Ostatnio spotkałem się z nowym Microwawe Line Control system i jestem ciekaw czy ktoś to już stosował i jakie są opinie.Od razu zastrzegam że nie zakładałem czegoś takiego i nie wiem jak to w praktyce działa. System jest bardzo podobny do RK z tym jednak że jest jeszcze bardziej prosty ,zasada działania ta sama , gaszenie odbywa się właściwie na jednej specjalnej przelotce a stożek ustawiony jest na trzech przelotkach i dalej prowadzenie linki odbywa się na mikro przelotkach bliźniaczo podobnych do produktów Fuji .System jest opatentowany. Odległości przelotek stożka są z góry podane przez producenta i wynoszą 49 / 77 / 101 cm licząc od krawędzi szpuli dla przelotek nr20, 49 cm wejście, 77 cm dla przelotki nr 6 i 101 cm dla przelotki nr 5 ,co zostanie dzielimy na równe części i uzupełniamy przelotkami nr 5 z tunelu .Bajecznie proste i zbrojąc lekkie kije nie trzeba bawić się w tablice Mortona (zadałem sobie trud i przetłumaczyłem całość jego patentu lub raczej wniosku na patent i czegoś tak pseudonaukowego i napompowanego dawno nie czytałem) dobrze jest znać ale nie trzeba też czytać T.Kirkman'a , J.P. Clemmensa i wspomnianego już Dona Mortona. Rozmieszczenia przelotek może dokonać nawet dziecko z bardzo skromnym zasobem wiedzy matematycznej.
Całośc wygląda mniej więcej tak :
Działa to w sposób następujący
Ciekaw jestem opinii bardziej doświadczonych kolegów
Użytkownik Del Toro edytował ten post 30 grudzień 2017 - 22:47