To może jak najlepiej docierać silnik? W instrukcji jesienia jak dobrze pamietam to nie bylo wzmianki o mieszance 30:1 teraz na stronie dystrybutora juz jest ze pierwsze 10h 30:1. Czy swoje 2t docieraliscie na 30:1 czy 50:1?
Jak wyglada prawidłowe docieranie? Czy lepiej te 10h z jedną prędkością sobie pływać czy trzeba go przedmuchac pod maksymalne na chwile?
Dziękuję za każdą podpowiedź
Pozdrawiam
Silnik Storm 13.5
Ja w instrukcji nie mam ani słowa o docieraniu ani o większej mieszance , lecz pierwsze godziny wyśrodkowałem i lałem 1-40 bo 1-30 wydawało mi się za dużo. Pierwsze 30 min po odpaleniu na wodzie chodził silnik na wolnych obrotach ( nie pływając ) tak zwane " "pyrkanie" kolejne 30 min do 2-giej godziny pływanie w okolicach 2500obr , kolejne godziny wprowadzanie łódki w ślizg czyli krótkie odkręcenie manetki i pływanie w śligu w okolicach 3500obr po 5 godzinie krótkie przeloty z odkręcona manetką ma maxa. I z powrotem ślizg w okolicach 3500obr.
Mnie by interesowało jakie oleje lejecie do swoich stormów 2t 😁ja np leje motul outboard 2t synth.