Napisano 26 marzec 2012 - 18:36
- fryc203 i Marek_86 lubią to
Napisano 26 marzec 2012 - 19:27
A solvkrkokeny - jak starasz się omijać przynajmniej te kolcaki, które widzisz, dadzą sobie radę. Ja swoje mam już trzeci sezon. Coś tam przepuszczają, ale tragedii jeszcze nie ma.
- Hubertus lubi to
Napisano 26 marzec 2012 - 19:30
Napisano 27 marzec 2012 - 04:28

Napisano 27 marzec 2012 - 16:11
Napisano 23 maj 2012 - 17:30
Planuję kupić spodniobuty oddychające. Przejrzałem forum, ale jeszcze chcę dopytać i prosić o opinie od doświadczonych koleg�łw- praktyk�łw. Co u�źytkujecie, co Wam się sprawdziło, a jakie modele nie. Chcę przeznaczyć na zakup do ok. 700 zł.
Pozdrawiam
Bobby
Napisano 23 maj 2012 - 20:05
W tej cenie mo�źe Taimen River, niezłe gacie.

Napisano 23 maj 2012 - 20:32
Napisano 23 maj 2012 - 20:51
kupisz solvkrokena, razem z butami jak poszukasz
Kuba ma rację. W ciągu dw�łch lat kupiłem cztery pary gaci, Solvkrokeny wypadają zdecydowanie najlepiej, Taimenie najgorzej....
Napisano 23 maj 2012 - 21:03
Napisano 24 maj 2012 - 07:45
Mam taki komplecik i nie narzekam , choć przyznaję �źe nie eksploatowałem go nadmiernie.
Zdecydowałem się na Vision bo przekonały mnie opinie na r�ł�źnych forach o nienagannie funkcjonującym serwisie tej firmy , jednak przyznaję �źe nie korzystałem jeszcze z serwisu.
Gacie są odszyte i podklejone bardzo solidnie , w obliczu tej ceny bez wahania polecam.
Napisano 24 maj 2012 - 08:20
Bobby
Napisano 24 maj 2012 - 08:42
Nie polecę �źadnych konkretnych (Solvkrokeny mają generalnie dobre opinie, ale ten kr�łj/fason dla mnie kiepski).
Natomiast z pełną odpowiedzialnością odradzam Taimeny.
Kupiłem w zeszłym roku Taimen River Waders II na początku jako n�łwki były bez zastrze�źeń: super oddychalność (�źadnego pocenia nawet po dość długim marszu), dobry kr�łj, niezłe z wyglądu. Generalnie byłem zadowolony z zakupu do czasu, a�ź po ok. 20 u�źyciach (i to nie jakieś wielogodzinne stanie w wodzie, ale raczej lekkie moczenie od czasu do czasu) pojawiła się plama wilgoci na zwykłych wewnętrznych spodniach pod kolanem. Myślę sobie bywa, trudno zakleję i po kłopocie.
Wyglądało jakby przeciekały na łączeniu dw�łch szw�łw pionowego i poziomego. I tak po u�źyciu kleju Stormsure miałem je szczelne przez dwa wyjazdy, na trzecim po kilku godzinnym staniu w wodzie po jajka czułem jak spodnie wewnętrzne robią się coraz wilgotniejsze. Po wyjściu z wody (na szczęście była ju�ź na tyle ciepła) stwierdziłem, �źe nogawka spodni z tyłu (gdzie jest szew śpioch�łw) jest mokra na całej długości a na dodatek druga nogawka te�ź jest wilgotna dość mocno.
Tak�źe wygląda na to, �źe po roku mało intensywnego u�źywania śpiochy się posypały i ju�ź chyba nawet szkoda kleju na nie. Dodam jeszcze, �źe o śpiochy dbawałem po ka�źdym wędkowaniu suszyły się w gara�źy w pozycji wiszącej.
Na zakończenie moich wywod�łw chętnie tak�źe bym się zapoznał z jakąś rozsądną propozycją na śpiochy, bo Taimenom ju�ź podziękowałem.
Napisano 24 maj 2012 - 10:13
Keepery to chyba nie vision tylko osobna marka, ale w tej cenie - brac, nie oglądać się. Kumpel u�źywa tego chyba ze 2 lata a łowi sporo.Za 699zł. kupisz wodery Vision keeper ( najni�źszy model w ofercie ) wraz z butami. Buty dostaniesz do wyboru - na filcu albo na gumie. Do kompletu dodadzą ci jeszcze kolce do but�łw.
Mam taki komplecik i nie narzekam , choć przyznaję �źe nie eksploatowałem go nadmiernie.
Zdecydowałem się na Vision bo przekonały mnie opinie na r�ł�źnych forach o nienagannie funkcjonującym serwisie tej firmy , jednak przyznaję �źe nie korzystałem jeszcze z serwisu.
Gacie są odszyte i podklejone bardzo solidnie , w obliczu tej ceny bez wahania polecam.
Napisano 24 maj 2012 - 10:22
Cześć
Nie polecę �źadnych konkretnych (Solvkrokeny mają generalnie dobre opinie, ale ten kr�łj/fason dla mnie kiepski).
Natomiast z pełną odpowiedzialnością odradzam Taimeny.
Kupiłem w zeszłym roku Taimen River Waders II na początku jako n�łwki były bez zastrze�źeń: super oddychalność (�źadnego pocenia nawet po dość długim marszu), dobry kr�łj, niezłe z wyglądu. Generalnie byłem zadowolony z zakupu do czasu, a�ź po ok. 20 u�źyciach (i to nie jakieś wielogodzinne stanie w wodzie, ale raczej lekkie moczenie od czasu do czasu) pojawiła się plama wilgoci na zwykłych wewnętrznych spodniach pod kolanem. Myślę sobie bywa, trudno zakleję i po kłopocie.
Wyglądało jakby przeciekały na łączeniu dw�łch szw�łw pionowego i poziomego. I tak po u�źyciu kleju Stormsure miałem je szczelne przez dwa wyjazdy, na trzecim po kilku godzinnym staniu w wodzie po jajka czułem jak spodnie wewnętrzne robią się coraz wilgotniejsze. Po wyjściu z wody (na szczęście była ju�ź na tyle ciepła) stwierdziłem, �źe nogawka spodni z tyłu (gdzie jest szew śpioch�łw) jest mokra na całej długości a na dodatek druga nogawka te�ź jest wilgotna dość mocno.
Tak�źe wygląda na to, �źe po roku mało intensywnego u�źywania śpiochy się posypały i ju�ź chyba nawet szkoda kleju na nie. Dodam jeszcze, �źe o śpiochy dbawałem po ka�źdym wędkowaniu suszyły się w gara�źy w pozycji wiszącej.
Na zakończenie moich wywod�łw chętnie tak�źe bym się zapoznał z jakąś rozsądną propozycją na śpiochy, bo Taimenom ju�ź podziękowałem.
Moje Taimenie brały wodę po drugim wędkowaniu...Były w naprawie gwarancyjnej, ale to nic nie dało, poza tym zostałem bardzo oschle potraktowany przez panią, z kt�łrą rozmawiałem dzwoniąc z kolejną reklamacją...Teraz u�źywam ich do ła�źenia po krzarach i innych brzegowych paryjach.
Napisano 24 maj 2012 - 10:43

Napisano 24 maj 2012 - 10:48
Na filcu 700.
Ja wziąłem na gumie bo częściej mi się zdarza łazić po błocie.
Napisano 24 maj 2012 - 11:06
Nawet te najdro�źsze ... http://www.alibaba.com/product-gs/565363193/Headwaters_Chest _Waders_Breathable_waders_waterproof.html
Podobno (nie sprawdzałem, tylko słyszałem od kogoś) Taimen (Yongpong) Master II mają niezłą wytrzymałość, ale to wydatek prawie 800 zł, bez but�łw ...
Zawsze to jednak trzy razy mniej ni�ź Simms (Wujszuj) ...
Pozdrawiam serdecznie
Jerzy Kowalski
Napisano 24 maj 2012 - 11:28
Napisano 24 maj 2012 - 11:32
Pozdrawiam serdecznie
Jerzy Kowalski
- Wanio lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: śpiochy, wodery
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty Hodgman?Napisany przez Guzu , 12 mar 2017 ![]() |
|