Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Czorsztyn

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2957 odpowiedzi w tym temacie

#2641 OFFLINE   Zander97

Zander97

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 65 postów
  • LokalizacjaBIELSKO BIAŁA

Napisano 17 czerwiec 2020 - 05:43

Jedni polowili lepiej inni gorzej, ogólnie dobrze, dużo krótkich ale miarusy też były.
Najbardziej na plus to ,że nie wolno brać sandacza więc łodzi było mało, wiadomo dlaczego.......
  • sumowskyyy lubi to

#2642 OFFLINE   Voldemort

Voldemort

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1308 postów
  • LokalizacjaMałopolska
  • Imię:Jacek

Napisano 17 czerwiec 2020 - 09:59

Załamanie pogody nie ułatwiło rozpoczęcia sezonu - u mnie bardzo słaby początek.

Łódek/pontonów z 50% mniej niż w poprzednim sezonie, ryby były ale oceniłbym wyniki na mizerne.

Jedyny za to duży plus - nie wolno zabierać sandaczy z wody, szkoda tylko, że przez tak krótki okres.

Fajnie by było zrobić zbiornik No Kill dla drapieżników na cały sezon.

#2643 OFFLINE   m4z189

m4z189

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 24 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Wojtek

Napisano 17 czerwiec 2020 - 10:33

Jedyny za to duży plus - nie wolno zabierać sandaczy z wody, szkoda tylko, że przez tak krótki okres.

To znaczy na jaki okres jest no kill? To tak jednorazowo wprowadzili?

• Gad1979 lubi to

#2644 OFFLINE   Maniekzns

Maniekzns

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 68 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz
  • Imię:Mariusz

Napisano 17 czerwiec 2020 - 10:43

Do konca czerwca nie można zabierać sandacza.

#2645 OFFLINE   Voldemort

Voldemort

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1308 postów
  • LokalizacjaMałopolska

Napisano 17 czerwiec 2020 - 16:15

Tak jak Kolega powyżej napisał, sandacze mają tylko 15 dni szansy na przeżycie czyli od rozpoczęcia sezonu (od 16 czerwca ) do końca czerwca , a później powszechna patelnia :angry:.

Jak słyszę, że nie ma ryb, nie brały itd ... to mam przed oczami tych co tylko po rybkę przyjechali ... szkoda gadać.

• De'Ptak lubi to

#2646 ONLINE   womaly23

womaly23

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów

Napisano 17 czerwiec 2020 - 17:40

Każdy ma prawo zabrać nie wiem w czym problem.... O kierowcach też Ci sie gadać nie chce co przekraczają np prędkość w tym zapewne i Ty? :)
Każdy jakiś taki etyczny i prawy w tym co mu pasuje :)) :)

Użytkownik womaly23 edytował ten post 17 czerwiec 2020 - 17:44

#2647 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 17 czerwiec 2020 - 18:13

Nazwę rzeczy po imieniu "ten kto beretuje ryby a później płacze że nie ma ryb to zwykła parówa"

#2648 OFFLINE   Voldemort

Voldemort

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1308 postów
  • LokalizacjaMałopolska

Napisano 17 czerwiec 2020 - 19:32

Każdy ma prawo zabrać nie wiem w czym problem.... O kierowcach też Ci sie gadać nie chce co przekraczają np prędkość w tym zapewne i Ty? :)
Każdy jakiś taki etyczny i prawy w tym co mu pasuje :)) :)

Oczywiście że "każdy" ma prawo zabrać ryby z wody zgodnie z regulaminem, tylko jak tacy "etyczni" wędkarze narzekają, że ryb nie ma to krew w żyłach się gotuje.

To jest nasze hobby, pasja, dla niektórych sens życia. Jeśli Kolega lubi łowić ryby w basenie to gratuluję, ja wolałbym łowić w rybnych wodach nawet za cenę wypuszczania każdej złowionej rybki. Jeśli mnie stać na sprzęt, przynęty, paliwo .... to tym bardziej na kupno kilograma rybiego mięska. A ten któremu się nie przelewa (co rozumiem - ciężkie czasy) zazwyczaj nie ma kasy na łódkę/ponton, silnik, echo .... i łowi na gruncik/spławiczek białoryb którego jest do oporu, niech zabiera zgodnie z regulaminem, nie zaszkodzi łowisku.

Gdyby to było forum motoryzacyjne odpowiedziałbym na drugie pytanie i pewnie byłbyś troszkę zdziwiony.

Nie ma ludzi idealnych, ale ja przynajmniej staram się nie pustoszyć naszych wspólnych wód i zachęcam wszystkich do tego.

#2649 ONLINE   womaly23

womaly23

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów

Napisano 17 czerwiec 2020 - 19:56

Hehehe dobre dobre, ty nie oceniaj smaku cukierka po wyglądzie papierka, kogo na co stać to byś się mocno zdziwił:) nie narzucaj też tego co i jak kto ma łowić i jakie ryby zabierać bo sam sobie zaprzeczasz :)

Twojemu łowisku nie zaszkodzi ale łowisku białorybu tak i taka otóż to jest kwadratura koła:)

Użytkownik womaly23 edytował ten post 17 czerwiec 2020 - 19:58

#2650 OFFLINE   fdt

fdt

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 26 postów

Napisano 17 czerwiec 2020 - 20:03

Hej, wybieram sie z brzegu na jeden dzien w ten weekend na zalew, poleci ktos jakies ciekawe miejsca z brzgu w okolicy Czorsztyna? 

#2651 OFFLINE   Voldemort

Voldemort

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1308 postów
  • LokalizacjaMałopolska

Napisano 18 czerwiec 2020 - 05:47

Hehehe dobre dobre, ty nie oceniaj smaku cukierka po wyglądzie papierka, kogo na co stać to byś się mocno zdziwił :) nie narzucaj też tego co i jak kto ma łowić i jakie ryby zabierać bo sam sobie zaprzeczasz :)

Twojemu łowisku nie zaszkodzi ale łowisku białorybu tak i taka otóż to jest kwadratura koła:)

Kolego czytaj ze zrozumieniem to co napisałem.

Nie ma sensu dalej wymieniać zdań, nie o tym jest ten wątek.

#2652 OFFLINE   Krzysiu

Krzysiu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 674 postów

Napisano 19 czerwiec 2020 - 08:22

Dokładnie nie ma co się spierać można tylko wyliczyć ze ostatnimi Laty na samej cofce było koło 60 łódek po 2 wędkarzy i każdy zabiera komplet to można powiedzieć ze pierwszego dnia z łowiska znika 240 sandaczy . A w ciągu kilku pierwszych dni z łowiska mogło znikać nawet 1000 ryb .
Nie ma co fajnie ze zabronili zabierać na początku i choć z kolegami braliśmy dwa na kolacje podczas rozpoczęcia w zeszłych latach na kolacje obozowa to jestem jak najbardziej za wprowadzonym przepisem i mam nadzieje ze jakże niewielka zmiana w regulaminie w przyszłych latach da się odczuć .
I choć ja jakoś nie polowilem grubo w tym sezonie (jakaś klątwa ja tam nigdy grubo nie lowie ) to sezon przypomina te z przed 3 -4 lat rybka gryzła było jej sporo a w naszej ekipie kilku osób siadło sporo miarowych ryb w tym ryby w przedziale 60-65 zdarzały się wyjątkowo często . Był jeszcze przysłów grubego szczupaka na 82 taK ze sezon jak najbardziej na plus.
Miło było patrzeć jak rybka wraca do wody bo ile to się człowiek nawqrwial jak widział jak ludzie potrafili dawniej na rozpoczęciu okazowe ryby beretowac .
  • wujek i Gobio Gobio lubią to

#2653 OFFLINE   Crocop80

Crocop80

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 52 postów
  • LokalizacjaPabianice
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Kowalski

Napisano 20 czerwiec 2020 - 13:35

Witam czy w miejscowości Frydman znajdzie się miejsce żeby pospiningować z brzegu? Jeśli nie to jakie miejsca polecacie? Gdzie można wypożyczyć łódz, bo wiem że w bazie CZORT ale czy oprócz tej wypożyczalni jeszcze jakaś istnieje? 😉Pozdrawiam

#2654 OFFLINE   Mariusz1000

Mariusz1000

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 332 postów
  • Lokalizacjanad wodą
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:G

Napisano 20 czerwiec 2020 - 13:49

Polecam http://czort.eu/

Fajne i ceny OK. Na inne szkoda czasu i pieniędzy.

Pozdrawiam

Użytkownik Mariusz1000 edytował ten post 20 czerwiec 2020 - 13:49

#2655 OFFLINE   Crocop80

Crocop80

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 52 postów
  • LokalizacjaPabianice

Napisano 21 czerwiec 2020 - 11:54

Napisałem oprócz bazy Czort😊
  • damiansan89 lubi to

#2656 OFFLINE   generał1

generał1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 131 postów

Napisano 21 czerwiec 2020 - 12:49

Zapytaj w cichej wodzie u Piotrka

#2657 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 21 czerwiec 2020 - 14:01

Spokojnie w Frydmanie połowisz z brzegu i łódka Ci nie potrzebna bo ryba stoi na płytkim blisko brzegu.

#2658 OFFLINE   Krzysiu

Krzysiu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 674 postów

Napisano 21 czerwiec 2020 - 15:16

Myśle ze możesz spróbować z brzegu albo zadzwoń i pogadaj. Piotrem w cichej wodzie w maniowym tam ma kolka łódek jak masz do tego swójego elektryka i jakieś echo to wyjdzie cię to dużo taniej niż w czort eu

#2659 OFFLINE   Crocop80

Crocop80

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 52 postów
  • LokalizacjaPabianice

Napisano 21 czerwiec 2020 - 17:26

Właśnie z tym jest problem że takiego sprzętu nie posiadam, jak echosonda czy silnik.Pozostają tylko wiosełka 😊Chyba że jest opcja wypożyczenia Łodzi z silnikiem, zawsze szybsze przemieszczanie😊Będe we Frydmanie przez tydzień na wakacjach ale już powoli zbieram info.. 😉Widziałem że jest tam wał przeciwpowodziowy i ścieżka dla rowerów jeśli chodzi o połów z brzegu. Myślę że gdzieś w pobliżu wcisnę się że spinem😎

#2660 OFFLINE   Krzysiu

Krzysiu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 674 postów

Napisano 21 czerwiec 2020 - 20:45

Słuchaj pożyczysz w cichej wodzie i na wiosenkach na miejscówki masz 300 metrów wystarczy ze pppatrYsz gdzie mniej więcej ustawiają się lodzie jeśli nie masz echa i silnika ale biero na płytkiej także luz z cichej wody piec minut na wiosłach , jeśli mogę zapytać gdzie brdziesz we frydmanie bo jeśli na polu namiotowym to Tadek tez może ci jakaś Łódź znajdzie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych