Silniki Storm
#141 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2018 - 22:47
#142 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2018 - 10:13
#143 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2018 - 11:16
nie wiem czy dobrze przeczytalem opis silnika 6km że one nie mają dołączonej lini paliwowej do zestawu ? trzeba osobno kupować ?
#144 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2018 - 11:26
Prawdopodobnie tak, na pewno w mojej 7KM nie ma linii paliwowej. Linię dodają do silników bez wewnętrznego zbiornika.
Nie wiem czy pytasz o 2T czy 4T, ale 2T ma zbiornik jakieś 2.5L, nawet przy maks obrotów wystarcza na jakieś 1.5-2godzin pływania.
#145 ONLINE
Napisano 22 listopad 2018 - 17:04
Przewodu paliwowego -gruszki-zbiornika nie mają ale jest wyjście na złączkę paliwową . Tak jest w 6 KM 2T
#146 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2018 - 22:47
no właśnie a to dodatkowy koszt...mi chodzi o 6km 4takt
#147 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2018 - 09:41
No, tam jest zbiorniczek lekko ponad litr, więc faktycznie mógłby za często wołać o papu.
Ostatnio zacząłem zerkać na też na większe silniki Storma, 13.5-18KM 2T. Ciekawe jest to, że faktycznie występuje tu niby ta jednostka 18KM, ale...według opisu ma te same obroty, te same śruby, przełożenie przekładni to samo co wersje 15KM, więc skąd się mają te dodatkowe konie wziąć?
Czy mamy jakichś użytkowników T18?
#148 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2018 - 15:51
No, tam jest zbiorniczek lekko ponad litr, więc faktycznie mógłby za często wołać o papu.
Ostatnio zacząłem zerkać na też na większe silniki Storma, 13.5-18KM 2T. Ciekawe jest to, że faktycznie występuje tu niby ta jednostka 18KM, ale...według opisu ma te same obroty, te same śruby, przełożenie przekładni to samo co wersje 15KM, więc skąd się mają te dodatkowe konie wziąć?
Czy mamy jakichś użytkowników T18?
Popatrz na pojemnosc, srednice cylindrow i porownaj z F15 to dowiesz sie skad te 3 konie dodatkowe ;]
#149 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2018 - 22:49
Z pewnościa gdyby dać temu producentowi zlecenie na wykonanie silnika za taka sama kwote za jaka sa sprzedawane yamahy to wówczas praktycznie nie odbiegałyby od pierwowzoru
Powstaje pytanie czy yamaha dalaby rade zrobic takiego Storma w cenie Storma, bo jezeli made in Japan to po czesci koszt silnikow yamahy zwiazany jest z cala produkcja w Japonii, tam tez placa podatki a stawka godzinowa Japonczyka w porownaniu do Hinczyka to wiecie . Podejrzewam ze koszta produkcji w Japonii sa drozsze niz sam material w kontekscie tych dwoch silnikow. Oczywiscie kazdy wolalby Yamahe i gdyby kosztowala tyle co Storm to nie byloby tematu ale nie kosztuje . Wiadomym jest tez , ze do sluzb ratunkowych nikt Storma nie podepnie ale do wedkarstwa rekreacyjnego?
Ktos szukal podobienstw silnika z innymi na rynku
to jest to samo ?
https://www.ebay.de/...5:rk:4:pf:0
Użytkownik Negra edytował ten post 23 listopad 2018 - 22:55
- Koincydencja i Wartoslaw lubią to
#150 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2018 - 13:16
6.5km za 2700 4takt tylko że nie można wysłać do polski więc ktoś musiałby po to jechać do UK.
#151 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2018 - 21:26
tanie mieso tylko psy jedzą. i to sie sprawdza,
chcesz kupic cos dobreg to kupujesz made in Japan lbo made in Germany
( to taka ogólna uwaga dotycząca wszystkiego z czym mamay doczynienia na codzien)
#152 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2018 - 21:42
Użytkownik Robert.B edytował ten post 24 listopad 2018 - 21:43
- Negra, wicher_dziki_koń i gumowy lubią to
#153 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2018 - 21:46
No to doyebałeś właśnie użytkownikom St.Croix, Abu i fanom mnóstwa innych firm. Zajrzyj do swoich butów i przeczytaj metkę. Z jakiego telefonu korzystasz? Jak napiszesz, że miałeś na myśli silniki, to zważ gdzie się produkuje np. silniki do Mercedesa. Volvo chińskie, Jaguar indyjski. Ja to w ogóle dziwny jestem, bo jeżdżę japońskim autem składanym na Węgrzech i do tego z francuskim silnikiem. No chyba muszę kupić sobie trzymającego normy spalin Volkswagena TDI.
Użytkownik Koincydencja edytował ten post 24 listopad 2018 - 21:58
- suhhar, Negra, marcin186 i 4 innych osób lubią to
#154 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2018 - 22:39
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- suhhar, tost i kaziu_92 lubią to
#155 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2018 - 11:47
No to doyebałeś właśnie użytkownikom St.Croix, Abu i fanom mnóstwa innych firm. Zajrzyj do swoich butów i przeczytaj metkę. Z jakiego telefonu korzystasz? Jak napiszesz, że miałeś na myśli silniki, to zważ gdzie się produkuje np. silniki do Mercedesa. Volvo chińskie, Jaguar indyjski. Ja to w ogóle dziwny jestem, bo jeżdżę japońskim autem składanym na Węgrzech i do tego z francuskim silnikiem. No chyba muszę kupić sobie trzymającego normy spalin Volkswagena TDI.
Wyrzuć Daiwy kup chinczyki bęeziesz miał komplet skoro tak uwielbiasz tą technologię
#156 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2018 - 11:55
Doprecyzuj proszę,co masz na myśli "tą technologię".
Osobiście nie godzę się na uogólnienia, że to dobre, a to złe. Tak samo bronię się przed bełkotem marketingowym, a staram się słuchać opinii użytkowników.
Oceny w stylu "tanie mieso tylko psy jedzą. i to sie sprawdza, chcesz kupic cos dobreg to kupujesz made in Japan lbo made in Germany" rodzą we mnie bunt dla samej zasady.
Nie znam się na silnikach zaburtowych, ale Evinrude, czy Johnson to też sprzęt japoński? Bo raczej nie niemiecki.
Użytkownik Koincydencja edytował ten post 26 listopad 2018 - 12:10
- Goliat i AngusCK lubią to
#157 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2018 - 19:42
Wyrzuć Daiwy kup chinczyki bęeziesz miał komplet skoro tak uwielbiasz tą technologię
Czytanie ze zrozumieniem, to niezwykle ważna umiejętność w życiu każdego człowieka.
Gdzie udało Ci się wyczytać że Hubert jest miłośnikiem Chińskiej techonologii, chciał tylko uzmysłowić oponentom produktów made in PRC że czy chcemy czy też nie nie da się bez nich obejść w życiu codziennym.
Sam czwarty rok pływam Zipp'em a zamieniłem go za Yamahę. Jeśli kiedyś padnie kupie Storm'a lub inny Chiński klon Yamahy.
Użytkownik Małkociniak edytował ten post 29 listopad 2018 - 19:46
- Koincydencja lubi to
#158 OFFLINE
Napisano 02 grudzień 2018 - 20:15
- Piotrek Milupa, Koincydencja, Wartoslaw i 1 inna osoba lubią to
#159 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2018 - 09:02
Niemcy,Japonia cz USA (np.Johnson,Evinrude) robią tak ze nie trzeba po nich poprawiać
#160 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2018 - 09:17
Chiny są w stanie zrobić wszystko,lecz tam kontrola jakosci i dobry materiał tez kosztuje.
Niemcy,Japonia cz USA (np.Johnson,Evinrude) robią tak ze nie trzeba po nich poprawiać
pochodzenie nie decyduje o jakości. To kraje rozwinięte wymyśliły i stosują skracanie trwałości produktów, bo dla producenta bardziej liczy się zysk a nie zadowolony Klient. Jak właściwie zauważyłeś kontrola jakości kosztuje, ale producenci posiadają działy planujące ile dana część ma wytrzymać. Nie produkuje się rzeczy niezniszczalnych, bo to nie opłaca się producentom nawet marek premium. Wracając ad rem. silnik za 30% jego wartości jest atrakcyjny o ile można skutecznie skorzystać z gwarancji. Gdyby Storm miał w ofercie silniki bardziej rozwinięte tzn ładowanie, elektryczny trym itp to sam kupiłbym coś co ma 30-50KM
- Piotrek Milupa lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
2 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
-
Bolemor, Piotr O.