Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Produkty muchowe Traper

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
886 odpowiedzi w tym temacie

#881 OFFLINE   Richi55

Richi55

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 418 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 20 marzec 2025 - 08:30

Komfort też się liczy.Pół życia chodziłem w gumowych woderach bo innych nie było,wystarczy

• hi tower lubi to

#882 OFFLINE   Archanioł

Archanioł

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 20 marzec 2025 - 22:19

Kup na Ali
W tej cenie wybierzesz coś naprawdę dobrego.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

#883 OFFLINE   trout master

trout master

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4520 postów
  • LokalizacjaRZ
  • Imię:Arko

Napisano 20 marzec 2025 - 22:46

Komfort? Rozumiem. Ale 2-3 razy w roku? Sam latem wskakuje w zwykle niskie wodery (zielone PCV czy stare gumowe czarne) i cieszę się że w te, zaciepłe dni, mogę się schłodzić w takich warunkach. Jak najbardziej komfort. A mam od Ikon, przez Guide po G4 (wszystkie po pachy) czy krótkie (do pasa) Scierra. Zimą wyłącznie ciepła guma czyli neopreny. Ale ja już stary jestem i .... komfort inny. I myślenie.

Trafnego wyboru życzę i komfortu.
Pozdro znad Sanu.
  • Sławek Oppeln Bronikowski, Pisarz.......ewski Piotr i SzczupakRzeczny lubią to

#884 OFFLINE   OloPe

OloPe

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1100 postów
  • LokalizacjaOtwock

Napisano 21 marzec 2025 - 08:00

Też ostatnio co raz częściej (zwłaszcza na krótkie wypady) sięgam po stare gumowe spodniobuty. Wydaje mi się szybciej, mobilniej. Odpada zakladanie bielizny, śpiochów, butów, wiązanie.
Co do Trapera to kiedyś na mnie bardzo dobre wrażenie zrobiły Jukony. Nie kupiłem bo akurat rozmiar nie pasował.
  • Sławek Oppeln Bronikowski, Pisarz.......ewski Piotr i zeralda lubią to

#885 OFFLINE   Archanioł

Archanioł

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 21 marzec 2025 - 09:57

Richi55, on 20 Mar 2025 - 07:30, said:

Komfort też się liczy.Pół życia chodziłem w gumowych woderach bo innych nie było,wystarczy

Pytanie co i do czego potrzebujesz, czy wysokie tradycyjne spodniobuty, czy wystarczy do pasa czy wodery po pachwiny, czy z neoprenową skarpeta, czy z wbudowanym kaloszem?

Jak tradycyjne to z tych tanich szedłbym w Visiona - o zgrozo- jakość jak w każdych tanich, a serwis przynajmniej szybki i bezproblemowy, ewentualnie możesz coś w Taimen.com szukać- jakość podobna ale z serwisem już gorzej.

Do pasa z wbudowanym kaloszem używałem chwile Gamakatsu - fajne, ale wróciłem do podobnych ale ze skarpeta i osobnymi butami.

No i są wodery do pachwin - z kaloszem  i skarpeta, gumowe, z pcv czy tez oddychające.

Ja na codzień mama spodniobuty z Orvisa -grube i mocne ..dlatego na lato zamieniam na jakieś tanie cienkie z Aliexpress (Ego miało je w swojej ofercie pod swoim logo) albo kupione też na Alie - do pasa z neoprenowa skarpetą. Fajna opcja na chodzenie w wysokiej trawie po rosie, do brodzenia w płytszej wodzie czy małych leśnych strumykach.

#886 OFFLINE   Richi55

Richi55

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 418 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 21 marzec 2025 - 15:36

Chodzi mi o tradycyjne z neoprenową skarpeta.Mam teraz do pasa i jestem zadowolony.Problem polega na tym,że jest tego cała kupa ale diabeł tkwi w szczegółach.Szukam solidnych gaci z tego co jest tańsze to nie ma mojego rozmiaru.Są solidne z Taimenia za rozsądne pieniądze,ale z tą firmą nie miałem nigdy styczności.Z kolei Ali jest tego trochę nawet z logo Simmsa i pisze że sklep też Simmsa ,trochę tego mają ale cena za krótkie ok.600 super ale jak doliczyć Vat i cło a może tak być bo różnie bywa to wtedy to już nie jest ciekawa cena i gacie 3 warstwowe po całości no i jakby co to trzeba samemu reperować.Także nie jest lekko.

#887 OFFLINE   Mysha

Mysha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1097 postów
  • LokalizacjaOstrołęka

Napisano 21 marzec 2025 - 18:13

Używałem Jukonów. Ciorałem je przez 1,5 roku i w końcu się rozpadły. Przy normalnym łowieniu powinny posłużyć kilka lat. Ja łowię w ekstremalnych warunkach- sporo chodzę, jest dużo trzciny, krzaków i błota. Prócz tego często zdarza mi się podchodzić ryby na kolanach. Serwis- pierwszą parę mi wymienili na gwarancji, po dłuższych pierepałkach, z drugą nie chciało mi się wozić, wisi w garażu.
  • Darek P lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych