Artur to widze ze nie rozumiesz idei RB. Custom jak sama nazwa mowi jest po to aby stworzyc cos czego nie ma badz ulepszyc rzecz istniejaca. DO stworzenia czegos wyjatkowego potrzeba nie tylko wyjatkowych komponentow ale tez wyobrazni i umiejetnosci. W niemczech jest takie powiedzenie Klasse statt masse co nie znaczy nic innego jak Jakosc zamiast ilosci. Ja wole zlozyc jeden niepowtarzalny kij gdzie identycznego drugiego nie znajdziesz jak 5 za grosze tylko po to aby sie pobawic. Czytajac twoj post doszlem do wniosku ze wolisz klepac przecietna masowke byle tylko cos ukrecic co mija sie po raz kolejny z idea RB. W korku nic mi nie przeszkadza ale kije wielu uzytkownikow wyglada bardzo podobnie lub nawet tak samo nawet jesli kolor omotek sie roznia to rekojesci klepane sa pod jedne kopyto. CZemu tak jest? Wygoda, moze poprostu macie wszyscy podobny gust? Nie wiem, wiem natomiast ze nie po to zajalem sie RB aby klepc setki wedek rozniacych sie nie znacznie. Dla mnie kijek Custom to zaden wyznacznik umiejetnosci jak to czesto miejsce ma nad woda. Ja uzywam tez wedek seryjnych a krece kije tylko wtedy jesli nie znajde nic pasujacego na rynko na co mnie bedzie stac. W czym jest pianka lepsza od korka? Mimo ze to rzecz gustu dla mnie przedewszystkim estetyka. Pianke mozna kombinowac z kazdym kolorem i wyglada dobrze, z korkiem juz gorzej nie zawsze wszystko pasuje. Latwosc w utrzymaniu czystosci i dla mnie osobiscie przyjemniejsza w dotyku. Liczby postow nie analizowalem aczkolwiek licze na jakis feedback ze strony uzytkownikow. Nie chodzi mi o oklaski czy wazeliniarstwo ale porady, wymiana trickow czy nawet propozycje na wyprobowanie czegos nowego. Jestem jeszcze na takim etapie ze ciagle sie ucze i z checia skorzystam z rad bardziej doswiadczonych uzytkownikow. Tobie moge radzic chociaz raz sprobowac zlozyc kij na komponentach z wyzszej polki a szczegolnie dodatki typu Windingchecks, piana, uchwyty, tuby, etc. Wbrew pozora ceny wcale nie sa straszne a nie tylko w moim przekonaniu idzie wyciagnac z kija dodatkowe kilkanascie %. Pytales czym roznia sie kije Gucgia, Masiaka, Kawalca, czy Matuszewakiego a otoz tym ze my probujemy ciagle cos nowego i nie jest to dotakowy pierscien Burla czy korkogumy w dolniku Zebys nie myslal ze chce Cie obrazic, Bron Boze ale jestem osoba szczera i nie lubie zabawy podtekstami czy cos. Widzialem twoje kije i jakosc wykonania bez zarzutu ale Design powiela sie w kazdym nastepnym projekcie.
zdr
@JD
Ciekawe spojrzenie na sprawe Ja jednak stawiam rowniez na estetyka jak i na walory uzytkowe. Jesli bylo bylo by inaczej lapal bym na mlynki z lat 60 - 70 i jezdzil Mercedesem z tych samych lat. Kij ma nie tylko byc dobry uzytkowo ale tez ladny i cieszyc oko, ale to tylko moje skromne zdanie
Mam wrażenie iż wyczytałeś z mego postu więcej niż tam napisałem..
To że zaszufladkowałeś moją skromną osobę , jako klepacza masówki też chyba przeboleję..
Intryguje mnie jedynie słowo wy domyślam się ze wy gorsi-i my lepsi? -ok. mniejsza o to.
Dziękuję za rady, skorzystam pewnikiem.
pozdrawiam.