Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Jakie śpiochy polecacie?

śpiochy wodery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1423 odpowiedzi w tym temacie

#161 OFFLINE   szaker

szaker

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 162 postów

Napisano 26 marzec 2012 - 18:36

mam pytanie do użytkowników Solvkrokenow czy wytrzymają przedzieranie się przez krzaki, jerzyny itepe. Ponieważ w takich warunkach łowi u siebie, a nie chce kupić śpiochów, które zaraz będą miały dziury.
  • fryc203 i Marek_86 lubią to

#162 OFFLINE   Kokosz

Kokosz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 874 postów

Napisano 26 marzec 2012 - 19:27

Krzorów i jeżyn nie wytrzymały nawet ocaeny super (podobno najlepsze gumowe gacie na rynku) - kilka razy już je podklejałem.
A solvkrkokeny - jak starasz się omijać przynajmniej te kolcaki, które widzisz, dadzą sobie radę. Ja swoje mam już trzeci sezon. Coś tam przepuszczają, ale tragedii jeszcze nie ma.
  • Hubertus lubi to

#163 OFFLINE   szaker

szaker

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 162 postów

Napisano 26 marzec 2012 - 19:30

Dzięki za info. Staram się między tymi krzaczorami lawirować, bo inaczej bankowe miejsce szybko pustoszeje;)

#164 OFFLINE   ...not here

...not here

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 906 postów

Napisano 27 marzec 2012 - 04:28

Moje Simmsy uzywam juz 9 lat i jakos nie chca odmowic posluszenstwa :D Wiem ze nastepne tez beda z tej firmy.

#165 OFFLINE   szaker

szaker

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 162 postów

Napisano 27 marzec 2012 - 16:11

ze wzgledu na ograniczony budzet 500-600 zl, na simmsy albo cos innego z wyzszej polki nie moge sobie pozwolic.

#166 OFFLINE   Bobby0404

Bobby0404

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 425 postów

Napisano 23 maj 2012 - 17:30

Witam
Planuję kupić spodniobuty oddychające. Przejrzałem forum, ale jeszcze chcę dopytać i prosić o opinie od doświadczonych koleg�łw- praktyk�łw. Co u�źytkujecie, co Wam się sprawdziło, a jakie modele nie. Chcę przeznaczyć na zakup do ok. 700 zł.
Pozdrawiam
Bobby

#167 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6347 postów
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imię:Bartek

Napisano 23 maj 2012 - 20:05

Pogmeraj w forum, kilka razy ten temat był wałkowany.
W tej cenie mo�źe Taimen River, niezłe gacie. :mellow:

#168 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

W walce z głupota nie ma wygranych, są tylko cudem ocaleni

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9644 postów
  • LokalizacjaGibraltar i okolice

Napisano 23 maj 2012 - 20:32

kupisz solvkrokena, razem z butami jak poszukasz

#169 OFFLINE   tpe

tpe

www.basshunting.blogspot.ie

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 3533 postów
  • LokalizacjaPl
  • Imię:Tomek

Napisano 23 maj 2012 - 20:51

kupisz solvkrokena, razem z butami jak poszukasz

Kuba ma rację. W ciągu dw�łch lat kupiłem cztery pary gaci, Solvkrokeny wypadają zdecydowanie najlepiej, Taimenie najgorzej....

#170 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9644 postów

Napisano 23 maj 2012 - 21:03

W fishing marcie cały set za 730 zeta do wciągnięcia.

#171 OFFLINE   samwieszkto

samwieszkto

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1078 postów
  • LokalizacjaBytom
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Wichrowski

Napisano 24 maj 2012 - 07:45

Za 699zł. kupisz wodery Vision keeper ( najni�źszy model w ofercie ) wraz z butami. Buty dostaniesz do wyboru - na filcu albo na gumie. Do kompletu dodadzą ci jeszcze kolce do but�łw.
Mam taki komplecik i nie narzekam , choć przyznaję �źe nie eksploatowałem go nadmiernie.
Zdecydowałem się na Vision bo przekonały mnie opinie na r�ł�źnych forach o nienagannie funkcjonującym serwisie tej firmy , jednak przyznaję �źe nie korzystałem jeszcze z serwisu.
Gacie są odszyte i podklejone bardzo solidnie , w obliczu tej ceny bez wahania polecam.

#172 OFFLINE   Bobby0404

Bobby0404

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 425 postów

Napisano 24 maj 2012 - 08:20

Właśnie myślałem o Vision lub o Taimenie. Dzięki za opinie.
Bobby

#173 OFFLINE   jureki

jureki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 210 postów
  • LokalizacjaBrzeg Dolny

Napisano 24 maj 2012 - 08:42

Cześć
Nie polecę �źadnych konkretnych (Solvkrokeny mają generalnie dobre opinie, ale ten kr�łj/fason dla mnie kiepski).
Natomiast z pełną odpowiedzialnością odradzam Taimeny.
Kupiłem w zeszłym roku Taimen River Waders II na początku jako n�łwki były bez zastrze�źeń: super oddychalność (�źadnego pocenia nawet po dość długim marszu), dobry kr�łj, niezłe z wyglądu. Generalnie byłem zadowolony z zakupu do czasu, a�ź po ok. 20 u�źyciach (i to nie jakieś wielogodzinne stanie w wodzie, ale raczej lekkie moczenie od czasu do czasu) pojawiła się plama wilgoci na zwykłych wewnętrznych spodniach pod kolanem. Myślę sobie bywa, trudno zakleję i po kłopocie.
Wyglądało jakby przeciekały na łączeniu dw�łch szw�łw pionowego i poziomego. I tak po u�źyciu kleju Stormsure miałem je szczelne przez dwa wyjazdy, na trzecim po kilku godzinnym staniu w wodzie po jajka czułem jak spodnie wewnętrzne robią się coraz wilgotniejsze. Po wyjściu z wody (na szczęście była ju�ź na tyle ciepła) stwierdziłem, �źe nogawka spodni z tyłu (gdzie jest szew śpioch�łw) jest mokra na całej długości a na dodatek druga nogawka te�ź jest wilgotna dość mocno.
Tak�źe wygląda na to, �źe po roku mało intensywnego u�źywania śpiochy się posypały i ju�ź chyba nawet szkoda kleju na nie. Dodam jeszcze, �źe o śpiochy dbawałem po ka�źdym wędkowaniu suszyły się w gara�źy w pozycji wiszącej.
Na zakończenie moich wywod�łw chętnie tak�źe bym się zapoznał z jakąś rozsądną propozycją na śpiochy, bo Taimenom ju�ź podziękowałem.

#174 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9644 postów

Napisano 24 maj 2012 - 10:13

Za 699zł. kupisz wodery Vision keeper ( najni�źszy model w ofercie ) wraz z butami. Buty dostaniesz do wyboru - na filcu albo na gumie. Do kompletu dodadzą ci jeszcze kolce do but�łw.
Mam taki komplecik i nie narzekam , choć przyznaję �źe nie eksploatowałem go nadmiernie.
Zdecydowałem się na Vision bo przekonały mnie opinie na r�ł�źnych forach o nienagannie funkcjonującym serwisie tej firmy , jednak przyznaję �źe nie korzystałem jeszcze z serwisu.
Gacie są odszyte i podklejone bardzo solidnie , w obliczu tej ceny bez wahania polecam.

Keepery to chyba nie vision tylko osobna marka, ale w tej cenie - brac, nie oglądać się. Kumpel u�źywa tego chyba ze 2 lata a łowi sporo.

#175 OFFLINE   tpe

tpe

www.basshunting.blogspot.ie

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 3533 postów
  • LokalizacjaPl
  • Imię:Tomek

Napisano 24 maj 2012 - 10:22

Cześć
Nie polecę �źadnych konkretnych (Solvkrokeny mają generalnie dobre opinie, ale ten kr�łj/fason dla mnie kiepski).
Natomiast z pełną odpowiedzialnością odradzam Taimeny.
Kupiłem w zeszłym roku Taimen River Waders II na początku jako n�łwki były bez zastrze�źeń: super oddychalność (�źadnego pocenia nawet po dość długim marszu), dobry kr�łj, niezłe z wyglądu. Generalnie byłem zadowolony z zakupu do czasu, a�ź po ok. 20 u�źyciach (i to nie jakieś wielogodzinne stanie w wodzie, ale raczej lekkie moczenie od czasu do czasu) pojawiła się plama wilgoci na zwykłych wewnętrznych spodniach pod kolanem. Myślę sobie bywa, trudno zakleję i po kłopocie.
Wyglądało jakby przeciekały na łączeniu dw�łch szw�łw pionowego i poziomego. I tak po u�źyciu kleju Stormsure miałem je szczelne przez dwa wyjazdy, na trzecim po kilku godzinnym staniu w wodzie po jajka czułem jak spodnie wewnętrzne robią się coraz wilgotniejsze. Po wyjściu z wody (na szczęście była ju�ź na tyle ciepła) stwierdziłem, �źe nogawka spodni z tyłu (gdzie jest szew śpioch�łw) jest mokra na całej długości a na dodatek druga nogawka te�ź jest wilgotna dość mocno.
Tak�źe wygląda na to, �źe po roku mało intensywnego u�źywania śpiochy się posypały i ju�ź chyba nawet szkoda kleju na nie. Dodam jeszcze, �źe o śpiochy dbawałem po ka�źdym wędkowaniu suszyły się w gara�źy w pozycji wiszącej.
Na zakończenie moich wywod�łw chętnie tak�źe bym się zapoznał z jakąś rozsądną propozycją na śpiochy, bo Taimenom ju�ź podziękowałem.

Moje Taimenie brały wodę po drugim wędkowaniu...Były w naprawie gwarancyjnej, ale to nic nie dało, poza tym zostałem bardzo oschle potraktowany przez panią, z kt�łrą rozmawiałem dzwoniąc z kolejną reklamacją...Teraz u�źywam ich do ła�źenia po krzarach i innych brzegowych paryjach.

#176 OFFLINE   samwieszkto

samwieszkto

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1078 postów
  • LokalizacjaBytom

Napisano 24 maj 2012 - 10:43

Nie Kuba . Keeper to marka Vision. Kupowałem u Adama Sikory i są w ofercie na stronie Hurch. Znaczy się - serwis gwarantowany :D

#177 OFFLINE   samwieszkto

samwieszkto

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1078 postów
  • LokalizacjaBytom

Napisano 24 maj 2012 - 10:48

Tyle �źe z butami na gumie kosztują 800 zł.
Na filcu 700.
Ja wziąłem na gumie bo częściej mi się zdarza łazić po błocie.

#178 OFFLINE   Jerzy Kowalski

Jerzy Kowalski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 672 postów

Napisano 24 maj 2012 - 11:06

Te wszystkie wodery są marki Yongpong, Wujszuj czy innych, dostępne na przykład tutaj: http://www.alibaba.com/trade/search?SearchText=chest+waders+ breathable&IndexArea=product_en&fsb=y w cenie (FOB) w granicach 30-50 USD w hurcie...
Nawet te najdro�źsze ... http://www.alibaba.com/product-gs/565363193/Headwaters_Chest _Waders_Breathable_waders_waterproof.html

Podobno (nie sprawdzałem, tylko słyszałem od kogoś) Taimen (Yongpong) Master II mają niezłą wytrzymałość, ale to wydatek prawie 800 zł, bez but�łw ...

Zawsze to jednak trzy razy mniej ni�ź Simms (Wujszuj) ...

Pozdrawiam serdecznie

Jerzy Kowalski

#179 OFFLINE   samwieszkto

samwieszkto

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1078 postów
  • LokalizacjaBytom

Napisano 24 maj 2012 - 11:28