Ciekawe rozwiązanie, ale pewnie gdyby wychodził po skosie w dół, można by dać bliżej startową przelotkę.
#21 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2015 - 15:28
- Pluszszcz lubi to
#22 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2015 - 15:28
Wg mnie dużo też zależy od ceny... Bo np jeżeli koszt takiej wedki to 400 to pytań odnośnie blanku nie mam... Ale jeżeli miałbym zapłacić np 1000 i nie wiedzieć czym łowię i za co tak naprawdę płacę to ja pierdziele... Choćby była najzajebistsza ta wędka ze wszystkich....
Widzialem ze cene podawali na forum kolo 900zl
http://jerkbait.pl/t...żnie/?p=1671157
#23 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2015 - 16:36
Przypadkiem blank nie wychodzi z fore po skosie do góry?
Tam nic po skosie nie wychodzi
Wędki Sebastiana mają owalny fore i to tylko złudne spostrzeżenie
Widziałem, macałem wędki Mazura i są genialne
Co do blanku z jakiego są wykonane to dopóki Seba wie co robi to nie ma to aż takiego znaczenia
- Remicki, Apioo, wsw1515 i 2 innych osób lubią to
#24 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2015 - 16:42
Kumam bazę, swoją drogą ciekawe rozwiązanie
#25 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2015 - 16:46
Tam nic po skosie nie wychodzi
Wędki Sebastiana mają owalny fore i to tylko złudne spostrzeżenieWidziałem, macałem wędki Mazura i są genialne
Co do blanku z jakiego są wykonane to dopóki Seba wie co robi to nie ma to aż takiego znaczenia
Daj wiecej szczegolow Bo jak narazie to tylko sie dowiedzielismy ze sa: genialne, niesamowite i na 'magicznych' blankach
- xyzzvpc lubi to
#26 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2015 - 17:15
Z tego co ja wiem, Seba wykonuje kije na blankach, które zostały osobiście przez niego zakwalifikowane do danego rodzaju metody połowu. Wykonuje je na podstawie swoich doświadczeń w połowach zawodniczych - jednym słowem kij musi mieć perfekcyjny pod względem czucia przynęty, ergonomii, czy trzymania ryby, bo zaciąć to można kijem od szczotki....
Blanki są jego tajemnicą, zamawiający przyjmuje warunek, że nie pyta o pochodzenie blanku lub nie.
Na logikę uchwyt 20, może i gruby ale łowiąc zawodniczo z ciągłym skupieniem, cieńszy uchwyt może powodować szybsze zmęczenie nadgarstka.
To są niuanse, na które na co dzień my amatorzy nie zwracamy uwagi.
- 5384, Pluszszcz i Del Toro lubią to
#27 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2015 - 17:21
Z tego co ja wiem, Seba wykonuje kije na blankach, które zostały osobiście przez niego zakwalifikowane do danego rodzaju metody połowu. Wykonuje je na podstawie swoich doświadczeń w połowach zawodniczych - jednym słowem kij musi mieć perfekcyjny pod względem czucia przynęty, ergonomii, czy trzymania ryby, bo zaciąć to można kijem od szczotki....
Blanki są jego tajemnicą, zamawiający przyjmuje warunek, że nie pyta o pochodzenie blanku lub nie.
Na logikę uchwyt 20, może i gruby ale łowiąc zawodniczo z ciągłym skupieniem, cieńszy uchwyt może powodować szybsze zmęczenie nadgarstka.
To są niuanse, na które na co dzień my amatorzy nie zwracamy uwagi.
ROTFL, wg. nowomowy.
#28 ONLINE
Napisano 25 wrzesień 2015 - 17:29
- Friko, Piotrek Milupa, krzychun i 3 innych osób lubią to
#29 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2015 - 17:46
ROTFL, wg. nowomowy.
Co kolegę tak rozbawiło .
#30 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2015 - 18:01
Co kolegę tak rozbawiło .
Filozofia Józku. Ta otoczka. Wędkom nic nie ujmuje, bo ani ze mnie fachowiec, ani znawca. Ale otoczka "zawodnicza" bawiła i bawi do łez.
- Del Toro i Paavo lubią to
#31 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2015 - 18:08
Filozofia Józku. Ta otoczka. Wędkom nic nie ujmuje, bo ani ze mnie fachowiec, ani znawca. Ale otoczka "zawodnicza" bawiła i bawi do łez.
Nigdy panieny nie bajerowałes?
- krzychun, Hesher, Paavo i 1 inna osoba lubią to
#32 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2015 - 18:26
Konrad z North Rods robi bardzo podobne wedeczki, tez pod zawodnikow, ale wiadomo na jakim blanku... i juz tej magii brak
http://jerkbait.pl/t...rods/?p=1610594
- Pluszszcz lubi to
#33 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2015 - 19:40
Konrad z North Rods robi bardzo podobne wedeczki, tez pod zawodnikow, ale wiadomo na jakim blanku... i juz tej magii brak
Tej magii już brak, ale pojawia się inna magia... pewnej uczciwości. Zależy co kto lubi.
#34 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2015 - 21:38
ta tak zwana zawodnicza 6 -szustka cw 1-6 kosztuje w granicach 950zł i mysle że nic lepszego pod okonia w Polsce NIE ZNAJDZIECIE. Jednoskłady sandaczowo szczupakowe też szczerze polecam,natomiast długie wedki to jednak preferuje u Pana Kawalca.Ja jestem bardzo wybredny jeśli chodzi o kije i tak się akurat składa że mieszkam niedaleko Pana Sebastiana podobnie jak Dero,to trochę o tej pracowni coś wiemy.Robi jeszcze okoniówki na wysokomodułowych blankach które (same blanki ) kosztują 1000zł oczywiście nie dowiecie się co to za blanki i ja z grzeczności nawet nie pytam co to, bo jestem pewien że w Polsce nikt w tej cenie lepszego nie zrobi,a tajemnice trzyma bo zaraz by podrabiali-ot to cała historyja,do tych 950zł to może dojść pare groszy więcej jak ktoś zdecyduje sie na lepsze przelotki...
#35 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2015 - 21:45
@forma, a mozesz jakies zdjecia wstawic tych swoich wedek? Pewnie wiele osob chetnie pooglada
#36 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2015 - 03:45
Nie znajdę bo?.....ta tak zwana zawodnicza 6 -szustka cw 1-6 kosztuje w granicach 950zł i mysle że nic lepszego pod okonia w Polsce NIE ZNAJDZIECIE. Jednoskłady sandaczowo szczupakowe też szczerze polecam,natomiast długie wedki to jednak preferuje u Pana Kawalca.Ja jestem bardzo wybredny jeśli chodzi o kije i tak się akurat składa że mieszkam niedaleko Pana Sebastiana podobnie jak Dero,to trochę o tej pracowni coś wiemy.Robi jeszcze okoniówki na wysokomodułowych blankach które (same blanki ) kosztują 1000zł oczywiście nie dowiecie się co to za blanki i ja z grzeczności nawet nie pytam co to, bo jestem pewien że w Polsce nikt w tej cenie lepszego nie zrobi,a tajemnice trzyma bo zaraz by podrabiali-ot to cała historyja,do tych 950zł to może dojść pare groszy więcej jak ktoś zdecyduje sie na lepsze przelotki...
#37 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2015 - 06:47
Jedyne co przychodzi mi do głowy i ma sens to tajna produkcja u Pana Krzysztofa Zielińskiego.
Użytkownik Szymon82 edytował ten post 26 wrzesień 2015 - 06:50
#38 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2015 - 06:49
Gdybym był "zawodnikiem", pewnie w kompleksy bym popadł
- Remicki i Pluszszcz lubią to
#39 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2015 - 07:22
Gdybym był "zawodnikiem", pewnie w kompleksy bym popadł
Ja to popadam, że nie jesem zawodnikiem i poluje na jak największe rybska.
- Guzu lubi to
#40 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2015 - 08:54
Tej magii już brak, ale pojawia się inna magia... pewnej uczciwości. Zależy co kto lubi.
No tak, z tym to u niektórych różnie bywa.
ta tak zwana zawodnicza 6 -szustka cw 1-6 kosztuje w granicach 950zł i mysle że nic lepszego pod okonia w Polsce NIE ZNAJDZIECIE. Jednoskłady sandaczowo szczupakowe też szczerze polecam,natomiast długie wedki to jednak preferuje u Pana Kawalca.Ja jestem bardzo wybredny jeśli chodzi o kije i tak się akurat składa że mieszkam niedaleko Pana Sebastiana podobnie jak Dero,to trochę o tej pracowni coś wiemy.Robi jeszcze okoniówki na wysokomodułowych blankach które (same blanki ) kosztują 1000zł oczywiście nie dowiecie się co to za blanki i ja z grzeczności nawet nie pytam co to, bo jestem pewien że w Polsce nikt w tej cenie lepszego nie zrobi,a tajemnice trzyma bo zaraz by podrabiali-ot to cała historyja,do tych 950zł to może dojść pare groszy więcej jak ktoś zdecyduje sie na lepsze przelotki...
Jego prawo do tajemniczości, ważne jest że narzędzie się sprawdza .Co tu dywagować, najlepiej pooglądać, wskazane byłoby kilka rybek wyholować i wówczas ocenić co to jest warte, nie tak po omacku. Wszak są firmy co też nieźle kroją, bełkot marketingowy mają na wysokim, stosownym poziomie, celem ogłupienia potencjalnego klienta.
Użytkownik Jozi edytował ten post 26 wrzesień 2015 - 08:55
- andrklim lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: pracownia
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
||
Hand made →
Pracownia Dragon - Design FishingNapisany przez Taps , 05 paź 2016 dragon, pracownia, rodbuilding |
|
|
||
Hand made →
Zagraniczne pracownie wędkarskieNapisany przez Manniek66 , 23 sty 2015 pracownia |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Hauer Custom RodsNapisany przez andrzej525 , 25 lis 2014 autorski-rb, pracownia |
|
|
||
Hand made →
Nowa pracownia NORTHRODSNapisany przez popper , 01 lis 2013 pracownia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych