Użytkownik coma edytował ten post 10 sierpień 2017 - 21:14
Kołowrotek z aliexpress tsurinoya tsp3000
#41 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2017 - 20:22
#42 Guest_MarcinW_*
Napisano 11 sierpień 2017 - 08:05
Jest za wcześnie by porównywać mojego luviasa 3012 z moim obecnym TP 4000 PG, ale biorąc pod uwagę stan tych kołowrotków od nowości, tuż po nawinięciu plecionki i pierwszym wypadzie nad wodę, to jakością pracy TP bije na głowę luviasa. I są to kołowrotki mniej więcej w tym samym przedziale cenowym. A teraz pytanie w czym ma być lepsza Daiwa BG kosztująca 540pln? Jeżeli okazałaby się rzeczywiście taką rewelacją, to co z resztą kręciołków (Luvias, certate, morethan)? Na złom? Przestańcie robić ludziom wodę z mózgu, niech zaczną kupować w końcu to co dobre. BG dzisiaj świeżynka a za rok kazdy nowy nabywca będzie płakał, bo kupił chińskie gówno.
#43 OFFLINE
Napisano 11 sierpień 2017 - 08:59
No widzisz, a ja straciłem zaufanie do tej firmy i jej "polityki sprzedaży" i już nigdy w życiu nie kupię od nich nawet gumki. Zresztą nie ma ona niczego do zaoferowania czego nie miałby inny producent w lepszej jakości i cenie.
Jest za wcześnie by porównywać mojego luviasa 3012 z moim obecnym TP 4000 PG, ale biorąc pod uwagę stan tych kołowrotków od nowości, tuż po nawinięciu plecionki i pierwszym wypadzie nad wodę, to jakością pracy TP bije na głowę luviasa. I są to kołowrotki mniej więcej w tym samym przedziale cenowym. A teraz pytanie w czym ma być lepsza Daiwa BG kosztująca 540pln? Jeżeli okazałaby się rzeczywiście taką rewelacją, to co z resztą kręciołków (Luvias, certate, morethan)? Na złom? Przestańcie robić ludziom wodę z mózgu, niech zaczną kupować w końcu to co dobre. BG dzisiaj świeżynka a za rok kazdy nowy nabywca będzie płakał, bo kupił chińskie gówno.
Cóż... a mnie nie pozostaje nic innego jak uśmiechnąć się z politowaniem czytając Twój kolejny nacechowany tezami podpartymi jedynie domysłami i zwykłym hejtem komentarz
- Negra i Koincydencja lubią to
#44 Guest_MarcinW_*
Napisano 11 sierpień 2017 - 09:27
zrobiłem błąd inwestując w daiwę, później w dwie tsurinoye. Co więcej, po naprawie luviasa (530zł) będę miał większy problem by go sprzedać po takich komentarzach. Ale ja przynajmniej nie chowam głowy w piasek. Niech każdy sobie sam wyciąga wnioski.
Ja mam domysły (po takich doświadczeniach, tak? No ok) i hejt, za to daiwa wysokie koszty wszystkiego i słabą jakość. Za to w marketingu są the best : Daiwa jest technologicznie daleko przed shimano.Jednak Daiwy po pierwszych próbach także sprawiają wrażenie mocnych zawodników. - to słowa godne politowania
#45 OFFLINE
Napisano 11 sierpień 2017 - 09:34
a ja proponuje przestać pisać bzury i pójść po prostu nad wode....i porzucać....tak poprostu wrzucić przynęte do wody i cieszyć się obcowaniem z przyrodą...a nie skupiać się na tym czy są luzy czy ich nie ma...a może ząbkuje....a może coś jeszcze....tak robią tylko prawdziwi wędkarze internetowi....ja spadam nad wode...:)
- eRKa lubi to
#46 OFFLINE
Napisano 11 sierpień 2017 - 09:39
A Ty jak zjesz niedobrą pizzę w lokalu to będziesz zachwalać?
zrobiłem błąd inwestując w daiwę, później w dwie tsurinoye. Co więcej, po naprawie luviasa (530zł) będę miał większy problem by go sprzedać po takich komentarzach. Ale ja przynajmniej nie chowam głowy w piasek. Niech każdy sobie sam wyciąga wnioski.
Ja mam domysły (po takich doświadczeniach, tak? No ok) i hejt, za to daiwa wysokie koszty wszystkiego i słabą jakość. Za to w marketingu są the best : Daiwa jest technologicznie daleko przed shimano.
Poprawka - zrobiłeś błąd inwestując a Daiwę LUVIAS a jednak oceniasz wszystkie ich młynki. Lejesz hejt na całą firmę przez to, że miałeś JEDEN ich młynek, na dodatek żaden z powyżej omawianych.
Jednak Daiwy po pierwszych próbach także sprawiają wrażenie mocnych zawodników. - to słowa godne politowania
Mam Prorexa, znam ludzi posiadających Daiwy BG - swoje zdanie opieram na własnych dotychczasowych doświadczeniach oraz ich opiniach. Jak też pewnie zauważyłeś nic nie przesądzam i czekam na rozwój sytuacji. Ty jednak już wiesz, że to chiński shit i wszyscy posiadacze będą płakać za rok...
Jeśli nadal nie dostrzegasz swojej politowania godnej i nieco komicznej w zacietrzewieniu postawy to ja się poddaję.
Użytkownik coma edytował ten post 11 sierpień 2017 - 09:40
- Friko lubi to
#47 OFFLINE
Napisano 11 sierpień 2017 - 09:39
Mnie akurat ząbkowanie i luzy strasznie wku** bez względu na okoliczności przyrody ...
#48 OFFLINE
Napisano 11 sierpień 2017 - 10:13
A ja mam dwa kilkunastoletnie Spro Blue Arct i cały czas się zastanawiam - co to jest to "ząbkowanie"
#49 OFFLINE
Napisano 11 sierpień 2017 - 10:14
A ja mam dwa kilkunastoletnie Spro Blue Arct i cały czas się zastanawiam - co to jest to "ząbkowanie"
Bo to super kołowrotki są
#50 Guest_MarcinW_*
Napisano 11 sierpień 2017 - 15:08
Średnio jestem 2-3 razy w tygodniu nad wodą,
Czasem wieczorem tylko na godzinkę wyskoczę, ale nie odpuszczam fajne kijki, które mogę polecić, bo nimi łowię, to les86mhf2 i Lucky John one sensoric 2,25m.6-18g (żeby nie było że tylko gorzkie żale tu wylewam), ale co do kołowrotków, które opisałem to naprawdę szkoda kasy i nerwów (Na priv dostałem ostatnio pytanie gdzie można kupić przekładnię do daiwy, więc chyba coś w tym jest a nikomu nie życzę żeby musiał kupować taką część. Dla porównania do shimano przekładnie tańsze są o 1/3.
Jeżeli luviasa naprawię, nie uda mi się go sprzedać, zacznę nim łowić i okaże się że jest w porządku, to odszczekam wszystkie moje nieobiektywne opinie na pewno napiszę co i jak po naprawie najpóźniej pod koniec września tu na forum i w temacie "dobór kołowrotków".
- Friko i minnow lubią to
#51 OFFLINE
Napisano 11 sierpień 2017 - 16:24
Sorry za offtopa w jaki sposob zajechales przekladnie w Luviasie? Jak wiesz Luvias ma specyficzne zastosowanie, jest to delikatny mechanicznie sprzet.Coma, pierwszy mój młynek daiwy też był niewypałem.
Średnio jestem 2-3 razy w tygodniu nad wodą,
Czasem wieczorem tylko na godzinkę wyskoczę, ale nie odpuszczam fajne kijki, które mogę polecić, bo nimi łowię, to les86mhf2 i Lucky John one sensoric 2,25m.6-18g (żeby nie było że tylko gorzkie żale tu wylewam), ale co do kołowrotków, które opisałem to naprawdę szkoda kasy i nerwów (Na priv dostałem ostatnio pytanie gdzie można kupić przekładnię do daiwy, więc chyba coś w tym jest a nikomu nie życzę żeby musiał kupować taką część. Dla porównania do shimano przekładnie tańsze są o 1/3.
