tym bardziej przyzwolenia dla obrażania kogokolwiek, ostrzegam...
Użytkownik Jano edytował ten post 14 wrzesień 2020 - 17:05
Napisano 14 wrzesień 2020 - 18:59
Napisano 07 grudzień 2022 - 09:33
Panowie ma ktoś na zbyciu płytką szpulke do kastking royal legend??
Napisano 30 grudzień 2022 - 21:10
Witam, competing connectivity po chińsku https://youtu.be/qt9WaPrfhTo
Chiński styl konkurencyjnej łączności. Z pominięciem badań i ewolucji. Taniej i więcej ale w ł a s n e. Cena już nie jest koniecznie rozdawnicza. Otwarte drzwi mogą być zaroszeniem do środka tak jak brak ochrony patentowej czy technologii.
Rzutowy hamulec jak shimano FTB. Geometria szpulki jak w daiwa Steez rozmiar 28mm a waga 5,3g, wg lurecafe bezwładność jeszcze mniejsza od rekordowo niskiej w 22 aldek bfs. Pozdrawiam
Napisano 06 styczeń 2023 - 15:57
Odwieczne zawody kto kogo przerzuci lub k u p i https://youtu.be/FStIgbEELyc
Ul casting battle ma jedno kryterium, długość rzutu. Najmniejsze szpulki łatwo startują ale szybko gasną. Dystanse nie imponują. Max ciężarek 4,5g, wędziska do 1,5m i bez żadnych takich Rzucanie do ruchomego celu mogli sobie darować ale rzutów do tarczy jednak brakuje bo 'chleba powszedniego...' Pozdrawiam
Napisano 21 styczeń 2023 - 14:03
Kolejne wsparcie dla chińskiej firmy, tym razem finansowe. Jest innowacja hamulca rzutowego FTB i produkcja, czas na wodzik TW. Chiński wodzik będzie więcej zmieniał światło szczeliny i bez niepożądanego wpływu na rozmiary multika. Nazwy chińskich innowacji są opatentowane. Koronacja w Państwie Środka chyba niebawem bo 'Słonce może być tylko jedno', także w kastingu Z lejkowatym wodzikiem ostaje się ino Japan Shimano i reszta świata, wolnego podobno https://youtu.be/z3JpmzdYeSg?t=240
Napisano 30 marzec 2023 - 08:29
Panowie, który model KK polecacie do Daiwy Ballistic X 7-21g. Nie ogarniam w ogóle produktów tej firmy, wiem, że jest np Valiant Eagle, Valiant Eagle II i Zephyr ale czym się tak na prawdę różnią i czy któryś się nada? Jak ogólnie porównanie tych multików do bardziej markowego sprzętu typu Shimano, Daiwa, czy ABU?
Użytkownik PatLove edytował ten post 30 marzec 2023 - 09:14
Napisano 30 marzec 2023 - 10:19
Napisano 30 marzec 2023 - 10:58
Tatula za 230pln? Wezmę od razu 3 sztuki...
Napisano 30 marzec 2023 - 12:33
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych