Dawno nie widziałem tak ślicznie ubarwionego pstrąga. Coś pięknego
Jeśli uda mi się ją jeszcze złowić. Przekaże komplement
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 23 luty 2018 - 13:43
Dawno nie widziałem tak ślicznie ubarwionego pstrąga. Coś pięknego
Napisano 23 luty 2018 - 15:34
Daniel , mając taką Rzekę i takie Ryby w zasięgu , rzeczywiście byłbym skupiony tylko tylko na niej i jej mieszkańcach , łowy innej natury mając tylko za odskocznię chwilową ... Coś pięknego . W moim świadomym spinningowym żywocie nie miałem przyjemności z pstrągiem niestety , ale próbuję sobie wyobrazić jakie emocje towarzyszą polowaniu na taką rybę i jej holowi . Jedyne , co mi w tym pomaga , to wizja podobnych rozmiarów klenia z mojego ciurka .
Napisano 23 luty 2018 - 15:48
Daniel , mając taką Rzekę i takie Ryby w zasięgu , rzeczywiście byłbym skupiony tylko tylko na niej i jej mieszkańcach , łowy innej natury mając tylko za odskocznię chwilową ... Coś pięknego . W moim świadomym spinningowym żywocie nie miałem przyjemności z pstrągiem niestety , ale próbuję sobie wyobrazić jakie emocje towarzyszą polowaniu na taką rybę i jej holowi . Jedyne , co mi w tym pomaga , to wizja podobnych rozmiarów klenia z mojego ciurka .
Napisano 23 luty 2018 - 16:04
Się nie dziwię absolutnie - idealne połączenie podmiotu , okoliczności i akcji . Zdrowo i solidnie zazdraszczam .
Napisano 23 luty 2018 - 17:20
Danielu gratulacje, a nie myślałeś o tym żeby te piękne ryby spróbować łowić troszeczkę inaczej skoro już tyle ich nałowiłeś? Ja bym zmienił twoje 7' na jakąś dłuższą witkę ,dał kawałek kabla (z jakimś przyponem) zamiast mono 0,25 , no i oczywiście bez Stellki ... a dobre muchy już masz.
Pozdr.Wobi
Ps.Gwarantuję ci że adrenalina jest mocniejsza....
Napisano 23 luty 2018 - 17:35
Danielu gratulacje, a nie myślałeś o tym żeby te piękne ryby spróbować łowić troszeczkę inaczej skoro już tyle ich nałowiłeś? Ja bym zmienił twoje 7' na jakąś dłuższą witkę ,dał kawałek kabla (z jakimś przyponem) zamiast mono 0,25 , no i oczywiście bez Stellki ... a dobre muchy już masz.
Pozdr.Wobi
Ps.Gwarantuję ci że adrenalina jest mocniejsza....
Napisano 23 luty 2018 - 20:20
Dynamika zmian jest spora.
Nowe miejsca, nowe przynęty.
Nowe prezentacje.
Kilka razy przymierzałem się do ataku ze sznurem.
Na razie na przymiarkach się kończy.
Ale nie mówię nigdy
Pozdrawiam
Jak by była potrzebna pomoc przy muchowej rozkmince to służę pomocą
Nasz wspólny Kolega się zbroi dzisiaj zamówił nowe oczy
Napisano 23 luty 2018 - 23:39
Spinning na pstrąga to piękna rzecz. Muchówka też piękna. I jak to porównać, gdy mamy dwie piękności.
Samemu chyba trzeba dojrzeć do ewentualnych zmian.
Ja też wiele lat tkwiłem tylko w blaszkach i woblerach, teraz doszły muchy. Trudno było się przestawić, ale kolega Guzu warto.
Napisano 24 luty 2018 - 08:31
Kiedy po raz pierwszy sięgnąłem po muchówkę to na kilka sezonów spinning wylądował w szafie. Zupełnie nowe doznania, sposób podawania przynęt i ten hol, gdzie przy większej rybie "pracuje" całe ciało a najdrobniejszy błąd to pewna porażka.Pamiętam pstrągi 50+ łowione na suche jęteczki z przyponem 0,12 , niewyobrażalna jazda ale o dziwo przy opanowaniu "muchówką" taką rybę wyholujemy. Jednak ze względu na te różnice i atrakcyjność obydwu technik, nie byłbym w stanie zrezygnować i przestawić się tylko na jedną z nich, choć znam takich którzy po zaprzyjaźnieniu się z muchówką na spinning patrzą niemal z obrzydzeniem . Fajnie jest to sobie dozować na zmianę w odpowiednich proporcjach, wtedy na pewno się nie znudzi, hej .
Napisano 24 luty 2018 - 08:54
Napisano 24 luty 2018 - 08:58
Dokładnie. Jest jeszcze jedna rzecz i nic nowego nie napiszę. Są takie miejsca, gdzie muchy po prostu nie podamy w żaden sposób a nie zatańczyć przynętą w grubym, leżącym pod przeciwległym brzegiem podmyciem otulonym np. masą gałęzi, było by grzechem ciężkim
Napisano 24 luty 2018 - 22:31
Bo w łowieniu pstrągów najpiękniejsza nie jest metoda tylko pstrągi
Napisano 25 luty 2018 - 02:25
Popularny
Witam,
Widzę fajne rybki już się posypały, gratki,
ostatnio i mi sie poszczęściło o przywitała mnie taka rybka
pozdro
Napisano 25 luty 2018 - 03:11
Użytkownik Mycha23 edytował ten post 25 luty 2018 - 03:25
Napisano 10 marzec 2018 - 10:46
Napisano 10 marzec 2018 - 13:03
Napisano 10 marzec 2018 - 14:17
Napisano 10 marzec 2018 - 19:33
.... to i ja coś dorzucę z chrzcin "nowo wystruganego" CD BluRapida 2,52 4-18gr
PSTRĄGI 2018r 003.jpg 42,5 KB 31 Ilość pobrań PSTRĄGI 2018r 004.jpg 26,68 KB 34 Ilość pobrań PSTRĄGI 2018r 005.jpg 31,24 KB 34 Ilość pobrań
.... jak dotąd największy z tego sezonu
Użytkownik miramar69 edytował ten post 10 marzec 2018 - 20:20
Napisano 10 marzec 2018 - 19:36
Napisano 10 marzec 2018 - 19:54
Po pierwszym teście widać, że to będzie fartowna wędeczka. Dziś pięknie połowiła kilka ładnych pstrągów i jeden rodzynek .
Poza tym naprawdę się świetnie spisała - miłe zaskoczenie , oczywiście mocno pozytywne download.jpg 10,54 KB 34 Ilość pobrań
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych