Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Łodzie aluminiowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1383 odpowiedzi w tym temacie

#1381 OFFLINE   wykrzyknik

wykrzyknik

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 159 postów
  • LokalizacjaWawa

Napisano 19 marzec 2025 - 14:14

Nie pływałem 390 więc na to pytanie nie odpowiem. Jedynie zalecam przepłynięcie się i jedną i drugą i wtedy podejmowanie decyzji. To są dwie zupełnie inne łodzie, inne dna, inne bakisty, inne wymiary.

#1382 OFFLINE   wuran

wuran

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2184 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Marcin

Napisano 04 kwiecień 2025 - 19:46

obydwie mają niestety montaż na burtach tylko na relingach, co dla mnie jest piekielnie niewygodne. Dziwne w przypadku winki, która ma przecież płaskie burtu a wystarczy zwykła szyna i już montaż lepszy niż na relingach,

vinka może mieć normalny łódkowy winyl a skylla gąbkę powyklejaną, która mi nie odpowiadała, łatwo było ją uszkodzić, a czarna nagrzewała się w słoneczne dni

Nie pływałem żadną z nich, miałem kiedyś skylle 370 i miała dla mnie trochę wad. Jak piszą inni popływaj, niestety w Polsce chyba nie ma zwyczaju tzw on water days gdzie sprzedawcy reprezentują łodzie na wodzie i można obejrzeć jej inaczej niż na przyczepie.

#1383 OFFLINE   wykrzyknik

wykrzyknik

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 159 postów
  • LokalizacjaWawa

Napisano 05 kwiecień 2025 - 07:34

W Skylli burta od góry jest płaska w Vince nie. Pracujemy nad wprowadzeniem szyn montowanych albo od wewnętrznej strony burty albo zamiast relingi. Jednak właśnie ze względu na to, że góra burty jest w kształcie fali nie jest to takie proste żeby nie wyglądało to zwyczajnie szpetnie. Najprostrzym rozwiązaniem jest wspawanie profila od wewnętrznje strony burty ale też nie wygląda to super.

#1384 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2357 postów
  • LokalizacjaWarmia&Mazury, kraina 3000 jezior w dorzeczu Wisły i rzek pobrzeża Bałtyku

Napisano 14 kwiecień 2025 - 07:48

Czy jest ktoś kto posiada łódź King 430? Jaki realnie silnik jest potrzebny do tej łodzi, 60?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych