Witam,
czy jest ktoś z Warszawy lub okolic w posiadaniu uchwytu Restaffine ? Jeżeli tak bardzo proszę o kontakt. Ewentualnie proszę o informację czy uchwyt ten dobrze trzyma kołowrotek typu Stella 4000FE.
dziękuję i pozdrawiam.
dardzin
#1 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2012 - 09:35
#2 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2012 - 09:52
#3 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2012 - 09:55
#4 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2012 - 13:31
Jakby coś to możemy się spotkać jutro w trakcie dnia w Wa-wie, wezmę sprzęt ze sobą.
#5 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2012 - 15:21
#6 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2012 - 17:07
#7 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2012 - 17:08
Stelka trzyma się okay, ale jest to dosłownie na styk. Jakby uchwyt był szerszy o 1-2 milimetry byłby raczej już luz.
Daiwa trzyma się pewniej.
Jutro sprawdzisz. Do zobaczenia.
Załączone pliki
#8 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2012 - 17:11
Załączone pliki
#9 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2012 - 17:12
co to jest to biale na rekojesci widoczne na prawym zdjeciu ze Stella ? ten element ponizej uchwytu kolowrotka...
dzieki!
#10 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2012 - 17:26
W całości to tak wyglada. Taki mój wymysł estetyczny. Żeby nie było wątpliwości, wędka jest perfekcyjnie wyważona.
Pozdro,
Załączone pliki
#11 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2012 - 17:33
pozdrawiam
Guzu
#12 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2012 - 22:27
Natomiast, moim zdaniem, kombinacja uchwytu restaffine z blankiem np. Monster boron jest mimo wszystko bardziej optymalna ze względu na czucie przynety, bran itp.
Z drugiej strony stelke lepiej bedzie trzymał fuji raczej.....
Pozdrawiam,
M
#13 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2012 - 05:20
Powiem Ci że nawet na zwykłym uchwycie czucie jest idealne.@Jozi - jeżeli chodzi o soft toucha fuji to tez mam ogromna słabość do tych uchwytów, szczególnie w chłodne dni - trzyma się super. Jedyna wada to jest to, że łatwo zarysowac jest taki uchwyt, że względu na materiał. Ja akurat mam jednego z MHXow sandaczowych z softem i jest super.
Natomiast, moim zdaniem, kombinacja uchwytu restaffine z blankiem np. Monster boron jest mimo wszystko bardziej optymalna ze względu na czucie przynety, bran itp.
Z drugiej strony stelke lepiej bedzie trzymał fuji raczej.....
Pozdrawiam,
M
Jak wziąłem w pracowni u Krzyśka ten oryginał do ręki to od razu wiedziałem, że w to nie uzbroję .
Proste i logiczne, jak masz dobre czucie na słabszych blankach to dlaczego na lepszym ma być gorsze .Spokojnie wystarcza fuji, oczywiście to kwestia gustu.Nie wierzę aż w taką różnicę aby trzymać tą pałę w garści.
#14 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2012 - 11:24
#15 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2012 - 12:10
To całe szczęście, że nie wziąłem z oryginalnym uchwytem .
#16 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2012 - 12:17
#17 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2012 - 12:36
#18 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2012 - 12:52
#19 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2012 - 19:33
Problem z tym uchwytem moze byc wlasnie taki, ze mozna zle go dociac do stopki kolowrotka. Ja podalem ze stopka bedzie miala 61-62mm i jest dociety rewelacyjnie. Po dokreceniu zostaje minimalna szparka taka okolo 1 milimetra, gdy dokrece na sile, szparki nawet nie ma. Ale akurat w moim przypadku nie ma takiej potrzeby by dokrecac na maska. Problem jest ze stopakami stellek, praktycznie np: model 00 ma inny profil od 01-04, 07-10. generalnie przy montazu nalezy wziasc pod uwaga jaka bedzie stopka ( ja dodalem jeszze 1mm tak aby w przyszlosci nie miec wlasnie problemow, lepszy 1 mm luzu jak slabsze dokrecenie)
Ogolnie fajny uchwyt, tylko mam wrazenie, ze z kompletem tuleji jest sporo ciezszy od zwyklego dps-a fuji, lub moich ulubonych uchwytow alpsa ;/
#20 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2012 - 20:42
nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy. U kolegi Marcys1973 uchwyt był dobrze docięty. Po dokręceniu kołowrotka zostawała również szparka ok 1mm i tylko po dokręceniu na siłę znikała. Stelka wzdłuż uchwytu nie miała luzów, była dobrze dokręcona, natomiast kołysała się na boki, tak jakby jej stopka była zbyt płaska.
Blackabyss a czy w poprzednich modelach Stelli poza zmienionym profilem stopek również były różnice w ich długości ? Daiwa chyba tak nie eksperymentuje z tym elementem kołowrotka, i chwała jej za to
pozdrawiam,
dardzin
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, uchwyt, restaffine
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych