Cześć
Czy są na sali użytkownicy tych wędek?
Czy Sebastian Mazur wykonuje wędki dla każdego czy tylko dla wybranych?
Wędki ponoć są niesamowite
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 24 wrzesień 2015 - 20:57
Cześć
Czy są na sali użytkownicy tych wędek?
Czy Sebastian Mazur wykonuje wędki dla każdego czy tylko dla wybranych?
Wędki ponoć są niesamowite
Napisano 24 wrzesień 2015 - 21:20
Mam 6 kijków od Seby, głownie są to okoniowo - pstrągowe konstrukcje. Nikt nie robi tak uniwersalnych zawodniczych wykałaczek.
Zadzwoń, zapytaj, powiedz co chcesz i wtedy będziesz wszystko wiedział.
Napisano 24 wrzesień 2015 - 22:02
Wstawiliby byscie jakies fotki tych patykow
Napisano 25 wrzesień 2015 - 05:29
Z tego co wiem to kijaszki w 1 składzie, ale ergonomia na najwyższym poziomie, ponieważ to zawodnik, który wie co chce.
Np. uchwyt 20-ka przy okoniowym kiju- co dla niektórych jest szokujące .
Napisano 25 wrzesień 2015 - 08:51
Z tego co wiem to kijaszki w 1 składzie, ale ergonomia na najwyższym poziomie, ponieważ to zawodnik, który wie co chce.
Np. uchwyt 20-ka przy okoniowym kiju- co dla niektórych jest szokujące .
Uchwyt ma być wygodny i dobrze leżeć w dłoni. A tą każdy ma różną więc jednemu będzie pasować 16 innemu 20 Problem się pojawia gdy ktoś z ręką jak bochen bierze się za budowanie wędki z uchwytem a'la ołówek i pisze, że obniżył dzięki temu wagę o 2g... jakby sprawiło mu to jakąś różnicę
Tak jak piszesz - ergonomia najważniejsza.
Nie znam kijków od SM ale brawa dla niego za łamanie stereotypów i pseudo norm wyrobionych wokoło.
Napisano 25 wrzesień 2015 - 10:11
Nie mam wędki od Sebastiana. Miałem jednak niejednokrotną przyjemność połowić kijkami, które były zrobione przez niego.
Napiszę tak: Czysta przyjemność, czucie przynęty na najwyższym poziomie, hol spokojny bez obawy, że rybka gdzieś po drodze spadnie.
Trzeba dodać, że to jednoskłady i wędki typowo zawodnicze, gdzie mi do poziomu takich łowów wiele brakuje:)
Mimo wszystko złowiłem kilka fajnych okonków i dwa szczupaczki.
Napisano 25 wrzesień 2015 - 10:48
Nie mam wędki od Sebastiana. Miałem jednak niejednokrotną przyjemność połowić kijkami, które były zrobione przez niego.
Napiszę tak: Czysta przyjemność, czucie przynęty na najwyższym poziomie, hol spokojny bez obawy, że rybka gdzieś po drodze spadnie.
Trzeba dodać, że to jednoskłady i wędki typowo zawodnicze, gdzie mi do poziomu takich łowów wiele brakuje:)
Mimo wszystko złowiłem kilka fajnych okonków i dwa szczupaczki.
To on blanki też robi?
Napisano 25 wrzesień 2015 - 11:42
Pisząc: "które były zrobione przez niego" miałem na myśli wędki, które Sebastian zbroi.
Czy zakładający ten temat też pyta czy Sebastian robi blanki?
Raczej nie.
Każdy chyba zrozumiał jego pytania...
Napisano 25 wrzesień 2015 - 12:04
Pisząc: "które były zrobione przez niego" miałem na myśli wędki, które Sebastian zbroi.
Czy zakładający ten temat też pyta czy Sebastian robi blanki?
Raczej nie.
Każdy chyba zrozumiał jego pytania...
Ale czułość i ugięcie i cecha przede wszystkim blanku, nie umiejętności majsterkowicza budującego z niego wędkę - co sugeruje Twój wpis. Stąd pytanie o blank.
Napisano 25 wrzesień 2015 - 12:20
Blanki są anonimowe. I chętny nie drąży najczęściej tematu, bo i tak odpowiedzi nie otrzyma. Po prostu dostaje narzędzie które nadaje się do tego do czego potrzebuje w 100%.
Napisano 25 wrzesień 2015 - 12:25
Ja tam bym wolal wiedziec co dostaje
I co z tymi zdjeciami? Widac ze sporo osob ma te kijki, wiec fajnie bylo by je zobaczyc.
Napisano 25 wrzesień 2015 - 12:44
Wstawiliby byscie jakies fotki tych patykow
Napisano 25 wrzesień 2015 - 12:47
Ja tam bym wolal wiedziec co dostaje
I co za ile dostaje...
Napisano 25 wrzesień 2015 - 14:06
Ja najbardziej jestem ciekawy czy są to naprawdę tak udane konstrukcje jak się niektórzy nad nimi rozpływają a na ile działa wiara i efekt placebo. Miałem przypadki że nie dał bym złotówki za kij nad którym w zachwytach rozpływali się inni.
ps. foty tez bym chętnie zobaczył
Użytkownik gajosik edytował ten post 25 wrzesień 2015 - 14:06
Napisano 25 wrzesień 2015 - 14:38
A co różni te "zawodnicze" od tych amatorskich, czyli naszych (chodzi o CW ? ) - pytam poważnie. Też chętnie pooglądam
Użytkownik Szymon82 edytował ten post 25 wrzesień 2015 - 14:54
Napisano 25 wrzesień 2015 - 15:01
To nie przypadkiem to?
http://mazur-fishing...wienie-g-2.html
W tym watku cos tam wspomniane co do blankow
http://jerkbait.pl/t...ur#entry1532380
Napisano 25 wrzesień 2015 - 15:18
A co różni te "zawodnicze" od tych amatorskich, czyli naszych (chodzi o CW ? ) - pytam poważnie. Też chętnie pooglądam
Widzisz Szymonie. Z tymi zawodniczymi to jest jak z opisami w dzile sprzedam: "nie będe opisywał. Znawcy wiedzą o co chodzi i co to za sprzęt". Kluczem jest tutaj słowo "Znawcy". To wiedzą ONI. Czytający jeżeli wie, to czuje, że ma +10 do zajebistości.
Tak i z tym "zawodnicze". Masz taki kij... nie, przepraaaszam... zawodnicze to są wykałaczki. Masz więc taka zawodniczną wykałaczkę, więc i masz +10 do zajebistości nad wodą.
Użytkownik krzychun edytował ten post 25 wrzesień 2015 - 15:20
Napisano 25 wrzesień 2015 - 15:21
Napisano 25 wrzesień 2015 - 15:23
To nie przypadkiem to?
Przypadkiem blank nie wychodzi z fore po skosie do góry?
Napisano 25 wrzesień 2015 - 15:26
Przypadkiem blank nie wychodzi z fore po skosie do góry?
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
||
Hand made →
Pracownia Dragon - Design FishingNapisany przez Taps , 05 paź 2016 dragon, pracownia, rodbuilding |
|
|
||
Hand made →
Zagraniczne pracownie wędkarskieNapisany przez Manniek66 , 23 sty 2015 pracownia |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Hauer Custom RodsNapisany przez andrzej525 , 25 lis 2014 autorski-rb, pracownia |
|
|
||
Hand made →
Nowa pracownia NORTHRODSNapisany przez popper , 01 lis 2013 pracownia |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych