Bajerą przebija dragona
#41 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2015 - 08:59
#42 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2015 - 09:37
Cała tajemnica pewnie tkwi w tym, że blanki kosztuje psie pieniądze lub pochodzą z demontażu. Jakby takie info było powszechnie dostępne to nikt takich wędek by nie kupił. Przynajmniej za 1000.
Historie o pochodzeniu i specjalnej produkcji można pewnie miedzy bajki włożyć.
Jak dla mnie jest to oszukiwanie klientów.
Ps.:
Już jeden kiedyś taki był co blanki z wędek mikado sprzedawał
- mdziam_78, minecjusz, TomekSudety i 1 inna osoba lubią to
#43 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2015 - 15:04
Konrad z North Rods robi bardzo podobne wedeczki, tez pod zawodnikow, ale wiadomo na jakim blanku... i juz tej magii brak
Magia to jest dopiero przy wszelkiego rodzaju przetargach i konkursach
na: prezesa,członka (zarządu oczywiście). - może to ten sam rodzaj magii?
#44 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2015 - 20:49
Fotek z ugięciami, nagięciami, przegięciami kijaszka nie mam ale coś na szybko znalazłem,więc na prośbę kolegów wrzucam fotki.
Napiszę zupełnie bezstronnie,że moje osobiste odczucia po jednym sezonie posiadania i łowienia kijkiem od Sebastiana ( 182cm 1-6g ),są jak najbardziej pozytywne.
Kijek sprawdziłem na saneckich i dunajeckich pstrągach, rożnowskich,czorsztyńskich,mietkowskich i Bóg wie jeszcze jakich okoniach
Wiadomo jak jest, przed zakupem wędki, na początku sceptycznie,ostrożnie z nieufnością. Po pierwszym telefonie do Sebastiana i opisaniu moich potrzeb zapadła decyzja: robimy w.wym. patyk.
I co? I dziś nie chce niczego innego z zakresu c.w. 1-6g. Długość blanku - idealna, długość dolnika - idealna, ergonomia rękojeści -idealna,czucie przynęty,hol ryby, uzbrojenie -poezja.
PS: jestem pojebem jeśli chodzi o kijki okoniowe.Kto mnie zna ten wie ))
- 5384, Del Toro i TomekSudety lubią to
#45 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2015 - 21:11
A więc nihili novi, czyli brak "Eureka!". Ot... wykałaczka.
Cieszę się szczęściem kupujących.
- xyzzvpc lubi to
#46 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2015 - 22:55
Cała tajemnica pewnie tkwi w tym, że blanki kosztuje psie pieniądze lub pochodzą z demontażu. Jakby takie info było powszechnie dostępne to nikt takich wędek by nie kupił. Przynajmniej za 1000.
Historie o pochodzeniu i specjalnej produkcji można pewnie miedzy bajki włożyć.
Jak dla mnie jest to oszukiwanie klientów.
Ps.:
Już jeden kiedyś taki był co blanki z wędek mikado sprzedawał
Cz łowiłeś wędką Sebastiana Mazura albo chociaż trzymałeś?
Z wypowiedzi wnioskuję, że jesteś zwykłym heitrem wszystkiego nowego.
#47 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2015 - 23:24
Tak jak napisalem, osobiscie wolalbym wiedziec na jakim blanku mam wedke
Ale z drugiej strony ludziska ciezkie pieniadze placa ze Dragona czy Kongera, a kto wie ile tam blank faktycznie kosztowal
Zreszta w koncowym rozrachunku, chodzi o to, zeby sie komus dobrze lowilo ta czy inna wedka.
Wykalaczki fajne, wstawiajcie wiecej zdjec
- Patryk1125 lubi to
#48 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2015 - 05:33
Cz łowiłeś wędką Sebastiana Mazura albo chociaż trzymałeś?
Z wypowiedzi wnioskuję, że jesteś zwykłym heitrem wszystkiego nowego.
A czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem?
Czy w mojej wypowiedzi było coś napisane nt. wędek jako gotowym produkcie? Nie!
Wędki mogą być świetne nie neguje tego ale dorabianie do tego jakiś śmiesznych historyjek jest dla mnie z lekka śmieszne i niepoważne
Jak ktoś się godzi na to i chce żeby ciemnota była mu wciskana.... Proszę bardzo
#49 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2015 - 07:20
Baza blanków "najlepszych z najlepszych" to arcyciekawa sprawa, czy sa w niej mocniejsze konstrukcje, dwuskłady, długie, rzeczne projekty?
#50 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2015 - 08:14
Baza blanków "najlepszych z najlepszych" to arcyciekawa sprawa, czy sa w niej mocniejsze konstrukcje, dwuskłady, długie, rzeczne projekty?
Chyba raczej wszystko w 1 składzie.Specjalizacja typowo zawodnicza, na nasze do 7 stóp w 1 kawałku.
#51 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2015 - 08:36
Tutaj to tylko na plus to widzę.Mamy w kraju wielu co zrobią podlodówke i lodówkę - byle kasa się zgadzała.Chyba raczej wszystko w 1 składzie.Specjalizacja typowo zawodnicza, na nasze do 7 stóp w 1 kawałku.
#52 ONLINE
Napisano 27 wrzesień 2015 - 09:27
A, czy "kicia z łapką" to coś innego? Też przecież wędeczka, do zadań sepcjalnych. Też raczej "zawodnicza".
Też nie tania. Też blanki no name.
Użytkownik popper edytował ten post 27 wrzesień 2015 - 09:28
- Tomasz eS, mdziam_78, malinabar i 1 inna osoba lubią to
#53 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2015 - 11:39
A czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem?
Czy w mojej wypowiedzi było coś napisane nt. wędek jako gotowym produkcie? Nie!
Wędki mogą być świetne nie neguje tego ale dorabianie do tego jakiś śmiesznych historyjek jest dla mnie z lekka śmieszne i niepoważne
Jak ktoś się godzi na to i chce żeby ciemnota była mu wciskana.... Proszę bardzo
Jednak to ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. A to bardzo ważne żeby się wypowiadać w tym temacie.
#54 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2015 - 12:03
Moje pytanie rozaszło się szerokim echem
Ale coś mało użytkowników wędek Sebastiana na forum
#55 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2015 - 12:06
A co to ma do rzeczy?Jednak to ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. A to bardzo ważne żeby się wypowiadać w tym temacie.
Przecież nie odnodze się do wędki tylko do blanku i całej historyjce odnośnie ich pochodzenia....
Dla Twojego spokoju odpowiem:
Nie miałem, nawet nie wiem kto to Sebastian Mazur i mało mnie to interesuje
Natomiast zainteresowała mnie śmieszna historyjka odnośnie pochodzenia blankòw. Pewnie nie jestem jedyny, który uważa że jest ona mało prawdopodobna.
Nie zmienia to faktu, że kiki z pod ręki tego Pana mogą być naprawdę dobre.
Przezbrojony odpowiednio blank z Mikado Lexus Saphier 220 jest mega kosą na okonie.
Wziałbyś do ręki taki kij i napewno nie powiedział byś że to tylko Mikado!
Użytkownik Patryk1125 edytował ten post 27 wrzesień 2015 - 12:11
- Maciej1979 i fox mulder lubią to
#56 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2015 - 18:40
- popper, ark70 i TomaszN. lubią to
#57 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2015 - 19:54
Ja myślę, że najrozsądniejszym posunięciem będzie po prostu zaproszenie Sebastiana do rozmowy i jego wypowiedź w tej kwestii.
- 5384 lubi to
#58 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2015 - 21:47
Tak czasami czytam posty i nasuwa się pytanie co to jest "wędzisko zawodnicze",idąc dalej czy wędzisko zbudowane przez zawodnika a używane przez "amatora" jest dalej wędziskiem zawodniczym lub inna kwestia wędzisko zbudowane przez nie-zawodnika a używane przez zawodnika,może osiągnąć rangę "zawodniczą"?
Wędzisko zawodnicze to sprzęt wysoce specjalistyczny,przeznaczony dla osoby
odpowiednio zmotywowanej i zdeterminowanej,do szybkościowego wyciągania
z wody dużej ilości świeżo wpuszczonej ryby,w rozmiarze niekoniecznie dużym.
- Guzu, popper, Jozi i 3 innych osób lubią to
#59 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2015 - 07:05
Dalej nie ma zbyt dużo konkretów na temat samego wędziska,ale idą tropem odpowiedzi,czy wędzisko na które złowiłem kilkukrotne ponad 50-70 okoni w rozmiarze 15-25cm w dość krótkim czasie (1,5-2,5godz.)może być lub już jest specjalistycznym narzędziem "zawodniczym".Bynajmniej nie chcę uczestniczyć w zawodach itp. imprezach,ale być może mam w swoim "arsenale" wędzisko , które wymaga specjalnego traktowania.Wędzisko zawodnicze to sprzęt wysoce specjalistyczny,przeznaczony dla osoby
odpowiednio zmotywowanej i zdeterminowanej,do szybkościowego wyciągania
z wody dużej ilości świeżo wpuszczonej ryby,w rozmiarze niekoniecznie dużym.
Użytkownik Paavo edytował ten post 28 wrzesień 2015 - 07:05
#60 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2015 - 07:15
- TomekSudety lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: pracownia
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
||
Hand made →
Pracownia Dragon - Design FishingNapisany przez Taps , 05 paź 2016 dragon, pracownia, rodbuilding |
|
|
||
Hand made →
Zagraniczne pracownie wędkarskieNapisany przez Manniek66 , 23 sty 2015 pracownia |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Hauer Custom RodsNapisany przez andrzej525 , 25 lis 2014 autorski-rb, pracownia |
|
|
||
Hand made →
Nowa pracownia NORTHRODSNapisany przez popper , 01 lis 2013 pracownia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych