Jakie są wsze opinie / doświadczenia z ringami Gold Cermet ?
#1 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2013 - 20:00
#2 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2013 - 21:15
- pitt, popper i krzychun lubią to
#3 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2013 - 21:23
mam okazję kupić limitowanego Evergreena z 2001r (nowy) TMJC-66MH Super Grand Slam i on miał właśnie takie ringi, oczywiście Ti
#4 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2013 - 21:35
mam okazję kupić limitowanego Evergreena z 2001r (nowy) TMJC-66MH Super Grand Slam i on miał właśnie takie ringi, oczywiście Ti
Ile kosztuje takie cudo? Jak szukasz czegos limitowanego to widzialem mb diablo slant bridge za bodajze 525 dolcow z wysylka. Pare lat temu kosztowaly dwa razy wiecej.
Przelotki to generalnie sam top, nie ma co sie bac, mozna podziwiac. Jak bys napisal, ze to wedka anosa to mialbym watpliwosci
#5 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2013 - 22:03
ze sprowadzeniem koło 1500zł, ale ta wędka kosztowała katalogowo 86000jpy, a do kupienia była za około 65000jpy + koszty
a te ringi to takie japońskie wyróżnienie serii , bo klasyczne miały Ti SIC
nie zależy mi na "limitowaniu" po prostu do dobre kije, w atrakcyjnej cenie, a mocno używane Air Driver'y z następnej generacji są droższe
Użytkownik bazyloss edytował ten post 11 listopad 2013 - 22:04
#6 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2013 - 01:17
Mam goldy na jednym z kijów, raczej lżejszym, założone 15-16 lat temu. Wędka swego czasu używana jako podstawowa na wody słodkie i słone na bardzo lekko. Trocie w morzu na lekkie przynęty itd. Przelotki: ringi i stopki wyglądają jak w dniu założenia więc pewnie wytrzymają w przyszłości znacznie więcej, tyle ze kij stał się już "lekko nie podstawowy" i z tuby ostatnio nie wychodzi. Technologia w produkcji blanków poszła do przodu szybciej niż w przelotkach.
Chyba też lżejsze niż wkład sic.
Drugi raz błędu zakupu nowego kompletu nie powtórzyłem :-) ale jeśli są na gotowym kiju, technicznie nie ma się do czego przyczepić i jeśli spacing OK to tylko estetyka do oceny.
Użytkownik tomaszek11 edytował ten post 12 listopad 2013 - 01:19
#7 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2013 - 08:55
co do technologi blanków Evergreena, to jestem raczej spokojny, akurat tam w ciągu ostatnich 10 lat wiele się nie zmieniło , wg mnie wiele nie trzeba było poprawiać
aczkolwiek nie ukrywam, że złote ringi , to nie jest mój ulubiony kolor
Użytkownik bazyloss edytował ten post 12 listopad 2013 - 08:56
#8 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2013 - 12:30
Witam,
Mam 3 wędki zbrojone na Gold Cermetach w tytanowych ramkach (2x spinning; 1x casting). 2 komplety użytkuję od ponad 10 lat - bez najmniejszych zastrzeżeń. Są bardzo lekkie, precyzyjnie wykonane. Złoty pierścień absolutnie nie razi. Jedyny problem z GC, to brak dostępności. No i cena była trochę zaporowa. Nie sa produkowane już od kilku lat, można dostać je jedynie z drugiej ręki. Ja pojedyncze, brakujące mi przelotki ściągałem od ludzi z Japonii i USA.
pzdr
#9 OFFLINE
Napisano 18 listopad 2013 - 09:15
Można subtelniej i bardziej na czasie
Fuji Torzite
Fuji Torzite.jpg 9,34 KB 17 Ilość pobrań
http://www.kowafuji....E press kit.pdf
Jedna szt rozm 25 około 200zł
Użytkownik yglo edytował ten post 18 listopad 2013 - 10:05
#10 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2015 - 09:07
Mam pytanie do znawców-co oznacza literka U występująca przy rozmiarze przelotki na końcu nazwy?
Bo są dwie wersje przelotek (nie chodzi o kolor ramki,bo to będą ramki tytanowe,a nie gun smoke)
Tu dla przykładu:
http://www.startackl...?sort=4d&page=1
Chcę skompletować zestaw,ale napiszę w innym wątku.
#11 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2015 - 11:32
Literka U oznacza grubość pierścienia, przy czym są to pierścienie najcieńsze z produkowanych przez Fuji, kiedyś Gold Cermet, a dziś Torzite.
Mnie kilka jeszcze ich zostało.
Użytkownik MieczysławS edytował ten post 07 styczeń 2015 - 11:38
#12 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2015 - 19:36
@yglo eee tam, u naszego Kolegi z podkarpacia 25 po ledwie 120 zeta
#13 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2015 - 19:46
@yglo eee tam, u naszego Kolegi z podkarpacia 25 po ledwie 120 zeta
I co w tym takiego dziwnego, ze ktos sprzedaje tanio?
#14 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2015 - 20:45
#15 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2015 - 20:55
I co w tym takiego dziwnego, ze ktos sprzedaje tanio?
Dla mnie nic dziwnego. Wręcz to powinna być normalna, standardowa cena. To właśnie te aż dwie stówki mnie zdziwiły choć z tego co teraz rzuciłem okiem niektórzy z polskich rodbuilderów jeszcze tak przeginają.
#16 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2015 - 23:06
Jest przegięcie z cenami Torzite,do tego fikuśne ramki,dla kogoś,kto lubi klasyczne V-ki (jak ja) pozostaje szukać jedynie Gold Cermetów,które chyba jakoś specjalnie nie ustępują Torzite,a wyglądają o wiele lepiej .
#17 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2015 - 18:05
Ile kosztuje takie cudo? Jak szukasz czegos limitowanego to widzialem mb diablo slant bridge za bodajze 525 dolcow z wysylka. Pare lat temu kosztowaly dwa razy wiecej.
Przelotki to generalnie sam top, nie ma co sie bac, mozna podziwiac. Jak bys napisal, ze to wedka anosa to mialbym watpliwosci
A co jest nie tak z anosem na gold cermet? Mam takiego Loomisa na tytanowych gold cermet od anosa.
A na ryby ze mną nie jeździ, bo jak jeździł to zwykle było - panie a co to za piękne przelotki
Użytkownik Drago edytował ten post 08 styczeń 2015 - 18:06
#18 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2015 - 19:19
A co jest nie tak z anosem na gold cermet? Mam takiego Loomisa na tytanowych gold cermet od anosa.
A na ryby ze mną nie jeździ, bo jak jeździł to zwykle było - panie a co to za piękne przelotki
Bo w Anosach Gold Cermety rozne byly Jak masz na nich Fuji to pewnie orginaly ale bywalo mniej wesolo...
#19 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2015 - 19:24
Aha. Na moich jest Fuji, właśnie sprawdzałem.
#20 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2015 - 16:08
Pamiętam jak byłem z 10-15 (nie pamiętam dokładnie) lat temu na targach we Wrocławiu i York wystawił stoisko. Miał właśnie wędki w których przelotki miały złote pierścienie i pamiętam, jak się dziwiłem że one kosztują tylko jakieś (chyba) 200 - 300zł i mają "gold sermety"
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, przelotki, fuji
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych