Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Łodzie aluminiowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1310 odpowiedzi w tym temacie

#1141 OFFLINE   szczuply_maciek

szczuply_maciek

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 346 postów
  • Lokalizacjatam gdzie szczupłe :-)
  • Imię:Maciek
  • Nazwisko:Mazur

Napisano 15 sierpień 2021 - 18:52

@murek nie wprowadzaj w błąd. Nie trzeba mieć przeglądu co rocznego dla przyczepy do 750kg czyli przyczepy lekkiej. Co do wodowania w zimowym sezonie, wodowałem kilka razy nie miałem jakiś niespodzianek z zamarzanie kół.

#1142 OFFLINE   psulek

psulek

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 4922 postów
  • LokalizacjaWilcza Dziura :) /Piaseczno/Wa-wa

Napisano 15 sierpień 2021 - 19:27

Ja raz miałem, że przyrdzewiał bęben i kółko stanęło, a że było mokro i przyczepa pusta, to ładnie się ślizgało i zorientowałem się po około 40km. Wjechałem w polną drogę, rura i odpuściło na wertepach, ale płaskie w oponie wytarło. Pewnie jakby była załadowana, to by puściło od razu.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik psulek edytował ten post 15 sierpień 2021 - 19:27

#1143 OFFLINE   tomchaf11

tomchaf11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 362 postów
  • LokalizacjaSIEDLCE

Napisano 15 sierpień 2021 - 19:38

Panowie to chyba temat o łódkach a nie przyczepkach

#1144 OFFLINE   @Brig

@Brig

Przedstawiciel marki KFP Watersports

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Arek

Napisano 15 sierpień 2021 - 19:42

@murek nie wprowadzaj w błąd. Nie trzeba mieć przeglądu co rocznego dla przyczepy do 750kg czyli przyczepy lekkiej. Co do wodowania w zimowym sezonie, wodowałem kilka razy nie miałem jakiś niespodzianek z zamarzanie kół.

🚤🚤🚤🚤🛥️🛥️🛠️
Z tą wiedzą którą posiadasz, to możesz Krzyśkowi @nurek28 nie murek :-), co najwyżej lampy w przyczepce przecierać :-)
,, wodowałem kilka razy '' łał ostro 😂😂

Użytkownik @Brig edytował ten post 15 sierpień 2021 - 19:49

#1145 OFFLINE   Krzysiek_Wroclaw

Krzysiek_Wroclaw

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 26 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:P

Napisano 18 sierpień 2021 - 18:26

Witam kolegów.
Myślę że czas przesiąść się z pontonu (Bush Crab 4,0 m) na łódź. Chciałbym aby to była łódka aluminiowa.
Wymyśliłem sobie coś koło 4,0 metrów. Po pontonie został mi silnik 20 KM z kolumną S i rozruchem elektrycznym (prawie 60 kg wagi).
Dlatego łódka musi mieć pawęż pod taką kolumnę i nie może ważyć zbyt dużo. Chciałbym aby to było do 200 kg. Z wyposażenia za minimum uznaje płaską podłogę, pompę zenzową i kilka schowków.
Wstępnie w grę wchodzi Skylla 370, Kimple Catch 430 (i zlecenie komuś zabudowy), Brema V 390 (ale to aż 240 kg) i Gelex 390.
Ze względu na posiadany silnik musiałem odrzucić Tangiri, Thor-y i inne Kimple.
Czy są jeszcze jacyś sensowni producenci którzy robią fajne łódki o pożądanych przeze mnie parametrach? Pomóżcie!

#1146 OFFLINE   nurek28

nurek28

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1584 postów
  • LokalizacjaMazury

Napisano 18 sierpień 2021 - 20:12

Ja woduje trzy cztery razy w tygodniu od 1 maja do końca grudnia. Że Ci się to nie przydażyło to się ciesze. Ja od 25 lat woduje i jak tylko zaczęłem używać z najazdowym to takie sytuacje w sezonie zimowym zaczęły się przydażać i na następny sezon zmieniłem na sztywną ośke.

Użytkownik nurek28 edytował ten post 18 sierpień 2021 - 20:12

#1147 OFFLINE   Pietruk

Pietruk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2326 postów
  • LokalizacjaŁomża
  • Imię:Piotr

Napisano 18 sierpień 2021 - 21:14

Witam kolegów.
Myślę że czas przesiąść się z pontonu (Bush Crab 4,0 m) na łódź. Chciałbym aby to była łódka aluminiowa.
Wymyśliłem sobie coś koło 4,0 metrów. Po pontonie został mi silnik 20 KM z kolumną S i rozruchem elektrycznym (prawie 60 kg wagi).
Dlatego łódka musi mieć pawęż pod taką kolumnę i nie może ważyć zbyt dużo. Chciałbym aby to było do 200 kg. Z wyposażenia za minimum uznaje płaską podłogę, pompę zenzową i kilka schowków.
Wstępnie w grę wchodzi Skylla 370, Kimple Catch 430 (i zlecenie komuś zabudowy), Brema V 390 (ale to aż 240 kg) i Gelex 390.
Czy są jeszcze jacyś sensowni producenci którzy robią fajne łódki o pożądanych przeze mnie parametrach? Pomóżcie!

Uważam że w obecnym czasie nie ma sensu przywiązywanie się do sprzętu, covid trochę namieszał, ale zaraz wszystko wróci do normy. 

Sprzedaj silnik i kup taką łódź która Ci się podoba i do niej dobierz silnik.

Tak Ci wyjdzie taniej i będzie Pan zadowolony i zaoszczędzi czas.

• Radbraw lubi to

#1148 ONLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów
  • Imię:adam

Napisano 18 sierpień 2021 - 21:32

Brema też jwst pod stopę L

Użytkownik siarq edytował ten post 18 sierpień 2021 - 21:33

#1149 OFFLINE   Krzysiek_Wroclaw

Krzysiek_Wroclaw

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 26 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:P

Napisano 18 sierpień 2021 - 21:38

Uważam że w obecnym czasie nie ma sensu przywiązywanie się do sprzętu, covid trochę namieszał, ale zaraz wszystko wróci do normy. 
Sprzedaj silnik i kup taką łódź która Ci się podoba i do niej dobierz silnik.
Tak Ci wyjdzie taniej i będzie Pan zadowolony i zaoszczędzi czas.

Problem w tym że na razie postanowiłem kupić łódź, ale jeszcze nie jestem przekonany do sprzedaży pontonu. Jak jedziemy do Szwecji to jest wygodnie spakować wszystko do busa i zwodować się w dowolnym miejscu. Nie jeździłem z przyczepką i muszę się do tego przekonać. Dlatego próbuje coś dopasować do tego co mam. Dorosłem aby w sezonie trzymać łódź w stanicy i po pracy wyskoczyć na ryby pomijając etap rozkładania pontonu.
Co więcej z silnika jestem bardzo zadowolony, mam go od nowości i cenię to że we dwóch wkładamy go na stojak, i pod domem mogę go przepłukać z słonej wody, wymienić olej itp.
Ale dzięki za radę.

#1150 OFFLINE   Grubyziom

Grubyziom

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 162 postów
  • LokalizacjaGrudZiadz
  • Imię:Bartek
  • Nazwisko:Czerwiński

Napisano 19 sierpień 2021 - 07:23

Thor 370’na stopę s miałem . Na 20
Hondzie spoko pływali ale banan na twarzy był jak była 25 suzuki

#1151 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago
  • Imię:bruno
  • Nazwisko:dadej

Napisano 01 wrzesień 2021 - 04:07

A ja tak odbudowalem ludke 5.6 m dluga 2 szeroka

Załączone pliki

• Biesan, nurek28 i chlodnica lubią to

#1152 OFFLINE   Incza

Incza

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 13 postów
  • LokalizacjaToruń
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:I

Napisano 01 wrzesień 2021 - 09:10

Witam kolegów.

Krzysiek Skylla 370 odpada - waga co prawda jest do 200 kg a dokładnie 180 kg dla Skylla pro (pokład basowy) ale silnik z długą kolumną L. Posiadam taką łódkę 20 km trochę przymało. Także jeżeli Skylla 370 to obowiązkowa zmiana silnika.

#1153 OFFLINE   _PABLO_

_PABLO_

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 30 postów
  • Lokalizacjaświat/europa/polska

Napisano 02 wrzesień 2021 - 05:32

A może coś ze stajni Himera?
Wyglądają dobrze. Cena też jest całkiem spoko. Tylko pytanie... czy ktoś już tym pływał ??? 🤔🤔🤔

#1154 OFFLINE   wuran

wuran

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2177 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Marcin

Napisano 02 wrzesień 2021 - 06:29

Witam kolegów.

płaskodenna SEL460, robią chłopaki z Wwy, miałem taką, fajnie [pływała, wodowałeś się na 10 cm wody bo gdzie tyle ma zanurzenia, na 20hp hondzie pływała dobrze w ślizgu z dwoma osobami. Waga do 200kg, robia pod krótka i długa stopę

#1155 OFFLINE   bassy

bassy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1950 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 02 wrzesień 2021 - 10:07

https://www.olx.pl/d...67-ID7EKDh.html to jest ten sel o którym pisze kol. wuran

Użytkownik bassy edytował ten post 02 wrzesień 2021 - 10:08

#1156 OFFLINE   crizz100

crizz100

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1214 postów
  • Lokalizacjamultikonto (@esoxx87, @Marcisio1, @esexlucius)

Napisano 02 wrzesień 2021 - 11:34

Krzysiek Skylla 370 odpada - waga co prawda jest do 200 kg a dokładnie 180 kg dla Skylla pro (pokład basowy) ale silnik z długą kolumną L. Posiadam taką łódkę 20 km trochę przymało. Także jeżeli Skylla 370 to obowiązkowa zmiana silnika.

Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest zmiana silnika, każdy kto trochę już pływa odradzi Ci krótka stopę zwłaszcza przy łodzi 400cm.
Rozumiem Cię bo sam miałem takie myśli ale na szczęście dałem się przekonać i teraz wiem że byłoby to nieporozumienie
  • Krzysiek_Wroclaw lubi to

#1157 OFFLINE   jankee

jankee

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 79 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 02 wrzesień 2021 - 20:50

" każdy kto trochę już pływa odradzi Ci krótka stopę zwłaszcza przy łodzi 400cm.
Rozumiem Cię"
Haha
Dobry człowieku, długość stopy nie zależy od długości łódki.
Poczytaj trochę o tym chociażby tu na forum.

#1158 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago
  • Imię:bruno
  • Nazwisko:dadej

Napisano 02 wrzesień 2021 - 21:32

Maja lodka ma 5.6 m 2.10m szeroka i tez krotka stopa jankee ma racje zalezy co sobie zamowisz mozesz

Użytkownik sharkfishing edytował ten post 02 wrzesień 2021 - 21:35

#1159 OFFLINE   @Brig

@Brig

Przedstawiciel marki KFP Watersports

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Arek

Napisano 02 wrzesień 2021 - 22:44

Ja wiem, że o gustach się nie dyskutuje
Ale chłopaki, bez jaj, od sela jest ładniejsza nawet zwykła wanna 😁
Chyba Rambo miał zaatakować nią Pentagon 😂😂

Krzysiek _Wrocław poszukaj na olku, podobnej do skylli 360, znajdziesz na krótką stopę, jako tako to pływa na 20, jak nie dowalisz klamotów, czyli golas i dwóch po 90 kg pójdzie 😁
Blacha tylko 3 mm

Użytkownik @Brig edytował ten post 02 wrzesień 2021 - 23:29

• pursuit lubi to

#1160 OFFLINE   crizz100

crizz100

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1214 postów
  • Lokalizacjamultikonto (@esoxx87, @Marcisio1, @esexlucius)

Napisano 20 wrzesień 2021 - 20:51

...

Użytkownik crizz100 edytował ten post 20 wrzesień 2021 - 20:54

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych