Rozumiem, że to wielu osobom nie załatwia sprawy, bo muszą planować z wyprzedzeniem, ale ja - w sytuacjach niepewnych - kupuję bilet z dnia na dzień w Unity. Płacę w okienku przed wjazdem na prom.
To pewnie nie rezerwujesz też żadnej kwatery?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 18 luty 2021 - 16:38
Rozumiem, że to wielu osobom nie załatwia sprawy, bo muszą planować z wyprzedzeniem, ale ja - w sytuacjach niepewnych - kupuję bilet z dnia na dzień w Unity. Płacę w okienku przed wjazdem na prom.
Napisano 18 luty 2021 - 16:51
Wracajac nieco do wątku głównego
W chwili obecnej, dostosowując się do sytuacji można zrobić test SARS-CoV-2 na terminalu promowym w Gdańsku
Szczegóły tutaj https://polferries.p...-w-gdansku.html
Dzięki za info, natomiast w tych szczegółach, oprócz informacji o rabacie 20% dla posiadaczy biletów, brakuje mi podstawowego: ile taki test kosztuje?
Napisano 18 luty 2021 - 16:59
Wystarczy zadzwonić
Napisano 18 luty 2021 - 17:09
Trzeba przeczekać do kwietnia i liczyć na zluzowanie obostrzeń. Testy oferowane w terminalach raczej nie mają racji bytu dla wiary, która ma zarezerwowane wszystko z wyprzedzeniem. Mając wypłynięcie dajmy na to w piątek wieczorem, lepiej chyba zrobić test u siebie w mieścinie (bądź najbliższej miejscu zamieszkania) w piątek rano i w razie "pozytywa" nie fatygować się niepotrzebnie nad morze, tylko zacząć dzwonić i próbować przekładać terminy
Napisano 18 luty 2021 - 17:33
Wystarczy zadzwonić
Dzięki za radę. Faktycznie na to nie wpadłem. Trochę trwało zanim ktoś odebrał telefon, ale udało się i już znam cenę.
Najfajniejsze jest to, że wynik może być nierozstrzygnięty. W takim przypadku zalecane jest badanie kolejnej próbki po upływie 24-48 godz, czyli pech, level max.
Napisano 18 luty 2021 - 17:43
Liczę na poluzowanie. Test robię w piątek we Wrocławiu. Wynik ( i datę wyniku mam w sobotę.). Prom z niedzieli na poniedziałek. Będzie słabo jak coś pójdzie nie tak.
Napisano 18 luty 2021 - 18:09
Dzięki za radę. Faktycznie na to nie wpadłem. Trochę trwało zanim ktoś odebrał telefon, ale udało się i już znam cenę.
Najfajniejsze jest to, że wynik może być nierozstrzygnięty. W takim przypadku zalecane jest badanie kolejnej próbki po upływie 24-48 godz, czyli pech, level max.
To podziel sie z nami tą informacją o cenie testu
Użytkownik BOB edytował ten post 18 luty 2021 - 18:09
Napisano 18 luty 2021 - 18:12
Jak to w końcu jest z tymi testami ? Czy w obecnej chwili są wymagane na prom Stenaline z Gdyni ? Wyjazd mamy dopoiero 15 maja... lecz nie ukrywam że to medialne kłamstwo i oszustwo związane z tą niby pandemią mocno mnie irytuje.
Napisano 18 luty 2021 - 19:49
Nie rezerwuję, jeżdżę pod namiot. Jeszcze nigdy nie byłem w Szwecji inaczej (raz mi się zdarzyło na kempingu, poza tym na dziko)
Napisano 18 luty 2021 - 19:53
To podziel sie z nami tą informacją o cenie testu
Badania robi laboratorium Synevo. https://store.synevo.pl/
Koszt to aż 600 zł
I nawet rabat 20% dla posiadaczy biletów na prom, niewiele już pomaga.
P.S. Ciekawe czy jak zrobię test w swoim szpitalu za 69 zł i dam tłumaczowi przysięgłemu to czy będzie honorowane przez Szwedów?
Napisano 18 luty 2021 - 20:26
Grzesiek, będzie ważny.
Napisano 18 luty 2021 - 20:45
Badania robi laboratorium Synevo. https://store.synevo.pl/
Koszt to aż 600 zł
I nawet rabat 20% dla posiadaczy biletów na prom, niewiele już pomaga.
P.S. Ciekawe czy jak zrobię test w swoim szpitalu za 69 zł i dam tłumaczowi przysięgłemu to czy będzie honorowane przez Szwedów?
Za 69 to nie ten test
Napisano 19 luty 2021 - 15:46
Napisano 19 luty 2021 - 17:25
Napisano 19 luty 2021 - 17:32
Napisano 19 luty 2021 - 17:44
Napisano 19 luty 2021 - 17:57
Może Szwedzi poprostu wierzą , że jak wprowadzili taki obowiązek ,to wjeżdżający się do niego stosują.
Napisano 21 luty 2021 - 20:10
Nie wiem czy to aby nie wyglada tak że jak jedziesz turystycznie to test. Jak do roboty to bez testu?
Znajomy byl teraz kilka dni w Polsce i jak wracał to wystarczyło ze pokazal umowę o pracę. Osoby które tu mieszkają i pracują nie muszą robic testów.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Napisano 22 luty 2021 - 12:36
Użytkownik TERMOS edytował ten post 22 luty 2021 - 12:43
Napisano 22 luty 2021 - 12:47
Dziéki za informacjé.Szwedzi sa zwolnieni z testow.
Natomiast Obywatele EU musza miec wazne zaswiadczenie ze robil test w ciagu ostatnich 48 godzin. Chonorowane w jezyku Norweskim, Dunskim, Szwedzkim, Angielskim.
Obywatele PL zwolnieni sa od posiadania testow jedynie za wyjatkiem
1-kiedy maja Szwedzki wazny ID (tymczasowy dowod)
2.pracuja tu na stale - patrz nr 1
3.Zalogi statkow
4.Zalogi samolotow
5.Firmy transportowe.
6.moglem cos przeoczyc ale pytalem kilku znajomych ktorzy lecieli oraz plyneli w ostatnimi czasie.
Na lotnisku obsloga sprawdza wazny, dokument, test itp. wiec nie ma szans ze ktos wejdzie na podklad bez.
Mozna taki test wykona na lotnisku Nie kosztuje to - Co laska.
Co do statku mysle ze jest podobnie z wyjatkiem testu, niestety nie wiem czy mozna zrobic go na miejscu w porcie.
Wazne to ze w Szwecji nie ma kwarantanny i tak radio i telewizia swoje a zasmarkani obywatele biegaja wszedzie i tak bez masek choc gdzie nie gdzie ktos smignie.
Maski rekomendowane sa w komunikacji miejskiej.
Moze komus sie przyda.
PS. Z tego co Mi wiadomo wszystko to narazie do konca marca o ile nie przedlozy.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych