#161 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2012 - 18:36
- fryc203 i Marek_86 lubiÄ… to
#162 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2012 - 19:27
A solvkrkokeny - jak starasz się omijać przynajmniej te kolcaki, które widzisz, dadzą sobie radę. Ja swoje mam już trzeci sezon. Coś tam przepuszczają, ale tragedii jeszcze nie ma.
- Hubertus lubi to
#163 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2012 - 19:30
#164 OFFLINE
Napisano 27 marzec 2012 - 04:28
#165 OFFLINE
Napisano 27 marzec 2012 - 16:11
#166 OFFLINE
Napisano 23 maj 2012 - 17:30
PlanujÄ™ kupić spodniobuty oddychajÄ…ce. PrzejrzaÅ‚em forum, ale jeszcze chcÄ™ dopytać i prosić o opinie od doÅ›wiadczonych kolegÃÅ‚w- praktykÃÅ‚w. Co uÅźytkujecie, co Wam siÄ™ sprawdziÅ‚o, a jakie modele nie. ChcÄ™ przeznaczyć na zakup do ok. 700 zÅ‚.
Pozdrawiam
Bobby
#167 OFFLINE
Napisano 23 maj 2012 - 20:05
W tej cenie moÅźe Taimen River, niezÅ‚e gacie.
#168 OFFLINE
Napisano 23 maj 2012 - 20:32
#169 OFFLINE
Napisano 23 maj 2012 - 20:51
kupisz solvkrokena, razem z butami jak poszukasz
Kuba ma racjÄ™. W ciÄ…gu dwÃÅ‚ch lat kupiÅ‚em cztery pary gaci, Solvkrokeny wypadajÄ… zdecydowanie najlepiej, Taimenie najgorzej....
#170 OFFLINE
Napisano 23 maj 2012 - 21:03
#171 OFFLINE
Napisano 24 maj 2012 - 07:45
Mam taki komplecik i nie narzekam , choć przyznajÄ™ Åźe nie eksploatowaÅ‚em go nadmiernie.
ZdecydowaÅ‚em siÄ™ na Vision bo przekonaÅ‚y mnie opinie na rÃÅ‚Åźnych forach o nienagannie funkcjonujÄ…cym serwisie tej firmy , jednak przyznajÄ™ Åźe nie korzystaÅ‚em jeszcze z serwisu.
Gacie sÄ… odszyte i podklejone bardzo solidnie , w obliczu tej ceny bez wahania polecam.
#172 OFFLINE
Napisano 24 maj 2012 - 08:20
Bobby
#173 OFFLINE
Napisano 24 maj 2012 - 08:42
Nie polecÄ™ Åźadnych konkretnych (Solvkrokeny majÄ… generalnie dobre opinie, ale ten krÃÅ‚j/fason dla mnie kiepski).
Natomiast z pełną odpowiedzialnością odradzam Taimeny.
KupiÅ‚em w zeszÅ‚ym roku Taimen River Waders II na poczÄ…tku jako nÃÅ‚wki byÅ‚y bez zastrzeÅźeÅ„: super oddychalność (Åźadnego pocenia nawet po dość dÅ‚ugim marszu), dobry krÃÅ‚j, niezÅ‚e z wyglÄ…du. Generalnie byÅ‚em zadowolony z zakupu do czasu, aÅź po ok. 20 uÅźyciach (i to nie jakieÅ› wielogodzinne stanie w wodzie, ale raczej lekkie moczenie od czasu do czasu) pojawiÅ‚a siÄ™ plama wilgoci na zwykÅ‚ych wewnÄ™trznych spodniach pod kolanem. MyÅ›lÄ™ sobie bywa, trudno zaklejÄ™ i po kÅ‚opocie.
WyglÄ…daÅ‚o jakby przeciekaÅ‚y na Å‚Ä…czeniu dwÃÅ‚ch szwÃÅ‚w pionowego i poziomego. I tak po uÅźyciu kleju Stormsure miaÅ‚em je szczelne przez dwa wyjazdy, na trzecim po kilku godzinnym staniu w wodzie po jajka czuÅ‚em jak spodnie wewnÄ™trzne robiÄ… siÄ™ coraz wilgotniejsze. Po wyjÅ›ciu z wody (na szczęście byÅ‚a juÅź na tyle ciepÅ‚a) stwierdziÅ‚em, Åźe nogawka spodni z tyÅ‚u (gdzie jest szew Å›piochÃÅ‚w) jest mokra na caÅ‚ej dÅ‚ugoÅ›ci a na dodatek druga nogawka teÅź jest wilgotna dość mocno.
TakÅźe wyglÄ…da na to, Åźe po roku maÅ‚o intensywnego uÅźywania Å›piochy siÄ™ posypaÅ‚y i juÅź chyba nawet szkoda kleju na nie. Dodam jeszcze, Åźe o Å›piochy dbawaÅ‚em po kaÅźdym wÄ™dkowaniu suszyÅ‚y siÄ™ w garaÅźy w pozycji wiszÄ…cej.
Na zakoÅ„czenie moich wywodÃÅ‚w chÄ™tnie takÅźe bym siÄ™ zapoznaÅ‚ z jakÄ…Å› rozsÄ…dnÄ… propozycjÄ… na Å›piochy, bo Taimenom juÅź podziÄ™kowaÅ‚em.
#174 OFFLINE
Napisano 24 maj 2012 - 10:13
Keepery to chyba nie vision tylko osobna marka, ale w tej cenie - brac, nie oglÄ…dać siÄ™. Kumpel uÅźywa tego chyba ze 2 lata a Å‚owi sporo.Za 699zÅ‚. kupisz wodery Vision keeper ( najniÅźszy model w ofercie ) wraz z butami. Buty dostaniesz do wyboru - na filcu albo na gumie. Do kompletu dodadzÄ… ci jeszcze kolce do butÃÅ‚w.
Mam taki komplecik i nie narzekam , choć przyznajÄ™ Åźe nie eksploatowaÅ‚em go nadmiernie.
ZdecydowaÅ‚em siÄ™ na Vision bo przekonaÅ‚y mnie opinie na rÃÅ‚Åźnych forach o nienagannie funkcjonujÄ…cym serwisie tej firmy , jednak przyznajÄ™ Åźe nie korzystaÅ‚em jeszcze z serwisu.
Gacie sÄ… odszyte i podklejone bardzo solidnie , w obliczu tej ceny bez wahania polecam.
#175 OFFLINE
Napisano 24 maj 2012 - 10:22
Cześć
Nie polecÄ™ Åźadnych konkretnych (Solvkrokeny majÄ… generalnie dobre opinie, ale ten krÃÅ‚j/fason dla mnie kiepski).
Natomiast z pełną odpowiedzialnością odradzam Taimeny.
KupiÅ‚em w zeszÅ‚ym roku Taimen River Waders II na poczÄ…tku jako nÃÅ‚wki byÅ‚y bez zastrzeÅźeÅ„: super oddychalność (Åźadnego pocenia nawet po dość dÅ‚ugim marszu), dobry krÃÅ‚j, niezÅ‚e z wyglÄ…du. Generalnie byÅ‚em zadowolony z zakupu do czasu, aÅź po ok. 20 uÅźyciach (i to nie jakieÅ› wielogodzinne stanie w wodzie, ale raczej lekkie moczenie od czasu do czasu) pojawiÅ‚a siÄ™ plama wilgoci na zwykÅ‚ych wewnÄ™trznych spodniach pod kolanem. MyÅ›lÄ™ sobie bywa, trudno zaklejÄ™ i po kÅ‚opocie.
WyglÄ…daÅ‚o jakby przeciekaÅ‚y na Å‚Ä…czeniu dwÃÅ‚ch szwÃÅ‚w pionowego i poziomego. I tak po uÅźyciu kleju Stormsure miaÅ‚em je szczelne przez dwa wyjazdy, na trzecim po kilku godzinnym staniu w wodzie po jajka czuÅ‚em jak spodnie wewnÄ™trzne robiÄ… siÄ™ coraz wilgotniejsze. Po wyjÅ›ciu z wody (na szczęście byÅ‚a juÅź na tyle ciepÅ‚a) stwierdziÅ‚em, Åźe nogawka spodni z tyÅ‚u (gdzie jest szew Å›piochÃÅ‚w) jest mokra na caÅ‚ej dÅ‚ugoÅ›ci a na dodatek druga nogawka teÅź jest wilgotna dość mocno.
TakÅźe wyglÄ…da na to, Åźe po roku maÅ‚o intensywnego uÅźywania Å›piochy siÄ™ posypaÅ‚y i juÅź chyba nawet szkoda kleju na nie. Dodam jeszcze, Åźe o Å›piochy dbawaÅ‚em po kaÅźdym wÄ™dkowaniu suszyÅ‚y siÄ™ w garaÅźy w pozycji wiszÄ…cej.
Na zakoÅ„czenie moich wywodÃÅ‚w chÄ™tnie takÅźe bym siÄ™ zapoznaÅ‚ z jakÄ…Å› rozsÄ…dnÄ… propozycjÄ… na Å›piochy, bo Taimenom juÅź podziÄ™kowaÅ‚em.
Moje Taimenie braÅ‚y wodÄ™ po drugim wÄ™dkowaniu...ByÅ‚y w naprawie gwarancyjnej, ale to nic nie daÅ‚o, poza tym zostaÅ‚em bardzo oschle potraktowany przez paniÄ…, z ktÃÅ‚rÄ… rozmawiaÅ‚em dzwoniÄ…c z kolejnÄ… reklamacjÄ…...Teraz uÅźywam ich do Å‚aÅźenia po krzarach i innych brzegowych paryjach.
#176 OFFLINE
Napisano 24 maj 2012 - 10:43
#177 OFFLINE
Napisano 24 maj 2012 - 10:48
Na filcu 700.
Ja wziąłem na gumie bo częściej mi się zdarza łazić po błocie.
#178 OFFLINE
Napisano 24 maj 2012 - 11:06
Nawet te najdroÅźsze ... http://www.alibaba.com/product-gs/565363193/Headwaters_Chest _Waders_Breathable_waders_waterproof.html
Podobno (nie sprawdzaÅ‚em, tylko sÅ‚yszaÅ‚em od kogoÅ›) Taimen (Yongpong) Master II majÄ… niezÅ‚Ä… wytrzymaÅ‚ość, ale to wydatek prawie 800 zÅ‚, bez butÃÅ‚w ...
Zawsze to jednak trzy razy mniej niÅź Simms (Wujszuj) ...
Pozdrawiam serdecznie
Jerzy Kowalski
#179 OFFLINE
Napisano 24 maj 2012 - 11:28
#180 OFFLINE
Napisano 24 maj 2012 - 11:32
Pozdrawiam serdecznie
Jerzy Kowalski
- Wanio lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: śpiochy, wodery
SprzÄ™t wÄ™dkarski →
Odzież wÄ™dkarska →
Spodniobuty Hodgman?Napisany przez Guzu , 12 mar 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
SprzÄ™t wÄ™dkarski →
Odzież wÄ™dkarska →
Spodniobuty VisionNapisany przez kalenji84 , 25 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
SprzÄ™t wÄ™dkarski →
Odzież wÄ™dkarska →
Neopreny BehrNapisany przez kalenji84 , 21 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
SprzÄ™t wÄ™dkarski →
Odzież wÄ™dkarska →
Śpiochy, spodniobuty i buty MikadoNapisany przez aczarny , 14 sty 2014 śpiochy, wodery |
|
|
||
SprzÄ™t wÄ™dkarski →
Odzież wÄ™dkarska →
Spodniobuty dla kobietyNapisany przez Eluska , 25 wrz 2016 śpiochy, wodery |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych