Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Czorsztyn

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2957 odpowiedzi w tym temacie

#2701 OFFLINE   trex

trex

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 161 postów
  • LokalizacjaJaworzno
  • Imię:Bogdan

Napisano 26 czerwiec 2020 - 19:19

Szanowni koledzy Krzysie, Wy musicie założyć swój biznes, a nie pisać /głosić biznesplanów innym. I najlepiej oprzyjcie go o zaspokajanie potrzeb psich przyjaciół rodziny w ośrodkach - NIE KONIECZNIE WĘDKARSKICH.

Bo jak zauważył któryś kolega wyżej, do Czorta przyjeżdżamy na ryby. I serwis dotyczący zaspokojenia potrzeb wędkarskich dostajemy w  bardzo dobrym wydaniu. Jakość łodzi, wyposażenie stanicy i pomostów, wreszcie życzliwość właścicieli, którzy z PASJĄ oddają się stworzonemu biznesowi jest dla mnie gwarantem dobrego wypoczynku

Przyjezdny wędkarz w spokoju i bezpieczeństwie o swój dobytek może oddawać się swojej pasji. 

• szczuply_maciek lubi to

#2702 OFFLINE   Krzysztof

Krzysztof

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 511 postów
  • LokalizacjaNiemcy

Napisano 26 czerwiec 2020 - 19:30

Szanowni koledzy Krzysie, Wy musicie założyć swój biznes, a nie pisać /głosić biznesplanów innym. I najlepiej oprzyjcie go o zaspokajanie potrzeb psich przyjaciół rodziny w ośrodkach - NIE KONIECZNIE WĘDKARSKICH.

Bo jak zauważył któryś kolega wyżej, do Czorta przyjeżdżamy na ryby. I serwis dotyczący zaspokojenia potrzeb wędkarskich dostajemy w  bardzo dobrym wydaniu. Jakość łodzi, wyposażenie stanicy i pomostów, wreszcie życzliwość właścicieli, którzy z PASJĄ oddają się stworzonemu biznesowi jest dla mnie gwarantem dobrego wypoczynku

Przyjezdny wędkarz w spokoju i bezpieczeństwie o swój dobytek może oddawać się swojej pasji. 

A co ci psy przeszkadzajá.? Moja suczka siedzi ze mná na lodzi i mi towarzyszy .Nie chcesz miec pieska to twoja sprawa .Dobrze ze sá miejsca gdzie nikt sié piesków nie czepia.

• ODYSEUSZ i Krzysiu lubią to

#2703 OFFLINE   Piotr O.

Piotr O.

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 33 postów
  • Lokalizacjamałopolskie
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:O.

Napisano 26 czerwiec 2020 - 20:37

Koledzy ten temat to Czorsztyn a nie Vabank II. Czy ja byłam z pieskiem czy bez pieska.

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Piotr O. edytował ten post 26 czerwiec 2020 - 20:42

#2704 OFFLINE   Piotrek Milupa

Piotrek Milupa

Moderator Emeritus

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 8449 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotrek

Napisano 26 czerwiec 2020 - 21:25

I na tym zakończmy temat psów. Wracamy do ryb, jak tam dzieje się coś na Czorcie?

#2705 OFFLINE   wojto-ryba

wojto-ryba

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 228 postów
  • LokalizacjaBielsko-Biała

Napisano 29 czerwiec 2020 - 15:30

Koledzy jak warunki na Czorcie, naniosło śmieci, trąciło wodę? Da się łowić na płytkim za wyspą w stronę ujścia?

Dzięki koledzy za odpowiedź.

Pojechałem w piątek można powiedzieć w ciemno. Da się spokojnie łowić, woda ma przejrzystość ~1,5m nie wiem jaka idzie dołem. Są miejsca gdzie skumulowały się patki i pływają sobie po wodzie jak wiatr zawieje. Wysoki stan, wodowanie na Frydmanie bezproblemowe i pojawił się asfalt na całej drodze :-) Pływałem od Frydmana po ujście Dunajca i Białki, strona Cichej wody, Piekiełko, Wyspa. Z rybkami nie było wesoło, we dwóch za cały dzień łowienia po jednej 60+ rybce i kilka krótkich. Presja zerowa, oprócz naszej łajby może jeszcze 5. 

Użytkownik wojto-ryba edytował ten post 29 czerwiec 2020 - 15:32

#2706 OFFLINE   Robert Dorado

Robert Dorado

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 716 postów
  • LokalizacjaSwarzędz
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:"kazik"

Napisano 29 czerwiec 2020 - 18:51

W piątek rozpoczynał się klubowy Puchar Czorsztyna więc trochę łajb było, były sandacze (do 60cm) i były piękne szczupaki chyba 104 i 117

#2707 OFFLINE   Crocop80

Crocop80

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 52 postów
  • LokalizacjaPabianice
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Kowalski

Napisano 29 czerwiec 2020 - 18:56

Czyli jakieś metrówki jeszcze pływają, to dobrze bo w sierpniu jadę się zmierzyć z jedną z nich😊

#2708 OFFLINE   wojto-ryba

wojto-ryba

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 228 postów
  • LokalizacjaBielsko-Biała

Napisano 29 czerwiec 2020 - 20:18

W piątek rozpoczynał się klubowy Puchar Czorsztyna więc trochę łajb było, były sandacze (do 60cm) i były piękne szczupaki chyba 104 i 117

Raczej pływali w innych okolicach niż ja bo nie było za bardzo nikogo widać na wodzie.

#2709 OFFLINE   Robert Dorado

Robert Dorado

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 716 postów
  • LokalizacjaSwarzędz
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:"kazik"

Napisano 29 czerwiec 2020 - 20:45

W piątek po południu

#2710 OFFLINE   krakus

krakus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 813 postów
  • LokalizacjaAFG...

Napisano 29 czerwiec 2020 - 20:49

Wojtek korzystaj bo już niedługo wpadną chłopaki po białeczko i będziesz miał trochu inne widoki niż teraz.

#2711 OFFLINE   Krzysiu

Krzysiu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 674 postów

Napisano 29 czerwiec 2020 - 21:02

To fakt zobaczymy ile łódek będzie 1.07 no i teraz wyjdzie kto po co przyjeżdżał kto był 16.06 a kto odpuścił i wpadnie teraz

#2712 OFFLINE   K-Pon

K-Pon

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 1800 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:P.

Napisano 29 czerwiec 2020 - 22:42

To fakt zobaczymy ile łódek będzie 1.07 no i teraz wyjdzie kto po co przyjeżdżał kto był 16.06 a kto odpuścił i wpadnie teraz

Planuhe w lipcu parę razy być na Czorcie, czy wsadzisz mnie do tego samego worka?

#2713 OFFLINE   Krzysiu

Krzysiu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 674 postów

Napisano 30 czerwiec 2020 - 04:14

Z tego co pisales odnosnie swoich gabarytów to nie wiem czy znajde tak duże worki . <_<  :D  <_<

#2714 OFFLINE   cezorator

cezorator

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 950 postów
  • LokalizacjaSosnowiec
  • Imię:Cezary
  • Nazwisko:Pacocha

Napisano 30 czerwiec 2020 - 16:19

Jak to w końcu jest z używaniem silników spalinowych na tym zbiorniku. Raz coś uchwalają, a innym razem coś uchylają. Może ktoś ie jak jest obecnie ?

#2715 OFFLINE   Voldemort

Voldemort

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1308 postów
  • LokalizacjaMałopolska
  • Imię:Jacek

Napisano 30 czerwiec 2020 - 16:32

Trochę krzywdzące są Twoje słowa. Byłem na wodzie 16.06 a kolejny raz będę dopiero 1.07, przez ostatnie dwa tygodnie pogoda trochę odstraszała.

Ale przyjadę jak zwykle nie po to by zabrać rybkę, tylko po to by spróbować ją złowić.

Są wędkarze (choć nieliczni, którzy pływają tylko z podbierakiem - siatki brak !!! )

• piotrmr lubi to

#2716 OFFLINE   Krzysiu

Krzysiu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 674 postów

Napisano 30 czerwiec 2020 - 17:53

Koledzy trochę złe mnie zrozumieli jeśli kogoś uraziłem serdecznie przepraszam ale kojarzę ludzi którzy rok w rok atakowali czorsztyn na rozpoczęciu i opowiadali jacy to nie są etyczni po czym spływało szybciorgiem z siatkami , a jak przyszło co do czego to ślad po nich zaginął i idę się założyć ze jutro wystartują .
Nie chodziło mi tu o obrażanie kolegów z forum gdyż mam bardzo dobre zdanie na temat forumowiczów jb.pl tylko o taka zależność tego iż liczba łódek tym sezonie 16 była zdecydowanie mniejsza , fakt może złe to ująłem wiec jeśli ktoś poczuł się urażony jeszcze raz serdecznie przepraszam .

#2717 OFFLINE   Krzysiu

Krzysiu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 674 postów

Napisano 30 czerwiec 2020 - 17:59

No i jeszcze w temacie tej nieszczęsnej siatki której nigdy nie miałem a teraz zastanawiam się czy sobie owej nie zakupić i nie po to by była do przetrzymywania mięsa lecz po to ze jak namierzamy stado grubych okoni to to wypuszczenie pierwszego garbusa powoduje koniec bram co może być następstwem ze przestraszony okoń ucieka i Wyprowadza swoich pobratymców z miejscówki a tak to mialbym gdzie go lub je przechować do czasu az brania ucichną i zwrócić im wolność .

#2718 OFFLINE   Voldemort

Voldemort

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1308 postów
  • LokalizacjaMałopolska

Napisano 30 czerwiec 2020 - 20:07

Też dawniej woziłem siatkę, nie po to by zabierać ryby, tylko jak się trafił jakiś fajny okoń czy sandacz to trzeba go było chwilkę przetrzymać, by się do zdjęcia przygotować - po co się ryba ma męczyć na podłodze pływadła. Ale że fotograf ze mnie marny zrezygnowałem ze zdjęć, choć przyznać muszę, że okazji do zdjęć miewam coraz mniej.

Podbierak natomiast zawitał na łajbie, po paru spektakularnych ucieczkach fajnych rybek podczas pruby podebrania dłonią.

Do zobaczenia na wodzie - niech ci co po mięsko przyjadą spłyną z wody z kwaśnymi minami !

• piotrmr lubi to

#2719 OFFLINE   Voldemort

Voldemort

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1308 postów
  • LokalizacjaMałopolska

Napisano 01 lipiec 2020 - 19:23

Wyjazd zaliczony :)

Szału nie było, chociaż rybki ze mną lepiej współpracowały niż na rozpoczęciu sezonu.

Woda wysoka (wodowałem się we Frydmanie) w ciągu dnia opadła o jakieś 50-70cm.

Na wodzie pustka, rano może z 7-8 pływadeł, koło południa chyba byłem sam, sporadycznie ktoś się pojawiał i szybko znikał. Koło muru Frydmana kręciły się dwa pływadła - okolice wodospadu.

Wielki plus za to że rano pojawiła się Straż Rybacka i kontrolowała łowiących - oby częściej byli na tej wodzie B) 

• wojto-ryba i piotrmr lubią to

#2720 OFFLINE   Krzysztof Jeżyna

Krzysztof Jeżyna

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 300 postów
  • LokalizacjaNowa Aleksandria

Napisano 01 lipiec 2020 - 21:04

Z wieczora też max 8 jednostek pływających. Z obserwacji brzegowych wynikało że owe jednostki często zmieniały miejsca. Jutro wkraczam do gry 😁

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych