Witam, nie znam storma i nie będę się o nim wypowiadał, każdy pływa tym na co go stać, ja pływam na jadnej markowej marce od 20-stu lat ,zaczynałem od 2kM którego serwisowałem sam następnie 10kM teraz ma 20kM serwisowane nigdy nie było niespodzianek, dlaczego zmieniałem silniki tylko dla tego że zaczynałem od łodzi 3,60m/1,20m- 70kg a teraz mam 4,40m/175m-155kg w sezonie robię 150-200mth ,pływam od maja do końca grudnia i wiem jedno jak kupisz dobrze to raz kupisz .
Pozrawiam
No to u mnie wygląda tak :
Majówka 7 dni pływania , dzień długi więc 12 godzin pływania to żaden wyczyn .12x7 =84 h
a że lubię trolling to przyjmijmy ,że będzie tu 2/3 czasu czyli 55mth
Lipiec 14 dni na wodzie . Dzień jest dłuższy ale czasami są upały więc 12 czy 14 godzin na wodzie może wydawać się nie realne ale też nie mamy tylu dni w pełnym słońcu. Policzymy też 12 godzin z tym ,że czasu w trolu jest mniej bo za okoniami się uganiam przez co mam większe przeloty na miejscówki. Policzymy 4mth /dzień - wychodzi około 55 mth
Sierpień tak samo jak lipiec. Zapewne jest w trolu więcej czasu po w drugiej połowie już pajki lepiej współpracują.
Niech będzie podobnie czyli kolejne 55 mth
Wrzesień ,Październik to są trzy wypady "weekendowe" u mnie od czwartku do wtorku włącznie. W tym okresie to tylko wyłącznie trolling więc 10 mth/dzień nie jest niczym nadzwyczajnym. Tu policzymy 50mth/1 wypad i pomnożymy przez trzy wyjazdy =150 mth.
Czasami się uda wyjechać cztery razy.
Podsumowując 55+55+55 +150 =315mth . Tak mniej więcej wygląda mój czas na rybach każdego roku. I ....
to wszysto jest nalatane na Stormie 2T 13,5 KM ,którego kupiłem w 2018 roku ( o czym pisałem wyżej na stronie 5 ,post #96 )
Na przeglądzie nie był ( ogarniam sam ) i pewnie teraz obalę Urban Legend o jakości tego motorka
Dodam jeszcze ,że olej w spodzinie wymieniam raz w roku i tylko raz wymieniłem uszczelki pod korkami w spodzinie .
Świece i wirnik nie wymieniany są jak to się mówi pierwszego montażu !!!
Pali od strzała skorupę pcha i czego chcieć więcej
A jeszcze mówi się ,że 2T nie nadaje się do trollingu