Jeżeli luviasa naprawię, nie uda mi się go sprzedać, zacznę nim łowić i okaże się że jest w porządku, to odszczekam wszystkie moje nieobiektywne opinie na pewno napiszę co i jak po naprawie najpóźniej pod koniec września tu na forum i w temacie "dobór kołowrotków".
Ale znam conajmniej trzech szczesliwych posiadaczy modelu 2506 jesli sie nie myle co do oznaczenia. Twierdza, ze przy okoniach i pstragach sprzet na lata...
Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka
Użytkownik mathew.stepnicki edytował ten post 11 sierpień 2017 - 16:27
#52 Guest_MarcinW_*
Napisano 12 sierpień 2017 - 11:04
Mój był zakupiony chyba na przełomie czerwca i lipca ubiegłego roku. Do listopada obsługiwał gumki 5-8cm (sporadycznie 10cm) + 3-7g główka. do końca lutego 12g (sporadycznie 14g, ale wszystko obsługiwane "z kija") + guma 10cm (easy shiner) - to był moment kiedy zaczął ząbkować na sucho i podczas łowienia, i do 15maja użytkowałem tsurinoya jaguar z cieńszą pletkę. Od 15maja już tylko główka 8g + easy shiner, no i od połowy czerwca zrobiłem nim dwa wypady z główką 8g i dragonem lunatic 12cm. Drugi wypad zakończył się takim ząbkowaniem, że słychać terkotkę
tldr - obługiwał od czerwca 2016 gumy 5,8,10,12 cm + główka 3-12g(rzadko 14g) z przerwą od lutego do 15maja.
#53 OFFLINE
Napisano 12 sierpień 2017 - 11:36
Użytkownik mathew.stepnicki edytował ten post 12 sierpień 2017 - 11:38
#54 Guest_MarcinW_*
Napisano 12 sierpień 2017 - 12:02
Dlatego, żeby pozbyć się wątpliwości luvias dostanie nową przekładnię i ostatecznie wypowiem się tuż po zabiegu, a później po roku użytkowania.
#55 OFFLINE
Napisano 12 sierpień 2017 - 12:55
Użytkownik mathew.stepnicki edytował ten post 12 sierpień 2017 - 13:00
#56 Guest_MarcinW_*
Napisano 12 sierpień 2017 - 13:59
Kontaktowałem się z nimi w celu ustalenia kodu części, tam mi też powiedzieli, że kupić mogę tylko w sklepie z którym współpracują, adresy są na ich stronie (wtyczka oczywiście nie działała), no ale w końcu podano mi kilka adresów mailowo. Jeżeli nie bezpośrednio u nich dokonuję zakupu, to pomyślałem że nie ma sensu pytać o zniżkę. Pani, która mnie obsługiwała też nic nie zapronowała, więc ostatecznie w jednym ze sklepów w Szczecinie wyszło 430zł. Wiadomo, jeszcze serwis z wysyłką ~100zł
No troszkę jestem zły, bo myślałem, że Boga za nogi złapałem kupując kręcioł w tej klasie a tu taka... niespodziewajka. Teraz zastanawiam się, któremu serwisantowi mogę powierzyć wymianę. Jeżeli macie jakieś propozycję to ślijcie na priv. Już nie będziemy zaśmiecać tutaj tematu
#57 OFFLINE
Napisano 12 sierpień 2017 - 23:45
jeszcze niejedno przed Tobą wędkarskie rozczarowanie - ale czytam (twin power) że wszystko idzie w dobrą stronę - życzę sukcesów nad wodą
#58 Guest_MarcinW_*
Napisano 13 sierpień 2017 - 13:13
#59 Guest_MarcinW_*
Napisano 14 sierpień 2017 - 16:29
#60 OFFLINE
Napisano 14 sierpień 2017 - 20:50
- tomi101, bongo731, coma i 1 inna osoba lubią to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: kołowrotek, aliexpres, chiński, tani
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych