Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Jakie śpiochy polecacie?

śpiochy wodery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1428 odpowiedzi w tym temacie

#1421 OFFLINE   Mumi

Mumi

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:M@rcin

Napisano 08 luty 2025 - 17:56

Panowie zachęcony opiniami Visiona, zrobiłem research i odziwo mają firmę rzut beretem od Krakowa, więc pojechałem, Kawą poczęstowali, moich oczekiwań wysłuchali, spodni wyprzymierzałem, buty również dobrałem i mam. Wybór padł na Tool Relief. Oczywiście cenę też zrobili taką, coby dwie strony były zadowolone  ;)

• Darek P i Adam K. lubią to

#1422 OFFLINE   lyha

lyha

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 420 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Przemek

Napisano 09 luty 2025 - 20:36

"Paweł", on 07 Feb 2025 - 05:33, said:

Cześć!! 

Panowie olbrzymią prośba o pomoc/doradztwo. Poszukuję spodniobutow w rozmiarze XXL, ale z luzem na łydce..tak się składa ,że spory ze mnie człowiek i żadne spodniobuty oprócz starych wysłużonych dechatlonowcow nie wchodzą mi na łydę...generalnie brzucha nie mam ,ale gira dosyć zacna. Jest tu ktoś kto miał podobny problem?Przymierzałem ostatnio z 6 rodzai od spichow po przez zwykle gumowce i lipa... Jest na rynku coś w dużym rozmiarze co mógł bym sprawdzić ?
Będę bardzo wdzięczny za polecenie czegokolwiek...

Pozdrawiam Paweł

Sprawdź rozmiarówkę simmsa. Są podane na steonie sprzedawcy np hunt fish. Co to znaczy spory? Wysoki? Szeroki? Ja np mam 187cm i ok 90kg. Brzucha brak ale noga 47. Wszedłem w simms Freestone L(12-13) . To do spacerów nad rzeczką. Bo do brodzenia za trotkami w morzu już 2 pary skarpet raczej odpadają

#1423 OFFLINE   Artech

Artech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2725 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Artur

Napisano 04 marzec 2025 - 19:22

Ja złego słowa na śpiochy z Decathlonu nie powiem.
Używam takich https://www.decathlo...555169&c=Beżowy
Od dwóch sezonów. Muszę jednak dodać, że śpiochy raczej dla szczupłych osób. Mają wąskie nogawki

Użytkownik Artech edytował ten post 04 marzec 2025 - 19:24

#1424 OFFLINE   Alek.

Alek.

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 284 postów
  • Lokalizacjaraz tu, raz tam

Napisano 05 marzec 2025 - 16:28

lyha, on 09 Feb 2025 - 19:36, said:

Sprawdź rozmiarówkę simmsa. Są podane na steonie sprzedawcy np hunt fish. Co to znaczy spory? Wysoki? Szeroki? Ja np mam 187cm i ok 90kg. Brzucha brak ale noga 47. Wszedłem w simms Freestone L(12-13) . To do spacerów nad rzeczką. Bo do brodzenia za trotkami w morzu już 2 pary skarpet raczej odpadają

Na stronie Simmsa jest szczegółowa informacja o rozmiarach ciała i odpowiadającym im rozmiarom woderów. Można sobie także za drobną dopłatą zamówić indywidualny rozmiar skarpety w woderach. Ja przykładowo mam wodery XL, a zamówiłem skarpetę o rozmiarach 9-11. Men's Freestone® Z Waders - Stockingfoot | Simms Fishing Products

#1425 OFFLINE   TematRzeka

TematRzeka

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 7 postów
  • LokalizacjaSieradz
  • Imię:konrad
  • Nazwisko:kus

Napisano 06 kwiecień 2025 - 12:40

Siemka, uzywa ktos Black Cat Spodniobuty Green L, te za 600zl zl z pleciony? Cena niska ale jak z jakoscia, ktos moze cos powiedziec? A i jak tu z rozmiarowka? Jak raz z mikado zamowilem XL to doslownie jak w worku wygladalem a mam 190cm i 90kg.

Użytkownik TematRzeka edytował ten post 06 kwiecień 2025 - 12:41

#1426 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5280 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 08 kwiecień 2025 - 10:07

Artech, on 04 Mar 2025 - 18:22, said:

Ja złego słowa na śpiochy z Decathlonu nie powiem.
Używam takich https://www.decathlo...555169&c=Beżowy
Od dwóch sezonów. Muszę jednak dodać, że śpiochy raczej dla szczupłych osób. Mają wąskie nogawki

Identyczne lub bardzo podobne śpiochy kupiłem na alli za połowę ceny Decathlon-u. Zamówiłem XXL bo z moich doświadczeń wynika, że im większe śpiochy tym dłużej zachowują szczelność, mniej pracują na szwach klejonych. Nie przywiązuje wagi do wyglądu nad wodą więc nie przeszkadza mi zbyt duży rozmiar. Materiał jest solidny i dość gruby. Myślę, że można polecić. 

Użytkownik guciolucky edytował ten post 08 kwiecień 2025 - 10:08

• szydłoś lubi to

#1427 OFFLINE   szydłoś

szydłoś

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 619 postów
  • LokalizacjaBiebrzańska Kraina
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Sz.

Napisano 08 kwiecień 2025 - 20:44

guciolucky, on 08 Apr 2025 - 09:07, said:

Identyczne lub bardzo podobne śpiochy kupiłem na alli za połowę ceny Decathlon-u. Zamówiłem XXL bo z moich doświadczeń wynika, że im większe śpiochy tym dłużej zachowują szczelność, mniej pracują na szwach klejonych. Nie przywiązuje wagi do wyglądu nad wodą więc nie przeszkadza mi zbyt duży rozmiar. Materiał jest solidny i dość gruby. Myślę, że można polecić. 

A jakiej firmy z Ali ? ;) masz może jakieś przetestowane marki ? Szukam coś do pasa ,może być i z ALi 

• Mateusz95s lubi to

#1428 OFFLINE   Misiek1

Misiek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 196 postów
  • LokalizacjaMyślenice
  • Imię:Michał

Napisano 09 kwiecień 2025 - 19:20

Przy dzisiejszych cenach nawet ,,głupiego" Prosa jak masz namiar na te śpiochy z Ali to też skorzystam. 

#1429 OFFLINE   Archanioł

Archanioł

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 513 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 09 kwiecień 2025 - 21:52

Dla mnie rozmiar i dopasowanie ma znaczenie.

Pierwsze kupiłem Kylebooker do pasa. Ale był jak dwa worki ...sprzedałem, zresztą ile widziałem woderów itp tej marki-wszystkie maja taki krój.

Kolejne kupiłem https://pl.aliexpres...rch|query_from:

Sa bardzo dobrze dopasowane, żadnych problemów z nimi nie mam. 4 sezony po kilka-kilkanaście wypadów w roku na jakieś małe rzeczki, czy w mokre zarośla zaliczają.

Nic nie cieknie, żadnych problemów. W 2020 roku zapłaciłem 180pln

• malinabar lubi to

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: śpiochy, wodery

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych