jest ok woda wysoka na gdzieś 10m idzie pas wody budnej i tyle.....ryby jak zawsze trzeba szukać..
Użytkownik Piotr Boruch edytował ten post 04 lipiec 2018 - 21:21
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 04 lipiec 2018 - 21:18
jest ok woda wysoka na gdzieś 10m idzie pas wody budnej i tyle.....ryby jak zawsze trzeba szukać..
Użytkownik Piotr Boruch edytował ten post 04 lipiec 2018 - 21:21
Napisano 05 lipiec 2018 - 07:25
Woda podniesiona o jakieś 2 metry, ale fajna do łowienia.
Niestety słabe żerowanie (przynajmniej wczoraj), siadały ale tylko króciaki.
Napisano 05 lipiec 2018 - 07:41
Napisano 05 lipiec 2018 - 07:50
Jak słabo z wynikami, to łowię wszędzie (od 5 do 12m) w tym roku najwięcej kontaktów miałem na zwykłych nieciekawych blatach.
W typowych sandaczowych miejscówkach pustki (znają je prawie wszyscy i pewnie sandacze już z nich wyjechały)
W toni jest masa drobnicy i na pewno coś się przy niej kręci. Mnie dziwi to, że jeszcze w tym roku nie miałem kontaktu z żadnym okoniem - w zeszłym roku i poprzednich latach nie miały problemu by zaatakować sandaczową przynętę.
Napisano 05 lipiec 2018 - 19:07
Może po prostu są w innym rejonie zbiornika niż łowisz....w tej części gdzie ja łowię najcześciej jest ich pod dostatkiem...
Napisano 05 lipiec 2018 - 19:47
Może po prostu są w innym rejonie zbiornika niż łowisz....w tej części gdzie ja łowię najcześciej jest ich pod dostatkiem...
Nie wykluczam tej możliwości, choć obławiam zazwyczaj spory obszar.
Porównuję wyniki/kontakty do lat poprzednich i .... niby czemu okonie miałyby opuścić stare (myślę, że dobre) miejscówki.
Napisano 05 lipiec 2018 - 20:10
Jest coś na rzecz: Nie mogę w tym roku wstrzelić się w jezioro i niestety zeruje , ale ostatnio chciałem sobie poprawić humor i popłynąłem w miejsce (ostatniej szansy ) gdzie wiedziałem ,że okoni takich do 25cm jest masa , czasem trafił się i tam 40 Od kilku lat zawsze miałem tam bankowa miejscówkę , w tym roku stwierdziłem brak okoni a jeśli się pojawiają to takie 10cm (miałem brania tylko dwóch takich sztuk), reszta to podrostki 5-8cm , które nawet najmniejszego twistera nie zaatakują.
Napisano 05 lipiec 2018 - 20:37
Użytkownik Robbert89 edytował ten post 05 lipiec 2018 - 20:41
Napisano 05 lipiec 2018 - 22:29
Będę na urlopie z rodzina w pobliżu.Czy są jakieś fragmenty zbiornika gdzie można pospiningować z brzegu?myślę głównie o okoniach a jak piszecie są pogrupowane w określonych częściach zbiornika.A może są fragmenty gdzie można trafić coś wiecej niż okonia?Jutro sie pakuję i nie wiem czy zabrać jakiś solidniejszy kij poza okoniowymUL.Proszęchoć o jakąkolwiek wskazówkę.Czasu na szukanie nie będzie,raczej 1-2 godziny urwane rodzinie niestety.
Napisano 05 lipiec 2018 - 22:37
Będę na urlopie z rodzina w pobliżu.Czy są jakieś fragmenty zbiornika gdzie można pospiningować z brzegu?myślę głównie o okoniach a jak piszecie są pogrupowane w określonych częściach zbiornika.A może są fragmenty gdzie można trafić coś wiecej niż okonia?Jutro sie pakuję i nie wiem czy zabrać jakiś solidniejszy kij poza okoniowymUL.Proszęchoć o jakąkolwiek wskazówkę.Czasu na szukanie nie będzie,raczej 1-2 godziny urwane rodzinie niestety.
Napisano 10 lipiec 2018 - 10:49
W zeszłym roku byłem z rodziną w Kluszkowcach. Czasu miałem podobnie jak Ty. Gdy rodzinka zasnęła, wchodziłem w śpiochach z plaży. Zedy wpływały na kolację w zatokę. Kilka trafiłem, rozmiarowo bez szału.
Napisano 15 lipiec 2018 - 13:57
Cześć.
Czy nie chciałby ktoś mnie przygarnąć mnie na łajbę 16 lub 17 lipca(pora dnia dowolna)? Oczywiscie nie za friko. Jak mam płacić za wynajęcie łodzi to wole komuś kase dać.
Napisano 20 lipiec 2018 - 20:06
Jak tam sytuacja na Czorcie? Poprawia się coś po WIELKIEJ wodzie?
Napisano 20 lipiec 2018 - 20:22
Wielka woda to chyba na razie spływa do Czorsztyna, liczę, że za tydzień będzie do łowienia.
Napisano 20 lipiec 2018 - 20:40
W Czorsztynie jest obecnie około 5m wody więcej niż jeszcze tydzień temu
Napisano 20 lipiec 2018 - 22:23
Napisano 20 lipiec 2018 - 23:16
Właśnie miałem pytać czy woda opada bo akurat urlop zaczynam.
Swoją drogą wiele osób delikatnie mówiąc jest zdziwionych tym ,że przez ostatnie dwa tygodnie , pomimo dosyć wysokiego stanu i prognoz na duże opady trzymali sztywno wodę .
Napisano 21 lipiec 2018 - 07:56
Właśnie miałem pytać czy woda opada bo akurat urlop zaczynam.
Swoją drogą wiele osób delikatnie mówiąc jest zdziwionych tym ,że przez ostatnie dwa tygodnie , pomimo dosyć wysokiego stanu i prognoz na duże opady trzymali sztywno wodę .
Bo na zaporze priorytetem jest cena/sprzedaż energii elektrycznej i wodę spuszczają wtedy gdy jest zapotrzebowanie na prąd z turbin. A ochrona przeciwpowodziowa to ...... tak przy okazji.
Napisano 21 lipiec 2018 - 11:36
Napisano 22 lipiec 2018 - 00:36
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych