Czy jest ktoś na szkierach Blekinge lub ma jakieś informacje? Jak z braniami?
Szwecja
#2321 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2021 - 10:07
#2322 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2021 - 06:39
- wobler129 lubi to
#2323 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2021 - 10:09
dużym akwenie i też dupy nie urywa.
Ryby sporo ale nie biorá i trzeba sié
namachać.
#2324 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2021 - 18:47
- wobler129 lubi to
#2325 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2021 - 06:14
Czy jest ktoś na szkierach Blekinge lub ma jakieś informacje? Jak z braniami?
Właśnie wracam. Woda ciepła, brania anemiczne, 2-3 razy więcej spada ryb niż doholowanych do ręki, tylko jedną rybę musiałem odpinać peanami, ale ryb widać sporo. Mi średnio wychodziło 3-4 ryby dziennie, ale bez napinki rano i wieczorem po 2 godziny. Raz miałem 8 ryb, rozmiarowo średnia 70-90 cm. Robi się chłodniej, powinno być lepiej.
- wobler129 lubi to
#2326 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2021 - 12:11
#2327 ONLINE
Napisano 19 wrzesień 2021 - 12:19
Właśnie dzisiaj, mój kumpel kupował dla nas pozwolenia na październik i nie miał problemów
#2328 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2021 - 15:09
Cześć panowie, korzystacie z Ifiske?. A mianowicie znalazłem jezioro i nie mam jak kupić licencji przez neta. Czy jest możliwość, że jest to woda prywatna ?.
Jest możliwość, że właściciel wody nie współpracuje z iFiske. Może z Inatur? A może też nie...
Trafiłem w tym roku nad rzeczkę w Laponii, na której interesujący mnie odcinek gospodarz łowiska sprzedawał licencje wyłącznie osobiście i wyłącznie za gotówkę.
Miał oldschoolową blaszaną kasetkę, samokopiujące bloczki i niechętnie mówił po angielsku.
Miał też wspaniałe lipienie pod opieką
Użytkownik Marvin edytował ten post 19 wrzesień 2021 - 15:21
- BOB lubi to
#2329 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2021 - 15:22
Dzięki. Na wiosnę też płaciłem prze Ifiske widocznie tej wody nie mają.
Użytkownik Szczepek2 edytował ten post 19 wrzesień 2021 - 15:24
#2330 ONLINE
Napisano 19 wrzesień 2021 - 15:40
Ok.
Dzięki. Na wiosnę też płaciłem prze Ifiske widocznie tej wody nie mają.
Na część szwedzkich wód można kupić licencje na Fiskekort: https://www.fiskekort.se/ (innych wód niż na ifiske)
#2331 OFFLINE
Napisano 20 wrzesień 2021 - 08:21
Kilka lat temu probowalem kupic dla znajomych na rzekie trociowa i nie stety sie nie udalo.Jak to wyglada dzis?
#2332 OFFLINE
Napisano 20 wrzesień 2021 - 09:17
#2333 OFFLINE
Napisano 20 wrzesień 2021 - 09:51
Panowie czy nie bylo zadnych problemowo z zakupem karty przez ifiske?
Kilka lat temu probowalem kupic dla znajomych na rzekie trociowa i nie stety sie nie udalo.Jak to wyglada dzis?
nie wiem na jaka rzekę trociowa kupowałeś, w tym roku bez problemu kupowałem na dwa różne jeziora
#2334 OFFLINE
Napisano 20 wrzesień 2021 - 10:01
Zapewne wszystko zależy od tego, czy dzierżawca (właściciel?) podpisał z nimi umowę. Niektóre wody przynależą do np. spółek leśnych i zezwoleń w sprzedaży on-line nie znalazłem.
- przem lubi to
#2335 OFFLINE
Napisano 20 wrzesień 2021 - 11:35
#2336 OFFLINE
Napisano 20 wrzesień 2021 - 15:10
Panowie czy nie bylo zadnych problemowo z zakupem karty przez ifiske?
Od kilku lat kupuję przez ifiske. Żadnych problemów.
#2337 OFFLINE
Napisano 21 wrzesień 2021 - 19:47
#2338 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2021 - 19:19
Pogoda do dzisiaj w miarę stabilna , zachmurzenie , lekki wiatr , temperatura wody od 14.1 do 14.5 (co według lokalesow oznacza ze będzie ciężko ).
Walczymy od poniedziałku , jesteśmy na wodzie minimum 8h - do chwili obecnej , jedno branie ;-)
Sprawdziliśmy duża cześć miejscówek na zatoce , południe z płytsza woda , północne zatoki , blaty , górki . Łowilismy w rejonach ławic śledzia . Zero.
Dzisiaj pogoda się odmieniła , spadło ciśnienie i zmienił się kierunek wiatru. Może to coś zmieni. Jednak nie ukrywam ze wiara w nas powoli umiera ;-) Ma ktoś może doświadczenie w łowieniu w tym rejonie w okresie września i może podrzucić jakiegoś tipsa , na jakiś rejonach się skupić ? Może robimy coś bardzo źle ;-) Dzięki .
#2339 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2021 - 19:30
Nie łowić w Zatoce lecieć dalej. I szukać. Kilkanaście rzutów w miejscu i następne miejsce.Jesteśmy z kumplem na Syrsan - baza na wyspie , u Petera :-)
Pogoda do dzisiaj w miarę stabilna , zachmurzenie , lekki wiatr , temperatura wody od 14.1 do 14.5 (co według lokalesow oznacza ze będzie ciężko ).
Walczymy od poniedziałku , jesteśmy na wodzie minimum 8h - do chwili obecnej , jedno branie ;-)
Sprawdziliśmy duża cześć miejscówek na zatoce , południe z płytsza woda , północne zatoki , blaty , górki . Łowilismy w rejonach ławic śledzia . Zero.
Dzisiaj pogoda się odmieniła , spadło ciśnienie i zmienił się kierunek wiatru. Może to coś zmieni. Jednak nie ukrywam ze wiara w nas powoli umiera ;-) Ma ktoś może doświadczenie w łowieniu w tym rejonie w okresie września i może podrzucić jakiegoś tipsa , na jakiś rejonach się skupić ? Może robimy coś bardzo źle ;-) Dzięki .
Ja tak to widzę na Syrsan.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
#2340 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2021 - 19:35
Jesteśmy z kumplem na Syrsan - baza na wyspie , u Petera :-)
Lokalsi mówią, że ta temperatura wody jest za wysoka, czy za niska?
Z jakiego kierunku wiał dotąd wiatr ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych