Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Jakie śpiochy polecacie?

śpiochy wodery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1374 odpowiedzi w tym temacie

#541 OFFLINE   Pendergrast

Pendergrast

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 376 postów
  • LokalizacjaBusko-Zdrój

Napisano 26 luty 2015 - 10:18

Śpiochy http://www.fishing-m...122-k13360.html

Cena 490 PLN widoczna po zalogowaniu.

#542 OFFLINE   RokiFishBoa

RokiFishBoa

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1041 postów
  • Imię:Zbigniew

Napisano 01 marzec 2015 - 21:28

A ile to dwa sezony? Ile to wędko-godzin? I w jakich warunkach? Łowisz tylko w niedzielę, czy w niedzielę tylko nie łowisz? A na zimę sprzęt w szafie czy marznie razem z Tobą nad wodą? Generalnie opinie są podzielone ale często tutaj spotykałem się z twierdzeniem, że lepiej kupić drogie buty a tanie śpiochy. Bo śpiochy zużyją się podobnie niezależnie od kwoty (to reguła - więc są wyjątki). Dlatego za 500 zł kupisz na pewno coś sensownego. Ja polecam Vision Keeper, ale mocno tutaj chwalony jest również Decathlon. Pozdrawiam 

#543 OFFLINE   Morsik5

Morsik5

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 10 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 18 marzec 2015 - 08:28

Teraz jest obniżka na Scierra w pleciona.pl , wydaje się, że za ten towar to dobra cena.

#544 OFFLINE   wislokowy88

wislokowy88

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 145 postów

Napisano 27 marzec 2015 - 16:11

Jak ocenicie nowość od Lemigo - wodery 808 EVA? Ktoś już je nabył i w nich wędkuje? Jeśli tak, to jak je oceniacie?

#545 OFFLINE   BOT

BOT

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 249 postów
  • LokalizacjaRzeszów
  • Imię:Adam

Napisano 06 maj 2015 - 17:44

Poleci ktoś coś do 600zł? Jestem dośc duży więc zastanawiałem się nad tymi sierrami do pasa:
http://salar.pl/prod...roducts_id/3993

a tutaj znowu kusi cena:
http://salar.pl/prod...roducts_id/7614

http://salar.pl/prod...roducts_id/5248
Nie wiem jak to jest łowię raczej na małej rzece ale zdarzy się wypad na San, Choć w większoći woda po jajka biggrin.png

Moje drugie pytanie to czy jeżeli w razie poślizgnięcia się popłynał bym to czy te woderki do pasa da się zabezpieczyć, tym paskiem tak, żeby woda nie nalała mi sie do środka?

Aha no i żeby się też nie utopić we własnym pocie. Wolę chyba, żeby było zimno niż za gorąco smile.png

Użytkownik Kaskader edytował ten post 06 maj 2015 - 17:45

#546 OFFLINE   krakus

krakus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 813 postów
  • LokalizacjaAFG...

Napisano 06 maj 2015 - 20:09

Witaj Kolego nie doradze bo sam się w temacie rozprawiczam ale proponuje kupić śpiochy po cycki bo uwierz mi nadejdzie taki dzień że zabraknie ;)

ps poszukaj w wyszukiwarce trochu o tym było

• trout master lubi to

#547 ONLINE   DanekM

DanekM

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 758 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa/Wrocław
  • Imię:Daniel

Napisano 07 maj 2015 - 10:21

Witaj Kolego nie doradze bo sam się w temacie rozprawiczam ale proponuje kupić śpiochy po cycki bo uwierz mi nadejdzie taki dzień że zabraknie ;)

ps poszukaj w wyszukiwarce trochu o tym było

Aczkolwiek łatwiej jest wyjść z wody jak braknie tych do pasa, niż tych do piersi ;)

Z drugiej strony uniwersalniejsze są gacie po piersi, bo więcej wody obskoczysz.

#548 OFFLINE   Santiago

Santiago

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaKrosno/Rzeszów

Napisano 10 maj 2015 - 11:30

też zastanawiam się nad kupnem tych do pasa scierra..

#549 OFFLINE   Elton

Elton

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 389 postów
  • LokalizacjaTarnów

Napisano 10 maj 2015 - 20:49

Po co się ograniczać, takie Ikon np. zsuwasz do pasa, a szelkami spinasz jak paskiem (przeciwsobnie wszyte klamry ). Masz wtedy wygodnie do pasa, a w razie potrzeby zawsze możesz mieć pod pachy.

#550 OFFLINE   peresada

peresada

Tug is the Drug....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2326 postów
  • LokalizacjaBow River

Napisano 11 maj 2015 - 04:18

przeczytałem kiedyś na jednym z amerykańskich fly fishowych forum iż, jeżeli jesteś w wodzię wiecej niż do pasa to jesteś w tej wodzie za głeboko. 

coś w tym jest. chyba się starzeje ale jak tak głęboko żeby sięgało mi po cycki nie chadzam. nie warto się utopić w pogonii za rybą. 

ot pocżatku tego sezonu łowie w spiochach do pasa. kompletnie mi to w niczym nie przeszkadza, mało tego. 

jest dużo wygodniej, mniej goraco ect.

zdecydowanie polecam.

pozdrówka

• popper lubi to

#551 OFFLINE   Santiago

Santiago

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaKrosno/Rzeszów

Napisano 11 maj 2015 - 09:46

przeczytałem kiedyś na jednym z amerykańskich fly fishowych forum iż, jeżeli jesteś w wodzię wiecej niż do pasa to jesteś w tej wodzie za głeboko. 

coś w tym jest. chyba się starzeje ale jak tak głęboko żeby sięgało mi po cycki nie chadzam. nie warto się utopić w pogonii za rybą. 

ot pocżatku tego sezonu łowie w spiochach do pasa. kompletnie mi to w niczym nie przeszkadza, mało tego. 

zdecydowanie polecam.

pozdrówka

A można wiedzieć jakie użytkujesz? :)

#552 OFFLINE   krakus

krakus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 813 postów
  • LokalizacjaAFG...

Napisano 11 maj 2015 - 10:49

zdecydowanie polecam.

pozdrówka

... Może i jest się za głęboko i komfort machania nie ten ale kolega Kaskader pisał ,żę nad Sanem też wędkuje a to rzeka szeroka z dołkami przy brzegu i wodą po kolana na środku więc raczej w śpiochy do pasa bym nie ryzykował :) decyzja należy do kupującego pozdr.

#553 OFFLINE   peresada

peresada

Tug is the Drug....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2326 postów
  • LokalizacjaBow River

Napisano 11 maj 2015 - 20:14

A można wiedzieć jakie użytkujesz? :)

tanie cableasy za $120.

pozdrówka

#554 OFFLINE   BOT

BOT

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 249 postów
  • LokalizacjaRzeszów
  • Imię:Adam

Napisano 12 maj 2015 - 14:31

Na Sanie też ale bardzo żadko, ok 5 razy w roku. Najczęściej właśnie są to wody max do jajek i staram się już tam nie włazić ze względu na mocny prąd.

:)

#555 OFFLINE   Licus

Licus

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 273 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Przemek

Napisano 13 maj 2015 - 14:04

Też miałem dylemat jakie gaci kupić, od połowy kwietnia śmigam w Ikonach, zaliczyły już 12 brodzeń, z czego połowa to takie konkretne całodzienne łowienie, z opuszczaniem do pasa jest tak jak koledzy piszą, polecam, nic nie cieknie, nie rosi się.

Ustanie choćby po pas w mocnym nurcie jest ciężkie i męczące, w zasadzie nie stoi się swobodnie tylko trzeba się zapierać.

#556 OFFLINE   luk_80

luk_80

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 826 postów
  • Lokalizacja03-980

Napisano 23 maj 2015 - 20:05

Jak ocenicie nowość od Lemigo - wodery 808 EVA? Ktoś już je nabył i w nich wędkuje? Jeśli tak, to jak je oceniacie?

Kupiłem te wodery. Model Lemigo 808 EVA. Pierwsze wrażenie bardzo dobre. Za mną dwa wypady na ryby. Największy plus to waga. W porównaniu do konkurencji są jak piórko. W komplecie wkłady ocieplające do łydki, zaczepy na klips do paska zapobiegające zsuwaniu. Kalosz i reszta wykonane estetycznie, zgrzewy także.

Jakie mogą być minusy? Całość bardzo lekka co się przekłada na miękkość kalosza. Do chodzenia po kamieniach na brzegu i podłożu gdzie są ostre patyki i gałęzie może wystąpić ryzyko przebicia bądź przecięcia. Coś za coś. Osoby brodzące między trzcinami i na piasku powinny być zadowolone. Jak coś wyjdzie na minus w trakcie użytkowania to napiszę. Póki co jest ok.

#557 OFFLINE   Hubertus

Hubertus

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1863 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 28 maj 2015 - 17:37

Szybkie pytanie do kolegów praktyków.

Szukam spiochów dla wedkarza 180 pare centymetrów wzrostu ok 140 na wadze, zalezy mi na komforcie ruchów.

Co mogą koledzy polecić 

Użytkownik Hubertus edytował ten post 28 maj 2015 - 17:53

#558 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 28 maj 2015 - 22:30

Szukam spiochów dla wedkarza 180 pare centymetrów wzrostu ok 140 na wadze, zalezy mi na komforcie ruchów.

Co mogą koledzy polecić 

w ch*j szczescia polece ;)

187cm 110-120kg wiekszosc sprzetow nie wchodzi na ma dupe albo tylko najwieksze rozmiary. Mam jakies stare patagonie (rozmiar xxl model byc moze z przed 10 lat nie ma na nich nazwy wiec mysle, ze wtedy mieli tylko 1 model). i sa nawet za duze, ale z nowych jest kiepsciuchno. visiony najwieksze to na mnie beda ok na 140kg to na wielkim styku. to samo z nowych patagoni (mam xxl regular rio galagos czy jak im tam i sa na styk a jest tylko 1 rozmiar wiekszy i roznica jest doslownie kilku cm. Jedyna nadzieja to jak 180 kilka = 182 ;) bo mi glownie brakuje na dlugosc spiochow w pasie wszystkie sa ok z nadwyzka.

#559 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2683 postów
  • LokalizacjaWarszawa, Choszczówka
  • Imię:Michał

Napisano 02 czerwiec 2015 - 15:13

Może Vision Large King, albo X-tra Large King

#560 OFFLINE   hi tower

hi tower

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2005 postów
  • Lokalizacja3miasto

Napisano 03 czerwiec 2015 - 10:11

Co mogą koledzy polecić 

Ja ma ponad 2-jkę wzrostu i też coś koło 145 kg a śpiochy ściągałem sobie z dani firmy Kinetic rozmiar XLL choć na Twój wzrost to raczej zwykłe XXL. Tylko nie wiem czy polecać bo moje po niecałym roku pojechały z powrotem na reklamacje. Zaczęły ciec w kroku i na łączeniu jednej skarpety. Ew. jeszcze mam jedne w które się mieszczę to solvkroken-y xxl ale te też zaczęły ciec w kroku po niecałym roku.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: śpiochy, wodery

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych