Ģłębokie to ile metrów?Panowie czy był ktoś z was w Szwecji na duzym głębokim jesiorze na początku lipca. Jak wtedy wygląda sytuacja z braniami?
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 17 marzec 2023 - 14:15
Ģłębokie to ile metrów?Panowie czy był ktoś z was w Szwecji na duzym głębokim jesiorze na początku lipca. Jak wtedy wygląda sytuacja z braniami?
Napisano 17 marzec 2023 - 14:35
Ģłębokie to ile metrów?
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Napisano 17 marzec 2023 - 15:51
Moim zdaniem będzie jak w PL. Połowisz sobie z rana i wieczorem na grubo. Jak w ciągu dnia bedzie lampa to najwyżej się pokąpiesz
Użytkownik rower26 edytował ten post 17 marzec 2023 - 15:51
Napisano 17 marzec 2023 - 16:03
Napisano 17 marzec 2023 - 16:14
z rana czyli od 3 do 7, a wieczorem czyli od 20 do 00
Napisano 17 marzec 2023 - 16:37
Hmmm , tam już w czerwcu jest 22h widno. No ale zobaczymy , coś wie powinno dać złowić
Napisano 17 marzec 2023 - 22:46
Panowie czy był ktoś z was w Szwecji na duzym głębokim jesiorze na początku lipca. Jak wtedy wygląda sytuacja z braniami?
ogólnie przez wakacje jest LIPA czuli od poczatku lipca do końca sierpnia a czasem i na poczatku wrzesnia
słońce w ostatnich latach mocno tam grzeje , woda jest nagrzana i konkretne ryby pochowane w głebinach
oczywiście jak rybne jezioro to cos złowisz zawsze
ale zeby połowić to 4 rano i po 20:00 ale ze wskazaniem na RANO
no ale bywa że jest taki dzięń ze biora nie zwazajac na słońce i tyle
aa i czasami przepis mówi że nie można łapac po zmroku na jeziorze czyli po zachodzie słońca i radze uważac bo straznik przyrody jak złapie Was to kilka tys koron kary
ich nie widac i sie nie czepiają zwykle ale dokoła jeziora sa kamery zawsze w budkach dla ptaków powsadzane i na drzewach , nawet w najwiekszej dziórze sie zdarza
to na zezwoleniu wedkarskim jest napisane czy wolno łapać w nocy
Użytkownik selk edytował ten post 17 marzec 2023 - 22:58
Napisano 17 marzec 2023 - 23:19
Napisano 18 marzec 2023 - 00:21
Napisano 18 marzec 2023 - 10:05
Może ktoś wie, czy na jeziorach wokół Vaxjo jest jeszcze lód?
Użytkownik Alaryk edytował ten post 18 marzec 2023 - 10:05
Napisano 24 marzec 2023 - 11:09
Szanowni Forumowicze, mam pytanie dotyczące jeziora Mjorn.
Czy ktos z Was bywał/łapał ostatnio? Wybieram sie z biura nad tę wodę. Chętnie przeczytan też opinię o tej wycieczce organizowanej przez Fishing Tour. Może być na priva. Z góry dziękuję.
Napisano 24 marzec 2023 - 11:14
Napisano 24 marzec 2023 - 16:13
Hej, w zeszłym roku pojechałem z tatą do Szwecji na pierwszy zagraniczny wyjazd wędkarski. W połowie września pojechaliśmy nad jezioro Storsjon z eventurem. Niestety ryby nie dopisały, marne efekty nie tylko u nas, ale i u innych wędkarzy odwiedzających tą wodę po raz n-ty. Tata nie jest bardzo zaawansowanym wędkarzem, a woda była przez tydzień łowienia bardzo trudna. Stąd moje pytanie, ponieważ nie chcemy się poddawać i planujemy kolejny wyjazd z nastawieniem głównie na szczupaka. Jedyny termin jaki nam pasuje to druga połowa września i czy w tym czasie wyprawa taka ma sens? Zastanawiamy się w tym roku nad szkierami, które wydają się być łatwiejsze do rozgryzienia. Są lepsze opcje? mowa o np. wyjeździe na Rugię z przewodnikiem. Co radzicie po własnych doświadczeniach?
Napisano 24 marzec 2023 - 16:46
Napisano 24 marzec 2023 - 16:55
Napisano 24 marzec 2023 - 16:57
Moim zdaniem w jeziorze łatwiej znaleźć ryby - szkiery są bardziej nieprzewidywalne...
Napisano 24 marzec 2023 - 17:02
obejrzyj " pike fight " na YT , łowia na różnych jeziorach , moze któreś Ci wpadnie w oko , oni na pewno wiedzą gdzie jest duża ryba
Identyfikujesz te jeziora?
Napisano 24 marzec 2023 - 17:15
Hej, w zeszłym roku pojechałem z tatą do Szwecji na pierwszy zagraniczny wyjazd wędkarski. W połowie września pojechaliśmy nad jezioro Storsjon z eventurem. Niestety ryby nie dopisały, marne efekty nie tylko u nas, ale i u innych wędkarzy odwiedzających tą wodę po raz n-ty. Tata nie jest bardzo zaawansowanym wędkarzem, a woda była przez tydzień łowienia bardzo trudna. Stąd moje pytanie, ponieważ nie chcemy się poddawać i planujemy kolejny wyjazd z nastawieniem głównie na szczupaka. Jedyny termin jaki nam pasuje to druga połowa września i czy w tym czasie wyprawa taka ma sens? Zastanawiamy się w tym roku nad szkierami, które wydają się być łatwiejsze do rozgryzienia. Są lepsze opcje? mowa o np. wyjeździe na Rugię z przewodnikiem. Co radzicie po własnych doświadczeniach?
jak lubisz oglądac pływajace foki to polecam szkiery w tym terminie
Napisano 24 marzec 2023 - 17:20
Napisano 24 marzec 2023 - 17:27
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych