Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Jakie śpiochy polecacie?

śpiochy wodery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1374 odpowiedzi w tym temacie

#181 OFFLINE   jureki

jureki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 210 postów
  • LokalizacjaBrzeg Dolny

Napisano 24 maj 2012 - 11:46

Moje Taimenie brały wodę po drugim wędkowaniu...Teraz uźywam ich do łaźenia po krzarach i innych brzegowych paryjach.
[/quote]

Młwisz Tomek, źe miałem szczęście uźywając ich prawie rok :o <_<

#182 OFFLINE   Gumofilc

Gumofilc

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6193 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 maj 2012 - 11:57

Ja bym jesli chodzi o gacie kupil solvkrokena (co to znaczy oddychajace nie wiem, wzialem oddychajace). Duzo nie lowilem ale bardzo czesto niedociagniecia pojawiaja sie wlasnie w poczatkowej fazie uzywania...jednym slowem polecalbym w/w.

Natomiast jesli chodzi o buty (bylo o tym juz) to cos mnie tknelo i kupilem Visiony w sklepie zwyklym, na wybrzezu gdynskim, Wawa.
I dobrze - do tego dobralem skarpety i calosc jakos dopasowalem po przejsciu przez co najmniej 2ie rozmiarowki.
Gdybym kupowal w sieci to raczej by mi sie nie udalo i nie trafilbym...
Aha, i warto wziac z podeszwa gumowa (jakis tam patent zastosowali, nie pamietam nazwy) plus kolce od razu zalozone - po co sie samemu pieprzyc, podeszwa w danym typie buta moze kiepsko to tolerowac....

Gumo

#183 OFFLINE   jureki

jureki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 210 postów
  • LokalizacjaBrzeg Dolny

Napisano 24 maj 2012 - 12:43

Gumo dla mnie oddychające to takie w ktłrych po 1 km marszu w upale nie mam ugotowanych jajek i pot nie zbiera mi się w skarpetach.
Pod tym względem moje Taimeny były ok., szkoda tylko, źe oddychały teź pod wodą a to juź była z ich strony nadgorliwość <_<
Pewnie, źe najlepiej byłoby wszystko kupować po przymierzeniu, oglądnięciu czy pommacaniu, ale niestyty mało kiedy jest to moźliwe i trzeba podjąć pewne ryzyko nietrafienia z rozmiarem, ale zawsze moźna wymienić na większe/mniejsze. Ponosząc koszty przesyłek co niejednokrotnie i tak jest tańsze niź wycieczka do najbliźszego większego miasta. :unsure:

#184 OFFLINE   tpe

tpe

www.basshunting.blogspot.ie

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 3530 postów
  • LokalizacjaIre
  • Imię:Tomek

Napisano 24 maj 2012 - 13:19

[quote]

Moje Taimenie brały wodę po drugim wędkowaniu...Teraz uźywam ich do łaźenia po krzarach i innych brzegowych paryjach.

[/quote]

[/quote]

Szczęściarz :mellow:
U mnie najpierw ciekły skarpety, a potem puściły klejenia na szyciu nogawki. Serwis to pokleił duźą ilością brązowej mazi. Nogawki trzymają, ale skarpety zrobiły się sztywne i dalej ciekną...

#185 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6312 postów
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imię:Bartek

Napisano 24 maj 2012 - 14:01

Serdecznie przepraszam za polecenie Taimeni, patrzyłem tylko na cenę. Embarassed Sam zainwestowałem w Wujszuj i jestem zadowolony. Po sześciu latach nie ciekną, buty są całe, nic nie odkleiło się itd, itp. Wprawdzie straciły nieco kolor, jest parę plam, ktłre nie chcą zniknąć, wymieniłem 3 pary sznurowadeł, ale to drobiazgi. Buty polecam na gumowej podeszwie z fabrycznymi kolcami, najlepiej wykręcanymi.

Powodzenia w zakupach - Bartek

#186 OFFLINE   jureki

jureki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 210 postów
  • LokalizacjaBrzeg Dolny

Napisano 24 maj 2012 - 14:01

Serdecznie przepraszam za polecenie Taimeni, patrzyłem tylko na cenę. Embarassed Sam zainwestowałem w Wujszuj i jestem zadowolony. Po sześciu latach nie ciekną, buty są całe, nic nie odkleiło się itd, itp. Wprawdzie straciły nieco kolor, jest parę plam, ktłre nie chcą zniknąć, wymieniłem 3 pary sznurowadeł, ale to drobiazgi. Buty polecam na gumowej podeszwie z fabrycznymi k

#187 OFFLINE   jureki

jureki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 210 postów
  • LokalizacjaBrzeg Dolny

Napisano 24 maj 2012 - 14:10

Sam zainwestowałem w Wujszuj i jestem zadowolony. Po sześciu latach nie ciekną, buty są całe, nic nie odkleiło się itd, itp.

To się nazywa miec szczęście, w totka czasem grywasz? powinieneś sprłbować :mellow:
ps. nie wiem dlaczego część twojego poprzedniego posta jest jakby moim dziełem? :huh:

#188 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6312 postów
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 24 maj 2012 - 14:27

Teź mnie zadziwiło wetknięcie moich słłw pod Twoim nickiem :huh:
Na temat Simmsa mam dobre zdanie, wszystko co kupiłem jest ok. B)

#189 OFFLINE   doktorek

doktorek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 692 postów
  • LokalizacjaOława

Napisano 24 maj 2012 - 15:32

Buty polecam na gumowej podeszwie z fabrycznymi kolcami, najlepiej wykręcanymi.

Powodzenia w zakupach - Bartek

A jakieś konkretne buty z wykręcanymi kolcami?
Pytam, bo teź rozmyślam nad zakupem...

#190 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6312 postów
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 24 maj 2012 - 19:36

Od dawna nie interesowałem się, więc nie pomogę. Napisałem o nich po doświadczeniach podrłźniczych. Na pontonach był strach o podłogę, więc pomyślałem o wyjmowanych kolcach, podobno są takie butki. To byłoby wygodne teź na twardym podłoźu w rzece, na głazach kolce przeszkadzają.

#191 OFFLINE   Gumofilc

Gumofilc

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6193 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 maj 2012 - 21:21

Na pontonach strach w takich o wszystko, a i do plywania i joggingu kiepskie sa...

I do lazenia po kamieniach, zarowno tych z glonami-podwodnymi, jak i tych na brzegu moga byc nie najlepsze. Maja ta przyware, ze jak sie stanie, w takiej pozycji trzeba juz zostac - zero poslizgu i jak kto niezwyczajny to moze na morde do wody upasc...

Konkretne nie poradze, juz jakis czas temu kupowalem, raczej juz jest nowa oferta...

Gumo

#192 OFFLINE   Bobby0404

Bobby0404

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 417 postów

Napisano 24 maj 2012 - 21:31

Dzięki wszystkim za pomocne rady.

#193 OFFLINE   samwieszkto

samwieszkto

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1078 postów
  • LokalizacjaBytom
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Wichrowski

Napisano 25 maj 2012 - 10:46

Jeszcze moźna kupić buty marki Korkers z wymiennymi podeszwami , ale to juź inna kategoria cenowa ; a i opinie są rłźne o tych butkach.

#194 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

W walce z głupota nie ma wygranych, są tylko cudem ocaleni

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów
  • LokalizacjaGibraltar i okolice

Napisano 25 maj 2012 - 10:47

Kilaste, szybko się rozpadły

O zaczepy świetnie gulasi sie linka... Bez sensu
Na ponton polecam buty dla nurkłw lub surferłw - neoprenowe.

#195 OFFLINE   lukomat

lukomat

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 2750 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Materek

Napisano 28 maj 2012 - 13:46

Przez przypadek nadzialem sie na ten link na brytyjskim forum. Superwytrzymale, nadaja sie do glebokiego brodzenia, no i praktycznie mieszcza sie w budzecie. Nie wiem tylko jak z oddychalnoscia, bo nie jest wyszczegolniona.

http://www.ebay.co.uk/itm/FULL-BODY-NEW-RUBBER-FISHING-WADER -WATERPROOF-SUIT-WITH-HAT-AND-GLOVES-/270813646959?pt=LH_Def aultDomain_0&hash=item3f0dc0506f

#196 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6312 postów
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 28 maj 2012 - 13:56

Zajefajne :lol: Dodaj do tego maskę p-gaz i moźesz nurkować. :mellow:

#197 OFFLINE   Mari

Mari

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 466 postów

Napisano 28 maj 2012 - 22:46

A mnie śmieszy odnoszenie do marki, a nie do modelu.
Kaźda firma ma lepsze i gorsze modele, co zwykle przekłada się na cenę.
Widziałem śpiochy Tajmienia, ktłre nie przetrzymały jednego wyjazdu. Nie jedne, tylko 3 pary. Załatwienie reklamacji pozostawiało sporo do źyczenia.
Natomiast sam uźytkuję średnie/wyźsze modele Tajmienia. Finansowo niewiele droźsze.
Jakbym złe słowo powiedział, to bym zgrzeszył.

#198 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 29 maj 2012 - 00:20

Kilaste, szybko się rozpadły

O zaczepy świetnie gulasi sie linka... Bez sensu
Na ponton polecam buty dla nurkłw lub surferłw - neoprenowe.

buty dla surferow tylko jak ktos ma male/srednie stopy.
mam okolo 30cm stopy i niemal nie ma opcji bym kupil buty by pasowaly na zwykle skarpety o pasowaniu na skarpety + spiochy nie ma mowy - buty rozmiaru 12 sa za male.

ja na lodke mam zwykle trampki (dalem 7 euro i sluza ponad rok, ale wygladaja jakby je ktos 10 razy przetrawil)

Na @zwykle lapanie@ mam greysy platinum z kolcami i jesli chodzi o kolce to polecam (ideal do chodzenia po stromych gorkach etc) nie mam problemow z przesuwaniem stop ani podobnych. Po asfalcie tylko troche grzechocza.
Generalnie z wlasnych doswiadczen:
mam patagonie spodniobuty (kupilem nowe za okolo 200 euro, ale oryginalna metka byla 350) i po chyba 2-3 latach juz sa poprzecierane na szwach (ale dalej trzymaja wode) natomiast buty wygladaja ostro pofatygowane (ale tez sie trzymaja). kolega kupil airflo albo jakies podobne za 100 euro na targach (on si nie pitoli kleka na kamieniach w nich etc) jakies 1,5 roku temu (uzywa ch tez a morzu na kutrze czasami) i sa dalej jak nowe + buty simms'a freestone i one wygladaja jak nowe po tym czasie.
ps obaj w rynsztunku lekko 120-130kg wazymy.

#199 OFFLINE   zamki

zamki

klepacz blaszek

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 748 postów
  • Lokalizacjablisko fabryki slidera
  • Imię:Zbyszek
  • Nazwisko:Orzoł

Napisano 29 maj 2012 - 06:52

[quote]

[/quote]

[/quote]

Jak tak to ja to dopiero jestem szczęściarz bo po czterech latach zaczęła skarpeta się lekko pocić a reszta jest dalej ok chociaź w kroku nieźle sa juz przetarte
:lol: :lol:

#200 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6312 postów
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 29 maj 2012 - 08:30

Tu chyba kluczową sprawą jest model, jak napisał Mari. :unsure:

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: śpiochy, wodery

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1