Silniki Storm
#1721 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2021 - 16:42
#1722 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2021 - 17:06
A jak się sprawa ma do śruby 11 do takiego storma? Kupować z bez wiosel czy może ktoś ma coś sprawdzonego już od majfrendow z aliexpress?
Ja kupowałem na Ali niestety mój link już wygasł , śmigam cały sezon i jest ok 😁 i nie tak jak piszą że farba odchodzi itp . . . Gdyby nie przycierka o piach była by jak nowa ,👊i skok też daje rade jak ja kupowałem to na bezwiosel cena razy 2 , więc wybór należy do ciebie . . .
#1723 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2021 - 17:26
Ja kupowałem na Ali niestety mój link już wygasł , śmigam cały sezon i jest ok 😁 i nie tak jak piszą że farba odchodzi itp . . . Gdyby nie przycierka o piach była by jak nowa ,👊i skok też daje rade jak ja kupowałem to na bezwiosel cena razy 2 , więc wybór należy do ciebie . . .
Ja się średnio znam na szukaniu na Ali, z tego co widzę na bezwiosel 200 teraz 11 a jeśli dobrze znalazłem na Ali podobna cena stąd moje pytanie, pewnie coś źle znalazłem.
#1724 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2021 - 17:27
Bierz najtańszą a alika, ostatnie 4 zamawianie przychodziły w przedziale tydzień do max 2... Musisz szukać bo ceny alu szybują w górę i na transport za 2-8zł już ciężko się złapać. Ja ostatnio dostałem jakiś bon na 14% zniżki to wyszła poniżej 120zł.
#1725 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2021 - 08:19
Ja też brałem z Ali jakiś rok temu i płaciłem na pewno poniżej stówki .
#1726 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2021 - 09:24
Ja też brałem z Ali jakiś rok temu i płaciłem na pewno poniżej stówki .
Teraz za tę cenę nie kupisz
#1727 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2021 - 09:32
Teraz za tę cenę nie kupisz
Kuź.a jak wszystko Na szczęście wziąłem 3
#1728 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2021 - 11:45
#1729 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2021 - 11:49
Ja kupowałem na Ali niestety mój link już wygasł , śmigam cały sezon i jest ok i nie tak jak piszą że farba odchodzi itp . . . Gdyby nie przycierka o piach była by jak nowa ,i skok też daje rade jak ja kupowałem to na bezwiosel cena razy 2 , więc wybór należy do ciebie . . .
rok temu kupowałem z bezwioseł za 120zł - nie ma co porównywać cen zeszłorocznych do obecnych dotyczy to PL i Ali
#1730 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2021 - 12:52
Patrze najtańsza 110pln + 63 przesyłka a czas podany orientacyjnie dostawy na 2-8 grudnia. Oszczędność 50pln w porównaniu do bez wiosel :/ kiedyś to były czasy
Ja na bez wioseł nie widzę. Na Allegro są za 255 najtańsza. Na aliku pokazuje 121,70 + 14,60 przesyłka (pierwsze z brzegu co mi się wyświetla).
Sporo teraz rzeczy kosztuje w PL taniej niż na Aliku z prostej przyczyny podatki które doszły. Ale najważniejsze wydaje mi się we w PL mają jeszcze sprzęt na półkach sprzed galopującej inflacji. Zobaczycie jakie będą ceny z nowych dostaw...
Użytkownik Tresor edytował ten post 16 listopad 2021 - 12:54
#1731 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2021 - 18:58
http://bezwiosel.pl/...orm-yamaha.html
To taka śruba? podeślij link proszę do tej z Ali jeśli mozesz, jak mówie, nie znam sie wiec mogłem cos niezle pominąć bo nie umiem tam szukac.
#1732 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2021 - 19:19
#1733 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2021 - 19:37
Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka
#1734 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2021 - 21:46
Sporo teraz rzeczy kosztuje w PL taniej niż na Aliku z prostej przyczyny podatki które doszły. Ale najważniejsze wydaje mi się we w PL mają jeszcze sprzęt na półkach sprzed galopującej inflacji. Zobaczycie jakie będą ceny z nowych dostaw...
Kupiłem kabel na projektowaną chałupę, cena 50% wyższa niż złomu miedzianego. Cena świeżej dostawy kabla będzie zaskakująca.
Druga rzecz, to kończy się tanizna z Chin, produkty są lepsze, ale i droższe.
Przewiduję że będziemy w Europie na powrót uruchamiać zamknięte fabryki i remontować upadające elektrownie węglowe.
- Tresor lubi to
#1735 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2021 - 22:41
Kupiłem kabel na projektowaną chałupę, cena 50% wyższa niż złomu miedzianego. Cena świeżej dostawy kabla będzie zaskakująca.
Druga rzecz, to kończy się tanizna z Chin, produkty są lepsze, ale i droższe.
Przewiduję że będziemy w Europie na powrót uruchamiać zamknięte fabryki i remontować upadające elektrownie węglowe.
No zdaje sie, ze na to wychodzi.
Swoją drogą 30pln na bez wioseł za wysylke malej paczki 130 za palete rozumiem, ale jakbym u siebie w firmie za 30pln robil wysylke części to nikt by ode mnie nie kupował a na allegro same negatywy za koszty dostawy
#1736 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2021 - 02:19
#1737 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2021 - 07:38
Taki temat w czasie przeglądu:
.
- rapek, M a r a s, pawlo29 i 1 inna osoba lubią to
#1738 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2021 - 16:05
Kupiony rok temu w listopadzie z racji tego że na mojej wodzie można łowić do listopada za dużo nie wypływałem ok 8mth tak zwane docieranie. Po tym czasie spuściłem olej i ku mojemu zdziwieniu majonez
Po zaczerpnięciu informacji w internecie jak i dzięki pomocy kolegi Tresor za co wielkie dzięki bo za każdym razem służył dobra radą padła decyzja dołożenia podkładki pod cięgno biegów (podobno standard w chińczykach) jak i wymiany klina na oryginalny Yamahy profilaktycznie . Po tym zabiegu po 20mth chciałem skontrolować stan oleju i o dziwo był w dobrym stanie myślałem że rozwiązałem problem ...
Lecz niestety długo się nie pocieszałem i podczas serwisu zimowego który w mojej głowie był formalnością nasmarować , wymienić olej , wirnik , oczyścić, sprawdzić kompresję itp.. itd... Lecz okazał się taki:
Po spuszczeniu oleju mega budyń
Przebieg na dzień dzisiejszy niewielki bo 51mth
Po drugiej takiej akcji postanowiłem rozebrać cała przekładnie
Środek co prawda zero zużycia żadnych opiłków czy niepokojących śladów , postanowiłem że nie będę się rozdrabniał ponieważ na przyszły sezon napewno będzie dużo więcej pływane i wymienię wszystkie oringi i uszczelniacze . . .
Po montażu postanowiłem sprawdzić szczelność i manometrem (własnej produkcji😁) nabiłem ciśnienie 1.5bara i zostawiłem na 30 min i na szczęście trzymała ciśnienie wiec zalałem nowym olejem i do następnego sezonu 😁
Co do użytkowania przez rok mogę się doczepić i również kolega Łukasz o tym wspomniał do zbiornika i samej linii paliwowej u mnie w zbiorniku a raczej korku rozleciała się uszczelka gumowa i opiłki trafiły do paliwa (konieczna płukanka ponieważ jak robiłem serwis w filtrze przy silniku były resztki gumy) a co do linii paliwowej miałem 2 przykre przypadki 1 zagięty wąż (jest zbyt miękki) i podczas pływania w ślizgu zabrakło paliwa 😁a druga sytuacja zawór w gruszce się zablokował i aż gruchę wciągnęło od ciśnienia i również silnik zgasł z braku paliwa.
I tak wyglądał mój pierwszy rok z stormem 13.5 zobaczymy co przyniesie przyszły
- psulek, M a r a s i Tresor lubią to
#1739 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2021 - 18:26
To może i ja pochwale się moim stormem 13.5 😁
Kupiony rok temu w listopadzie z racji tego że na mojej wodzie można łowić do listopada za dużo nie wypływałem ok 8mth tak zwane docieranie. Po tym czasie spuściłem olej i ku mojemu zdziwieniu majonez
Po zaczerpnięciu informacji w internecie jak i dzięki pomocy kolegi Tresor za co wielkie dzięki bo za każdym razem służył dobra radą padła decyzja dołożenia podkładki pod cięgno biegów (podobno standard w chińczykach) jak i wymiany klina na oryginalny Yamahy profilaktycznie . Po tym zabiegu po 20mth chciałem skontrolować stan oleju i o dziwo był w dobrym stanie myślałem że rozwiązałem problem ...
Lecz niestety długo się nie pocieszałem i podczas serwisu zimowego który w mojej głowie był formalnością nasmarować , wymienić olej , wirnik , oczyścić, sprawdzić kompresję itp.. itd... Lecz okazał się taki:
Po spuszczeniu oleju mega budyń
Przebieg na dzień dzisiejszy niewielki bo 51mth
Po drugiej takiej akcji postanowiłem rozebrać cała przekładnie
Środek co prawda zero zużycia żadnych opiłków czy niepokojących śladów , postanowiłem że nie będę się rozdrabniał ponieważ na przyszły sezon napewno będzie dużo więcej pływane i wymienię wszystkie oringi i uszczelniacze . . .
Po montażu postanowiłem sprawdzić szczelność i manometrem (własnej produkcji😁) nabiłem ciśnienie 1.5bara i zostawiłem na 30 min i na szczęście trzymała ciśnienie wiec zalałem nowym olejem i do następnego sezonu 😁
Co do użytkowania przez rok mogę się doczepić i również kolega Łukasz o tym wspomniał do zbiornika i samej linii paliwowej u mnie w zbiorniku a raczej korku rozleciała się uszczelka gumowa i opiłki trafiły do paliwa (konieczna płukanka ponieważ jak robiłem serwis w filtrze przy silniku były resztki gumy) a co do linii paliwowej miałem 2 przykre przypadki 1 zagięty wąż (jest zbyt miękki) i podczas pływania w ślizgu zabrakło paliwa 😁a druga sytuacja zawór w gruszce się zablokował i aż gruchę wciągnęło od ciśnienia i również silnik zgasł z braku paliwa.
I tak wyglądał mój pierwszy rok z stormem 13.5 zobaczymy co przyniesie przyszły
Trzeba powiedzieć otwarcie że Tresor przeciera ślady i chwała mu za to
Dzięki jego podpowiedziom po pierwszym sezonie zmieniłem linię na ori yamahy i śpię spokojnie
- M a r a s i Tresor lubią to
#1740 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2021 - 00:26
@woochu,corteco kupowałeś w nieci czy masz jakiś sklep stacjonarny do brym wyborem uszczelniaczy uznanych producentów?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych